Κορονοϊός: Επικίνδυνη έκρηξη με 2.097 κρούσματα στην Αττική - Συναγερμός για το Κέντρο της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκη

Νέο ρεκόρ για τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με 535 κρούσματα κορονοϊού, όσα και στη Θεσσαλονίκη - Ποιες μεγάλες πόλεις της χώρας είναι στο "κόκκινο"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σοκαριστικός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική με 2.097, από τα συνολικά 4.340 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Για ακόμα μία ημέρα ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών σπάει κάθε ρεκόρ με 535 νέες λοιμώξεις, ενώ ακολουθούν ο Πειραιάς με 350 και ο Βόρειος και Δυτικός Τομέας Αθηνών με 277 και 274 αντίστοιχα.

Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:

261 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

277 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

274 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

149 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

535 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

227 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

350 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς

24 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, ρεκόρ καταγράφεται και στη Θεσσαλονίκη με 535 κρούσματα, όσα στο Κέντρο της Αθήνας, ενώ η Αχαΐα "έδωσε" 135. Ωστόσο, ο αριθμός που προκάλεσε ανησυχία είναι στην Κοζάνη με 167 νέες λοιμώξεις.

Αναλυτικά η διασπορά στη χώρα

535 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

13 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ανδρου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

12 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

5 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

135 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

56 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

14 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

14 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

80 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

51 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

47 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

92 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιθάκης

53 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

31 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

35 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

167 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

51 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

125 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

42 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

31 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

44 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

41 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

17 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

19 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

20 κρούσματα στο Άγιο Όρος

133 κρούσματα υπό διερεύνηση

Κορονοϊός: Επικίνδυνη έκρηξη με 2.097 κρούσματα στην Αττική - Συναγερμός για το Κέντρο της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκη

"Βράζει" η Θεσσαλονίκη: Λίγο πριν το όριο των 2.000 τα ενεργά κρούσματα - Αύξηση 25% σε μια εβδομάδα

Αυξητική είναι η πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού και των νοσηλευομένων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους 14 δήμους του νομού.

Σύμφωνα με το Voria.gr ελάχιστοι είναι οι δήμοι που εμφανίζουν σταθερότητα στα επιδημιολογικά δεδομένα τους σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (Πυλαίας – Χορτιάτη, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου) και μόνον ένας, ο δήμος Θέρμης, εμφανίζει μείωση των κρουσμάτων (αλλά αύξηση των νοσηλευομένων), παρά το γεγονός ότι και εκεί τα κρούσματα είναι ακόμη σε υψηλά νούμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι περισσότεροι δήμαρχοι και κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη επισήμαναν στη Voria.gr ότι τα κρούσματα και κυρίως οι νοσηλευόμενοι αυξήθηκαν ανησυχητικά, ενώ αυτός που "βράζει" είναι ο κεντρικός δήμος Θεσσαλονίκης, που παρότι δεν εμφανίζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, εντούτοις είναι σε πολύ υψηλό αριθμό ενεργών κρουσμάτων, πλησιάζοντας σταδιακά τα 2.000. Χαρακτηριστικό όμως είναι ότι στον κεντρικό δήμο οι νοσηλευόμενοι έχουν μικρότερη ποσοστιαία αύξηση από την αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, κάτι που ερμηνεύεται από το γεγονός ότι πλέον ασθενούν νεότεροι συνάνθρωποί μας.

Τη θεαματική βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων της προηγούμενης εβδομάδας στο δήμο Θερμαϊκού ακολούθησε η θεαματική αύξησή τους αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στον δήμο από τη νέα επιδείνωση.

Σε δυο δήμους (Κορδελιού – Ευόσμου και Λαγκαδά) είναι είτε σε καραντίνα, είτε σε νοσηλεία στελέχη και εργαζόμενοί τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία.

1

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε ότι αυξάνονται ανησυχητικά οι δείκτες σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Στον δήμο η αύξηση είναι μικρή και σύμφωνα με τη χτεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα ενεργά κρούσματα είναι 33 εκ των οποίων πέντε είναι σε νοσηλεία και τα 28 σε κατ' οίκον περιορισμό.

Δήμος Βόλβης

Αυξημένα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και στον δήμο Βόλβης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Διαμαντή Λιάμα, σήμερα τα ενεργά κρούσματα είναι 22 και οι πολίτες που νοσηλεύονται είναι επτά, για πρώτη φορά τόσοι πολλοί. Τα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν 16.

Δήμος Δέλτα

Σημαντικά αυξημένα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στον δήμο Δέλτα. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν πλέον στα 162, ενώ νοσηλεύονται 43 πολίτες και 119 είναι σε κατ' οίκον περιορισμό.

