Follow us

Κορονοϊός: Φόβοι για αύξηση κρουσμάτων μετά τον Δεκαπενταύγουστο - Αυστηροί έλεγχοι στα "κόκκινα" νησιά

Αυστηροί έλεγχοι στα νησιά - Περιπολίες σε σοκάκια και χώρους ψυχαγωγίας - Φόβοι για νέα αύξηση των κρουσμάτων μετά τον Δεκαπενταύγουστο, κυρίως στους νέους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Κορυφώνεται η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, λίγες ημέρες πριν καταγραφεί και στα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ το επιδημιολογικό αποτύπωμα από τις θερινές διακοπές.

Οι ειδικοί χτυπούν "καμπανάκι" στους εκδρομείς και ζητούν όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές να τηρούν τα μέτρα, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές τους μετά το ταξίδι τους, όπως είναι η αποφυγή συγχρωτισμού και η σωστή χρήση μάσκας.

Ήδη, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα. Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο 14 Αυγούστου, τα κρούσματα έφθασαν τα 3.27ο με τους διασωληνωμένους στα κοσοκομεία να είναι 236 και να σημειώνονται 24 νέοι θάνατοι.

Αυστηροί έλεγχοι στα νησιά

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί αυστηρόί έλεγχοι στα νησιά για την πιστή τήρηση των μέτρων.

Ξεκινούν έλεγχοι της αστυνομίας σε σοκάκια, εκκλησίες, μπαρ, ακόμη και στα λιμάνια , ενώ αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού και αρνητικά τεστ των ταξιδιωτών στα λιμάνια, καθώς και οι έλεγχοι για μάσκες και τα αναγκαία έγγραφα στα καταστήματα εστίασης.

Κορονοϊός: Φόβοι για αύξηση κρουσμάτων μετά τον Δεκαπενταύγουστο - Αυστηροί έλεγχοι στα "κόκκινα" νησιά

Νησιά στο "κόκκινο"

Πολλά από τα πλέον δημοφιλή για διακοπές νησιά, βρίσκονται ήδη στο "κόκκινο".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τη μεγαλύτερη θετικότητα εμφανίζουν η Νάξος, η Πάρος, η Ρόδος, η Χίος, τα Χανιά και η Μύκονος. Ήδη, σε Ζάκυνθο, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, ενώ στην Κρήτη παρατηρείται έντονη πίεση στο σύστημα υγείας από το τέταρτο κύμα. Συγκεκριμένα, στην Κρήτη: στο Ρέθυμνο 57 κρούσματα, στο Λασίθι 18 κρούσματα, στο Ηράκλειο 208 κρούσματα και στα Χανιά 109 κρούσματα.

Νησί

Βασιλακόπουλος: Φόβοι για εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων το φθινόπωρο

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος χτύπησε καμπανάκι κινδύνου, καθώς σημείωσε πως αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού από το φθινόπωρο.

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, είναι εκρηκτικός συνδυασμός η νυχτερινή διασκέδαση και οι εορτασμοί του 15αύγουστου.

"Δυστυχώς δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι γι’ αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή", επεσήμανε κάνοντας συγχρόνως έκκληση να τηρούνται τα μέτρα και να κρατάμε αποστάσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εξήγησε πως "δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αν δεν εμβολιαστούμε και αν δεν ακολουθούμε ενσυνείδητα τα πρωτόκολλα. Πρέπει όλοι μας να φερθούμε με υπευθυνότητα."

Επεσήμανε, δε, ότι η αυξητική πορεία δε μπορεί εύκολα να μεταστραφεί.

ΜΕΘ

Οι νέοι στο επίκεντρο της πανδημίας

Ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο της μετάλλαξης Δέλτα. "Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 διασωληνωμένους κάτω των 39 ετών."

Για το θέμα εμβολιασμού των παιδιών, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως πρέπει να εμβολιάσουμε και τα παιδιά, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε το 80% της ανοσίας.

"Έχουμε χάσει νέους ανθρώπους. Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι δε μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω και να ξεφαντώνουμε όπως θα θέλαμε αν δεν εμβολιαστούμε. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, αλλιώς δεν υπάρχει ασφαλείς τρόπος λειτουργίας της κοινωνίας και θα πηγαίνουμε συνεχώς σε αυξημένο αριθμός κρουσμάτων."

