X

Κορονοϊός: Νέα μείωση των κρουσμάτων - 365 στην Αττική και 81 στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς

Πέφτουν τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

Γράφει: TheToc team

Καλά νέα είναι για τους τους ειδικούς η σταθερή αποκλιμάκωση που καταγράφεται στην Αττική όσον αφορά στον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου στο Λεκανοπέδιο σημειώθηκαν 365 νέα κρούσματα από τις συνολικά 781 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι χθες Τετάρτη οι νέες λοιμώξεις στην Αττική ανήλθαν σε 448 ενώ την προηγούμενη Πέμπτη, πριν από μία εβδομάδα, σε 590.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

Ανατολική Αττική:42 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών:41 κρούσματα

Δυτική Αττική:15 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών:39 κρούσματα


Κεντρικός Τομέας Αθηνών:128 κρούσματα

Νήσων:4 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών:50 κρούσματα

Πειραιώς:46 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 81 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

Εμβολιασμοί: Ανοικτή η πλατφόρμα για τους 25-29 με τρία εμβόλια

Ανοικτή είναι η πλατφόρμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 25-29 ετών.

Μέχρι τώρα, οι ηλικίες αυτές είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας μπορούν από σήμερα, μπαίνοντας στο emvolio.gov.gr να κλείσουν το ραντεβού τους σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο με ένα από τα εμβόλια των Pfizer, Johnson & Johnson και Moderna.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, πως άνοιξαν από την Τετάρτη 420.300 καινούργια ραντεβού με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna.

Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna. Τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε επίσης, ότι στο τέλος του Ιουνίου "θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας, ο οποίος θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών". Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της J & J.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