Δήμος Θερμαϊκού

Πολύ ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας στον δήμο Θερμαϊκού. Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αναθάρρησαν από τη θεαματική μείωση των κρουσμάτων κατά 100%, η χτεσινή ενημέρωση έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή, αυξήθηκαν κατά 100% σε μια εβδομάδα τα κρούσματα. Δυο εβδομάδες πριν ο δήμος κατέγραφε 140 κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραφε μόλις 69 και χτες έφτασε στα 126. Από αυτά οι 32 πολίτες είναι σε νοσοκομείο και οι 94 σε καραντίνα. Ο δήμος ετοιμάζει νέα ενημερωτική καμπάνια για να τηρήσουν οι πολίτες τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας (μάσκες, αποστάσεις κτλ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Θέρμης

Μειωμένα κατά 13 είναι τα κρούσματα στον δήμο Θέρμης σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, αν και οι νοσηλευόμενοι αυξήθηκαν κατά δύο. Τα ενεργά κρούσματα σύμφωνα με την ενημέρωση της Δευτέρας από τον ΕΟΔΥ είναι 82 και οι 20 νοσηλεύονται. Στην ενημέρωση της Δευτέρας 22 Μαρτίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 95, εκ των οποίων 18 σε νοσηλεία. Μπορεί να υπάρχει βελτίωση, όμως, όπως τονίζουν στον δήμο, οι αριθμοί της 22ας Μαρτίου ήταν το χειρότερο ρεκόρ που καταγράφηκε στο δήμο και συνεπώς τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν ανησυχητικά, παρά τη μικρή μείωση των κρουσμάτων.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Αύξηση σε ποσοστό περίπου 25% καταγράφεται στα ενεργά κρούσματα του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, όμως ευτυχώς δεν συνοδεύεται από ανάλογη αύξηση των νοσηλειών. Οι νοσηλείες παρουσιάζουν αύξηση αυτή την εβδομάδα σε ποσοστό 10%, σημαντικά μικρότερο από την αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, που έχει στη διάθεσή της η Voria.gr τα ενεργά κρούσματα στον κεντρικό δήμο έφτασαν τα 1.892 από 1.467 την προηγούμενη εβδομάδα και οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 444 από 406.

1

Δήμος Καλαμαριάς

Πήρε μια ανάσα την προηγούμενη εβδομάδα η Καλαμαριά, όμως και πάλι η κατάσταση επιδεινώθηκε. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, τα ενεργά κρούσματα έφτασαν και πάλι στα 95, αυξημένα κατά 20 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ σε νοσηλεία είναι 25 πολίτες.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Τέσσερα άτομα στο δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου είναι σε καραντίνα, καθώς βρέθηκαν θετικοί, μεταξύ των οποίων και αντιδήμαρχοι. Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά νούμερα, όπως και οι νοσηλείες και δυστυχώς αυξάνονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 101 από τα οποία 34 είναι σε νοσηλεία.

Δήμος Λαγκαδά

Αυξητική τάση εμφανίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και στο δήμο Λαγκαδά, όπως τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννης Ταχματζίδης. Ο δήμος αριθμεί 80 ενεργά κρούσματα, από τα οποία τα 18 νοσηλεύονται. Δύο υπάλληλοι του δήμου είναι σε νοσηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Μικρή άνοδος στους δείκτες καταγράφει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα όπως ενημερώνει τον δήμο ο ΕΟΔΥ είναι 64 και οι νοσηλευόμενοι έφτασαν στους 15.

Δήμος Παύλου Μελά

Αυξητική τάση εμφανίζουν τα κρούσματα και στο δήμο Παύλου Μελά. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, τα ενεργά κρούσματα είναι 87 κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν τους 20. Πριν από δυο εβδομάδες τα κρούσματα ήταν 75 και την προηγούμενη εβδομάδα 77. Σήμερα γίνονται προληπτικά τεστ στην Πολίχνη, στο Τρίγωνο.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Σταθερή είναι η πορεία της πανδημίας στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επισήμανε ότι εδώ και καιρό πλέον στο δήμο καταγράφονται 50 ενεργά κρούσματα και λιγότερες από δέκα παραμένουν οι νοσηλείες.

Δήμος Χαλκηδόνος

Σταθερή πορεία της πανδημίας για διάστημα μάλιστα ενάμιση μηνός καταγράφει ο δήμος Χαλκηδόνος, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Σταύρο Αναγνωστόπουλο. "Είμαστε στα 20 ενεργά κρούσματα και στις δέκα νοσηλείες σήμερα", τόνισε ο δήμαρχος, "ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 18 κρούσματα και εννέα νοσηλείες. Επί ενάμιση μήνα έχουμε σταθερή πορεία. Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 180 rapid test και τα θετικά ήταν μόνο δύο σε Κουφάλια και Μεσήμβρια".

