
Αυτό είναι το (ψηφιακό) πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του για την προστασία από τον κορονοϊό.
Όσοι εμβολιάζονται πρώτη φορά θα λαμβάνουν έντυπο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Όσοι θα κάνουν και τη δεύτερη δόση, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν και για προσωπική χρήση.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει όλα τα προσωπικά στοιχεία του πολίτη, όπως το πότε εμβολιάστηκε, το όνομά του, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που ζήτησε ο πρωθυπουργός
Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ελεύθερη διακίνηση.
Τα ζητήματα τα οποία αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ, ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Υγείας Στεφάν Kερμέκερ.
Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι "τα ζητήματα τα οποία εγείρονται σ' αυτή την επιστολή μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν στον εμβολιασμό θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς των κρατών-μελών" και προσέθεσε ότι αναμένονται "τα αποτελέσματα στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνάντησης και θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε και να απαντήσουμε στην επιστολή που λάβαμε από τον πρωθυπουργό".
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ επισήμανε ότι "είμαστε στη διαδικασίας ανάλυσης του περιεχομένου".
Για να φτιάξουμε εμβόλιο κορονοϊού στην Ελλάδα θέλουμε τουλάχιστον 1,5 χρόνο
Σήμερα ο πρόεδρος των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων απάντησε και στο μείζον ερώτημα εάν μπορεί να φτιαχθεί στη χώρα μας εμβόλιο κατά το κορονοϊού. Όπως εξήγησε ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, οι ελληνικές βιομηχανίες, διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και έχουν πολύ μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες ωστόσο όπως εξήγησε υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες.
Ειδικότερα, από τη στιγμή που εταιρίες όπως η Moderna ή η Pfizer θα έδιναν τα δικαιώματα του φακέλου, θα μετέφεραν τεχνογνωσία και θα παρείχαν την πρώτη ύλη, χρειάζονται τουλάχιστον 12 με 18 μήνες προκειμένου να γίνει η μετατροπή των χώρων για την παραγωγή εμβολίων, καθώς είναι πολύ συγκεκριμένες οι διαδικασίες που ορίζουν οι παγκόσμιοι οργανισμοί που εγκρίνουν τα φάρμακα και τα εμβόλια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr