Follow us

Κορονοϊός: "Είμαστε πολύ κοντά στην άρση των μέτρων" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος [Βίντεο]

"Η επιλογή της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μία πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης", σημείωσε για τα Rafale

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
εστιαση

"Για τη χώρα, για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μία ιστορική μέρα η σημερινή. Η άφιξη των Rafale σηματοδοτεί και συμβολίζει την αναβάθμιση της χώρας μας, σε επίπεδο επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό, κάτι που, εκτός από το προφανές - την ενίσχυση της ισχύος μας στο πεδίο, της αποτρεπτικής μας ισχύος- έχει και πολλαπλές θετικές συνέπειες σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του κύρους, του βάθους και του εύρους της διπλωματικής μας πολιτικής, αλλά και των συμμαχιών μας με άλλες χώρες" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

"Είναι μία εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να τη δουν όλοι. Τώρα, αν κάποιοι για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν τη μεγάλη εικόνα, σήμερα δεν είναι μέρα να μπούμε σε αντιπαράθεση γι' αυτό. Η επιλογή της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μία πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης" είπε, προσθέτοντας "χωρίς αμφιβολία, βασίζεται στο υστέρημα και στους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες σε δύσκολες συνθήκες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι μία αναγκαία εθνική προτεραιότητα, μία εθνική επιλογή, γιατί, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, στη χώρα και στο χώρο που βρισκόμαστε η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική ανάπτυξη, η σταθερότητα, η καταπολέμηση των ανισοτήτων πρέπει να πλαισιώνονται από τη θωράκιση της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

"Αυτό, λοιπόν, είναι μία εθνική επιλογή. Αυτήν την εθνική επιλογή δεν την συμμερίζονται όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την εξαίρεση αυτής της εθνικής επιλογής. Δεν ψήφισε στον προϋπολογισμό τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Δεν ψήφισε την ελληνογαλλική συμφωνία. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και κάποιες μικρόψυχες αντιδράσεις. Θα μπορούσαν να λείπουν σήμερα, αυτή τη μέρα. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να στείλει και έναν εκπρόσωπο στην παραλαβή των Rafale, όπως είχαν στείλει και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα" πρόσθεσε.

"Εμείς δεν είπαμε ποτέ, ότι τα Rafale είναι κάτι που οφείλεται μόνο στη Νέα Δημοκρατία. Ίσα, ίσα λέμε ότι είναι μία πολιτική επιλογή που έκανε η κυβέρνηση και που στηρίζεται στις οικονομικές δυνατότητες που δίνουν στη χώρα οι φόροι, το εισόδημα, τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Η μεγάλη εικόνα είναι αυτή. H σημερινή εξέλιξη ήταν κάτι που θα έπρεπε να ενώνει και χωρίς μικροψυχίες και μεμψιμοιρίες να ψάχνουν κάποιοι αφορμές για να μείνουν και σε αυτό απ' έξω από το εθνικό μέτωπο" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την πανδημία ο κ. Οικονόμου είπε ότι κυβέρνηση σταθμίζει κάθε εβδομάδα τα μεγέθη της πανδημίας και εκτίμησε ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση αυτών των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του προηγούμενου χρόνου και μετά.

"Εδώ είμαστε για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας"

μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια αφού υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. "Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά, για τις καταναλώσεις μέχρι 300 Κιλοβατώρες, που καταναλώνει μία πολύ μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών, η ενίσχυση καλύπτει ικανοποιητικά ένα ποσοστό της κρίσης, από 70% έως 90%.

Από αυτόν τον μήνα θα καλύψουμε και το 50% της αύξησης στις επιχειρήσεις. Προφανώς και δεν μπορούμε να το μηδενίσουμε. Προφανώς και οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες και ανατρέπουν τους προϋπολογισμούς, όμως ό,τι περιθώριο υπάρχει θα εξαντληθεί.

Δεν μπορούμε να κάτσουμε και να βλέπουμε το φαινόμενο αυτό να ανατρέπει τους προϋπολογισμούς και τους σχεδιασμούς των νοικοκυριών, ούτε θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις μόνες τους κι αυτό για να περιορίσουμε και τις πληθωριστικές πιέσεις και να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας. Εδώ είμαστε για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, κάνοντας έγκαιρα, γρήγορα και αποτελεσματικά ό,τι καλύτερο μπορούμε" είπε.

Για τις επιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε "όποιος πιστεύει στη διάκριση των εξουσιών και στη λειτουργία της δικαιοσύνης, δεν έχει να προσθέσει ούτε κόμμα σε όσα είπε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σήμερα".

"Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η ακηδεμόνευτη λειτουργία των θεσμών για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι αρχή αδιαπραγμάτευτη. Παλέψαμε θυμίζω γι' αυτή την αρχή όταν ήμασταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως μετά το καλοκαίρι του 2015 όταν όλοι γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας χειραγώγησης και εργαλειοποίησης των θεσμών και οι αντιστάσεις της δημοκρατίας τότε εμπόδισαν την εξέλιξη αυτή.

Διαβάστε Επίσης

Την ίδια αρχή σεβόμαστε πλήρως και τώρα" είπε και πρόσθεσε "το πολιτικό πρόβλημα είναι η κάλυψη των επιθέσεων, των απειλών στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς της δημοκρατίας, οι εκφοβισμοί του τύπου "όταν γυρίσουμε τα πράγματα θα είναι αλλιώς" κατά το γκεμπελικό "θα επιστρέψουμε και θα τρέμει η γη" που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη και στους άλλους. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα. Η δικαιοσύνη στη χώρα λειτουργεί".