Ερμού

Ανεμβολίαστοι: Τι θα ισχύσει από τον φθινόπωρο για κλειστούς χώρους

Την ίδια ωρα, αποφασισμένη να κρατήσει εκτός των κλειστών χώρων τους ανεμβολίαστους πολίτες είναι η κυβέρνηση που διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο, όταν η σταδιακή επιδείνωση του καιρού ουσιαστικά θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση των ανοιχτών χώρων, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως μεικτοί.

Στην πράξη, όπως σημειώνεται, αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέλθουν απρόσκοπτα, απλώς παρουσιάζοντας στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους. Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr. (https://eudcc.gov.gr/start/).

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται προς τα τέλη Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένο να εκπνεύσουν οι υφιστάμενοι κανόνες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ KONTRA24 10 Μαϊ 2024 | 10:43

Απίστευτος καυγάς Πολάκη - Γεροτζιάφα για τα εμβόλια του κορονοϊού: "Μου θυμίζει φασίστες" - "Είσαι ενεργούμενο της Pfizer"

Σκληρή κόντρα Πολάκη - Γεροτζιάφα στον αέρα εκπομπής με αφορμή την απόσυρση των εμβολίων κατά του κορονοϊού από την AstraZeneca.

"ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ" 10 Μαϊ 2024 | 10:31

AstraZeneca: 38χρονος που έκανε το εμβόλιο το 2021 έπαθε θρόμβωση 15 ημέρες μετά - "Όλοι λέγανε τότε ότι είμαστε ασφαλείς"

Ενας 38χρονος ο οποίος έπαθε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca περιγράφει τι ακριβώς συνέβη.

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ 09 Μαϊ 2024 | 10:17

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι αμελητέο - 100 περιστατικά επιπλοκών

"Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα". Τι λέει η Αθηνά Λινού για το εμβόλιο της AstraZeneca.

COVID-19 09 Μαϊ 2024 | 07:28

Γιατί αποσύρθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό: Πόσο πιθανός είναι πραγματικά ο κίνδυνος θρομβώσεων

Η AstraZeneca ξεκίνησε την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου λόγω "πλεονάσματος διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων" μετά την πανδημία.

ΣΤΟ MEGA 08 Μαϊ 2024 | 17:21

AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για όσους έκαναν το εμβόλιο του κορονοϊού - Γιατί το απέσυρε η εταιρεία

Τι αναφέρουν ο καθηγητής Βασιλακόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΟΦ για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca - Η μαρτυρία του Αλέξανδρου Μεταξάκη που υπέστη δύο θρομβώσεις 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του

"ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ" 08 Μαϊ 2024 | 08:35

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού - Οι λόγοι που επικαλείται

H AstraZeneca δήλωσε πως πλέον υπάρχει πλεόνασμα διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων, κάτι που οδήγησε σε μείωση της ζήτησης.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 02 Μαϊ 2024 | 16:59

ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από κορονοϊό και 9 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα – Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ένας θάνατος από κορονοϊό, ενω ο 9 ήταν ο αριθμός των διασωληνωμένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Απρ 2024 | 23:09

Τέλος τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία - Τι ισχύει για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 26 Απρ 2024 | 19:45

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας σε όλη την επικράτεια από σήμερα για την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου

ΕΟΔΥ 25 Απρ 2024 | 17:40

Εξι θάνατοι από κορονοϊό: Mικρή αύξηση θετικότητας, 6 διασωληνωμένοι, ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα εξακολουθεί να είναι άνω του 10% - Επικράτηση της γρίπης τύπου Β

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 25 Απρ 2024 | 09:53

Επίσκεψη Κασσελάκη στο νοσοκομείο της Κω: "Χρειάζεται ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ" - Σε ποια νησιά θα πάει σήμερα

Τα προβλήματα του νοσοκομείου της Κω και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Υγεία συζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνάντηση που είχε με μέλη της διοίκησης και του προσωπικού. Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός του.

ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ 24 Απρ 2024 | 11:37
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 23 Απρ 2024 | 17:34

Κασσελάκης: Πόσο κόστισε η ενοικίαση του σκάφους για την εκστρατεία στα νησιά - Το τρολάρισμα Άδωνι για το "PARAFRON"

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται 29 νησιά μέσα σε μόλις δέκα ημέρες - Γιατί επέλεξε να ταξιδέψει με σκάφος.