Follow us

Κορονοϊός: Αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων την Κυριακή - Στα 3.823 τα νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 3.823 νέα κρούσματα 96 θάνατοι, 647 διασωληνωμένοι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
κόσμος

Ολοένα και εντείνεται η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας με τους σκληρούς δείκτες που αφορούν τους θανάτους, τους διασωληνωμένους και τις εισαγωγές να σημειώνουν ανοδική τάση.

Σήμερα Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέα αύξηση στους θανάτους και τους διασωληνωμένους. Τα νέα κρούσματα είναι 3.823, οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους 96 και 647 όσοι χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Κορονοϊός: Αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων την Κυριακή - Στα 3.823 τα νέα κρούσματα

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 522 (80.68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (19.32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.499 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 502 (ημερήσια μεταβολή +11.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς.

Να σημειωθεί ότι χθες Σάββατο 27 Νοεμβρίου, τα κρούσματα ανέρχονταν σε 5.870. Οι νεκροί ήταν 82, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 641 ασθενείς.

Διαβάστε Επίσης

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.991 νέα κρούσματα κορονοϊού και 69 θανάτους. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 594.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 6.602 νέα κρούσματα, 82 θάνατοι και 641 διασωληνωμένοι. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 6.565 νέα κρούσματα, 78 θάνατοι και 621 οι διασωληνωμένοι. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 7.108 κρούσματα, 93 θάνατοι, 612 διασωληνωμένοι, εμφανίζοντας αύξηση στους νεκρούς και τις διασωληνώσεις σε σχέση με την Τρίτη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.823 , εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 924.506 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.490 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

θανατοι

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 96, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.959 θάνατοι.Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647 (59.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 522 (80.68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (19.32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.499 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 502 (ημερήσια μεταβολή +11.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 17 Μαρ 2023 | 16:37

Κορονοϊός: Στα πρόθυρα του να αποτελεί απειλή παρόμοια με αυτή της εποχικής γρίπης, λέει ο ΠΟΥ

"Ο κορονοϊός συνιστά απειλή για την υγεία, θα συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά είναι ένας ιός που δεν διαταράσσει την κοινωνία μας ή τα υγειονομικά μας συστήματα" αναφέρει στέλεχος του ΠΟΥ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 17 Μαρ 2023 | 07:41

Γιατί το κοινό κρυολόγημα δημιουργεί ανοσία στα μικρά παιδιά έναντι του κορονοϊού

Ισχυρό ανοσοποιητικό από την ηλικία των δύο ετών προκαλεί το κοινό κρυολόγημα ακόμη και έναντι του κορονοϊού.

ΕΟΔΥ 16 Μαρ 2023 | 15:11

Κορονοϊός: 70 νεκροί αυτή την εβδομάδα - Στους 96 οι διασωληνωμένοι - Υποχωρεί η γρίπη

Τους 70 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό αυτή την εβδομάδα, στους 96 οι διασωληνωμένοι, ενώ μειώθηκαν οι επισκέψεις στους γιατρούς ασθενών με γρίπη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ 14 Μαρ 2023 | 18:54

Κορονοϊός: Τέλος όλα τα μέτρα, παρελθόν rapid test και μάσκες - Σε ποιες περιπτώσεις παραμένουν υποχρεωτικά

Άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19, με εξαίρεση τις υγειονομικές δομές

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 14 Μαρ 2023 | 10:52

Έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας, η Κίνα ανοίγει και πάλι τα σύνορά της στους ξένους

Από σήμερα οι κινεζικές αρχές θα εκδίδουν "κάθε είδους θεωρήσεις εισόδου" για όλους τους κατοίκους εξωτερικού, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ 14 Μαρ 2023 | 09:29

Καβάλα: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών μητέρα που δεν έστελνε τα παιδιά της στο σχολείο επί πανδημίας

Σε φυλάκιση πέντε μηνών καταδικάστηκε μητέρα στην Καβάλα. Δεν έστελνε τα παιδιά της στο σχολείο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 12 Μαρ 2023 | 11:56

ΠΟΥ: Η εύρεση της προέλευσης του κορονοϊού είναι ηθική επιταγή - Ολα θα διερευνηθούν

Η ανακάλυψη της προέλευσης της COVID-19 είναι ηθική επιταγή και όλες οι υποθέσεις πρέπει να διερευνηθούν, σημείωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Η ΕΚΘΕΣΗ 09 Μαρ 2023 | 15:48

Κορονοϊός: 89 θάνατοι και 95 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα - Μείωση θετικότητας στη γρίπη

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, καταγράφεται γενική μείωση στην κοινότητα στη θετικότητα για γρίπη, ενώ σταθερή παραμένει η θετικότητα για τον κορονοϊό

ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 09 Μαρ 2023 | 09:06

Κορονοϊός: Μικρότερη η επίπτωση της πανδημίας στην ψυχική υγεία από ό,τι αρχικά είχε θεωρηθεί

Τα ευρήματα δείχνουν ότι γενικότερα οι ψυχικές επιπτώσεις της Covid-19 τελικά υπήρξαν μικρότερες σε σχέση με τις αρχικές πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 08 Μαρ 2023 | 11:08

Βόλος: Βαριά καμπάνα σε αντιεμβολιαστή γιατρό - Του αφαιρέθηκε διά βίου η άδεια άσκησης επαγγέλματος

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο αντιεμβολιαστής γιατρός προέτρεπε τους ασθενείς να αρνηθούν νοσηλεία τους σε νοσοκομείο και χορηγούσε κοκτέιλ αντιβιοτικών και βιταμινών κατά του κορονοϊού.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΟΔΥ 06 Μαρ 2023 | 07:33

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες θα είναι παχύσαρκοι ως το 2035 - Δυσοίωνες προβλέψεις για την υγεία μας

Η συχνότητα της παχυσαρκίας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί προοδευτικά, με αποτέλεσμα το 2035 το 39% των ενηλίκων στην Ελλάδα να είναι παχύσαρκοι.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 02 Μαρ 2023 | 16:27

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης, 82 θάνατοι από covid - Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 20-26 Φεβρουαρίου - Δεν υπήρξαν θύματα από γρίπη το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ WSJ 27 Φεβ 2023 | 23:51

ΗΠΑ: Δεν έχει υπάρξει οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση του κορονοϊού, λέει ο Λευκός Οίκος

Δεν έχει υπάρξει οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση του κορονοϊού, αναφέρει ο Λευκός Οίκος μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι προήλθε από διαρροή σε κινεζικό εργαστήριο.