"Όταν μας υποδείξει έναν ανώτατο δικαστή που τεκμηριωμένα θα αποδειχθεί ότι πήρε πολιτική κατεύθυνση από την κυβέρνηση για να απαγγείλει αυτή την κατηγορία, τότε να γίνει συζήτηση. Διαφορετικά πρόκειται περί αστήριχτων και αβάσιμων κατηγοριών, πρόκειται για επίθεση στην ουσία, στον πυρήνα της δημοκρατίας για αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης" σημείωσε και πρόσθεσε "η Δικαιοσύνη στον τόπο είναι ανεξάρτητη και μπορεί στα πλαίσια των υποθέσεων που διερευνά να καλεί τον οποιονδήποτε για απλές εξηγήσεις, είτε ως κατηγορούμενο να δίνει εξηγήσεις έχοντας κάθε ένας μας το τεκμήριο της αθωότητας, είτε δεν συμφωνούμε σε αυτό.

Οι Θεσμοί στη χώρα και η Δικαιοσύνη λειτουργούν ανεξάρτητα και αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έδωσε τη μάχη για αυτή την κατάσταση το 2015 στην αντιπολίτευση".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 17 Μαϊ 2022 | 12:26

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ κατεβάζει τον... στρατό για να καταπολεμήσει το ξέσπασμα του κορονοϊού

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να αναπτυχθεί ο στρατός, ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα.

"ΦΘΙΝΟΥΣΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ" 17 Μαϊ 2022 | 12:19

Την Τετάρτη οι αποφάσεις για τις μάσκες - Πού θα διατηρηθούν - Τι θα γίνει με τα αεροπλάνα

Για τη χρήση μάσκας μετά την 1η Μαϊου μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος σημείωσε πως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την Τετάρτη.

ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ 17 Μαϊ 2022 | 10:20

Έρευνα: Το αντιγριπικό εμβόλιο σύμμαχος κατά της νόσησης από κορονοϊό

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Κατάρ, το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να μειώσει την πιθανότητα νόσησης από κορονοϊό.

ΡΟΥΤΙΝΑ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΟΙΜΩΞΕΙΣ 17 Μαϊ 2022 | 08:28

Ασχημα τα νέα: Μπορούμε να κολλήσουμε κορονοϊό ακόμα και τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο, λένε οι επιστήμονες

Οι ενισχυτικές δόσεις - τρίτη ή τέταρτη - των εμβολίων μειώνουν την πιθανότητα επαναλοίμωξης, αλλά όχι πολύ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 16 Μαϊ 2022 | 16:15

Κορονοϊός: 1.535 τα νέα κρούσματα στην Αττική, 256 στη Θεσσαλονίκη - Δείτε τον χάρτη της διασποράς

Σε πτωτική πορεία η διασπορά του κορονοϊού - Η κατανομή των κρουσμάτων ανά περιοχή.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 16 Μαϊ 2022 | 15:46

Κορονοϊός: 3.066 νέα κρούσματα - 24 θάνατοι και 171 διασωληνωμένοι

Τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα και τους δείκτες της πανδδημίας το 24ωρο

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ COVID» 16 Μαϊ 2022 | 11:44

Σανγκάη: Καταργούν το lockdown γιατί θα καταρρεύσει η οικονομία της Κίνας- "Δεν σας πιστεύουμε" λένε οι κάτοικοι

Προς χαλάρωση των εφιαλτικών περιοριστικών μέτρων προχωρά η Σανγκάη - Δυσπιστία από τους πολίτες που έχουν ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς αλλαγές στα σχέδια και την αυστηρή καραντίνα.

ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 16 Μαϊ 2022 | 11:24

Γαλλία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δεν θα είναι πια υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία, όπως αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση.

ΣΚΛΗΡΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ 16 Μαϊ 2022 | 10:31

Lockdown στη Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τα φαρμακεία να παραμένουν ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο

Η Νότια Κορέα προσφέρθηκε να βοηθήσει τη γειτονική της χώρα να αντιμετωπίσει το πρώτο επιβεβαιωμένο ξέσπασμα της covid-19.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Μαϊ 2022 | 08:19

Κορονοϊός: Η χαλάρωση του Πάσχα άφησε "σημάδια" στα κρούσματα- Τι θα γίνει με τις μάσκες από 1η Ιουνίου

Καταγράφεται όμως και αύξηση του μέσου όρου των ημερήσιων εμβολιασμών.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 16 Μαϊ 2022 | 07:30

Λύνεται το μυστήριο για την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Συνδυασμό κορονοϊού και αδενοϊού υποψιάζονται οι ειδικοί

Ξεκινά σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με την πηγή των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά.

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 15 Μαϊ 2022 | 19:27

Κρήτη: Αγωνία για κοριτσάκι 2,5 ετών - Εισέπνευσε σπρέι φούρνου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ - Είναι και θετικό στον κορονοϊό

Με νοσηλευτική δυσχέρεια νοσηλεύεται διασωληνωμένο 2,5 ετών κορίτσι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στην Κρήτη

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 15 Μαϊ 2022 | 16:28