Δήμος Ωραιοκάστρου

Σταθερή εικόνα για το δήμο Ωραιοκάστρου, δίνει και ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, με τα ενεργά κρούσματα να είναι 61 και οι νοσηλευόμενοι 14.

Πηγή: Voria.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ PFIZER ΚΑΙ ΤΗΣ MODERNA 17 Απρ 2021 | 22:22

Κορονοϊός: "Προ των πυλών" ο εμβολιασμός των παιδιών - Τι λένε γονείς και επιστήμονες

Πολλοί ανησυχούν ότι η διστακτικότητα των εμβολίων ενάντια στον κορονοϊό σε ορισμένους ενήλικες θα είναι ακόμη πιο έντονη όταν πρόκειται για τα παιδιά τους.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 17 Απρ 2021 | 22:16

Μαρίνα Πατούλη - Εκανε το εμβόλιο και έστειλε μήνυμα: "Εμβολιαζόμαστε σήμερα για να κατακτήσουμε το αύριο"

Η κα Πατούλη δημοσίευσε φωτογραφία στα social media από το εμβολιαστικό κέντρο, ενθουσιασμένη για το μεγάλο βήμα που έκανε προς την ελευθερία.

Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ 189 ΝΕΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ 17 Απρ 2021 | 21:27

Κορονοϊός - Γαλλία: Μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Γαλλία μειώθηκε, όπως και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 17 Απρ 2021 | 18:16

Κορονοϊός: 1.169 νέα κρούσματα στην Αττική και 299 στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 17 Απρ 2021 | 18:02

Κορονοϊός: 2.411 νέα κρούσματα και 67 θάνατοι - Στους 837 ο αριθμός των διασωληνωμένων

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 313.444 κρούσματα και 9.397 θάνατοι.

ΡΕΚΟΡ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 17 Απρ 2021 | 17:15

Το σχέδιο "έξοδος" των Ιταλών: Ελεύθερες μετακινήσεις με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εσωτερικό πιστοποιητικό για ελεύθερη κυκλοφορία των εμβολιασμένων ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ιταλίας

ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 3000 ΕΥΡΩ 17 Απρ 2021 | 15:50

"Κορονο - πάρτι" και στη Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ένα 28χρονο

Συνελήφθη ένας 28χρονος για παράνομο "κορονο - πάρτι" στη Θεσσαλονίκη

ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ 17 Απρ 2021 | 14:46

Μανώλης Κέλλης: Με self test η έξοδος του Πάσχα - Το επόμενο κύμα θα είναι τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο

"Είναι δύσκολο να πούμε στους ανθρώπους να μην πάνε στα χωριά τους. Αλλά αν μετακινηθούν, θα πρέπει να συγχρωτίζονται σε εξωτερικούς χώρους" τόνισε ο κ. Κέλλης.

ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ 17 Απρ 2021 | 14:10

Θεσσαλονίκη: Σταδιακή αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στα λύματα "δείχνει" έρευνα του ΑΠΘ

"Η εικόνα της εβδομάδας παραπέμπει στις τιμές και τις διακυμάνσεις που μετρούσαμε τον Μάρτιο, πριν την επιδημιολογική έξαρση" τονίζει ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

«ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ» 17 Απρ 2021 | 13:43

Πέτσας: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα - "Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα"

Το θέμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για το Πάσχα είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό για την εξέλιξη και του εμβολιασμού, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 17 Απρ 2021 | 13:25

Self test: Από τη Δευτέρα σε εργαζόμενους σε τράπεζες, καταστήματα, καφετέριες, κομμωτήρια - Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Όσα πρέπει να ξέρετε για τα υποχρεωτικά self test των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, Ξεκινούν από τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 17 Απρ 2021 | 12:47

Κυψέλη: Πολεμικό τοπίο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μετά το "κορονο - πάρτι" με τον αδιανότητο συνωστισμό [Εικόνες - Βίντεο]

Η επόμενη ημέρα από το αδιανόητο "κορονο - πάρτι" που στήθηκε στην Κυψέλη εν μέσω πανδημίας

«ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΕΣ» 17 Απρ 2021 | 12:25

Χριστίνα Πολίτη: Αποκάλυψε από ποιον κόλλησαν κορονοϊό με τον Κώστα Σπυρόπουλο

"Μην ακούτε βλακείες και μακριά από αρνητές, εμάς αρνήτρια με γιόγκες και αντιεμβολιαστρία μας αποδεκάτισε" παραδέχτηκε η Χριστίνα Πολίτη.