Με την Αττική να βρίσκεται από τις έξι το πρωί σε νέο, σκληρό lockdown, οι ειδικοί εστιάζουν την προσοχή τους στην επιδημιολογική εικόνα του Λεκανοπεδίου το οποίο βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των ημερήσιων μολύνσεων του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 1.327 σημερινά κρούσματα τα 676 εντοπίστηκαν στην Αττική, με τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών να "βράζει" με 195 περιστατικά.
Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:
78 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
80 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
26 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
124 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
195 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
62 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών
85 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς
26 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων.
Ανησυχητική είναι και η εικόνα της Θεσσαλονίκης με 129 μολύνσεις αλλά και της Αχαΐας με 94.
Αναλυτικά η διασπορά στην επικράτεια
Αιτωλοακαρνανία 13
Αργολίδα 19
Αρκαδία 10
Αχαΐα 94
Βοιωτία 23
Δράμα 5
Έβρος 7
Εύβοια 35
Ζάκυνθος 2
Ηλεία 13
Ημαθία 7
Ηράκλειο 24
Θάσος 7
Θεσπρωτία 1
Θεσσαλονίκη 129
Θήρα 1
Ιθάκη 1
Ιωάννινα 15
Καβάλα 3
Κάλυμνος 18
Καρδίτσα 7
Κάρπαθος 3
Κέρκυρα 3
Κεφαλληνία 3
Κιλκίς 2
Κοζάνη 5
Κορινθία 12
Λακωνία 2
Λάρισα 25
Λασίθι 5
Λέσβος 2
Λευκάδα 1
Μαγνησία 12
Μεσσηνία 7
Ξάνθη 9
Πέλλα 1
Πιερία 16
Πρέβεζα 1
Ρέθυμνο 12
Ροδόπη 3
Σέρρες 4
Τρίκαλα 5
Φθιώτιδα 4
Φλώρινα 3
Φωκίδα 2
Χαλκιδική 23
Χανιά 3
36 υπό διερεύνηση
Στο "κόκκινο" η Πάτρα
Στο μεταξύ, αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει τις διακομιδές και τη διαχείριση των περιστατικών με κορονοϊό που φτάνουν στα νοσοκομεία της Πάτρας δίνει το σύστημα υγείας στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Patras Times, αποκαλυπτικό της οριακής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός, ότι τα ασθενοφόρα δεν προλαβαίνουν καλά – καλά να κάνουν την προβλεπόμενη απολύμανση που επιβάλλεται στη διακομιδή μεταξύ δύο περιστατικών με κορονοϊό και αμέσως σπεύδουν σε νέο περιστατικό.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της περιοχής ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η κλινική covid στο νοσοκομείο του Ρίου έχει γεμίσει και δόθηκε εντολή για να ανοίξει και η νέα πτέρυγα. Σε οριακό σημείο είναι και η κατάσταση στη ΜΕΘ covid του ΠΠΝΠ στην οποία η πληρότητα άγγιξε το 70%.
Ο κορονοϊός "σαρώνει” επίσης στους εργασιακούς χώρους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα super market και στα πολυκαταστήματα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr