Επί ποδός η αστυνομία για αποφυγή πασχαλινού συνωστισμού - Περιπολίες σε Βαρβάκειο, εκκλησίες, γειτονιές

Το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, οι περιπολίες θα αφορούν φυσικά τις γειτονιές της Αττικής, επιχείρηση "μαγειρίτσα" και "σουβλιστό αρνί και κοκορέτσι".

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς

Τρία αστυνομικά επιχειρησιακά σχέδια εναντίον κορωνοϊού και ανεύθυνων πολιτών θα εξελιχθούν κλιμακωτά την κρίσιμη, για την διασπορά του ιού, Μεγάλη Εβδομάδα με αποκορύφωμα την Κυριακή του Πάσχα.

Το πρώτο σχέδιο είναι αυτό της ασφάλειας αγορών τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι, το δεύτερο για την αντιμετώπιση πιθανού "αντάρτικου" σε εκκλησίες την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή, με αφορμή την Θεία Κοινωνία και την περιφορά του Επιταφίου, και το τρίτο σχέδιο είναι η επιχείρηση αποτροπής μετακινήσεων και… οικογενειακού συχνωτισμού για "μαγειρίτσα" και "σουβλιστό αρνί-κοκορέτσι"!

Επιχείρηση "πασχαλινό τραπέζι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχει ένας σχετικός προβληματισμός και ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο συνωστισμού στη Βαρβάκειο Αγορά, στα συνοικιακά κρεοπωλεία, στις λαϊκές αγορές και στα σούπερ μάρκετ ενόψει εορτών του Πάσχα. Γιατί ναι μεν οι πολίτες πειθαρχούν στο μεγαλύτερο ποσοστό και δεν θα ταξιδέψουν στην επαρχία, στις περιοχές καταγωγής τους, ωστόσο θα θελήσουν να έχουν μια πασχαλινή οσμή στο σπίτι και το τραπέζι τους, και θα χρειαστούν σχετικές προμήθειες.

Στην Βαρβάκειο υπάρχει σχετικό σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί μαζί με την Δημοτική Αστυνομία. Η είσοδος στην αγορά θα γίνεται ανά 10 πολίτες, από αυτή της οδού Αρμοδίου και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν, τόσοι θα εισέρχονται, ενώ οι αστυνομικοί θα φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων έξω από την αγορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος η προμήθεια κρέατος από πολίτες ενδέχεται να γίνει περισσότερο ή τουλάχιστον να μειωθεί η κίνησή τους, με την διανομή κατ’ οίκον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έντονες θα είναι οι αστυνομικές περιπολίες σε συνοικιακά κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ που θα αφορούν την τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους πολίτες οι οποίοι ενδέχεται να συνωστιστούν έξω από αυτά, αλλά και την αποτροπή ενδεχόμενων ληστρικών επιδρομών εξαιτίας της συσσώρευσης σημαντικών χρηματικών ποσών σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία

Επιχείρηση "Θεία Κοινωνία-Επιτάφιος"

Την Μεγάλη Πέμπτη οι αρμόδιοι αξιωματικοί φοβούνται το "αντάρτικο" σε εκκλησίες με την Θεία Κοινωνία πολιτών όπως αυτό που είδαμε σε Κουκάκι και Κέρκυρα, γι αυτό θα ενισχυθούν οι περιπολίες έξω από Ιερούς Ναούς, ενώ στελέχη άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν διαδικτυακούς συνδέσμους όπου έχουν παρατηρηθεί μαζικά καλέσματα πιστών.

Το ίδιο θα συμβεί και την Μεγάλη Παρασκευή για την περίπτωση σπασίματος του μέτρου περιφοράς του Επιταφίου, εσωτερικά των ναών, αν κάποιοι επιχειρήσουν να το κάνουν εξωτερικά.

Επιχείρηση "Μαγειρίτσα-Σουβλιστό Αρνί"

Το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, οι περιπολίες θα αφορούν φυσικά τις γειτονιές της Αττικής, επιχείρηση "μαγειρίτσα" και "σουβλιστό αρνί και κοκορέτσι", όπως αναφέρονται χαριτολογώντας αλλά σοβαρά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., και την παρατήρηση μεγάλης προσέλευσης οικογενειών σε μικρούς χώρους, αυλές και ταράτσες, προκειμένου να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι ακόμη εντονότεροι οι έλεγχοι στους δρόμους της πρωτεύουσας για τον εντοπισμό άσκοπων μετακινήσεων, και αποτροπής εσωτερικής-αστικής πασχαλινής "εξόδου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισαν σε όλους τους τόνους πως "δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων, την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής".

Διακριτική θα είναι η διαχείριση επικοινωνιών πολιτών, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, σχετικά με καταγγελίες που θα αφορούν ενδεχόμενο εορταστικό συνωστισμό συγγενών σε οικίες, προκειμένου να αποφεύγονται αντιδικίες και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε γείτονες και συγκάτοικους.

Σημειώνεται ότι η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως έχει συνταχθεί προβλέπει πρόστιμα των 300 ευρώ σε πεζούς, σε οδηγούς και αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας, ακόμη και εντός Αττικής. Όποιοι πολίτες κινηθούν παράνομα, δηλαδή αναιτιολόγητα, εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας τους, θα τους επιβάλλεται το πρόστιμο των 300 ευρώ. Το συγκεκριμένο μέτρο, έχει στόχο να λειτουργήσει αποτρεπτικά, για μετακινήσεις ακόμη και εντός Αττικής, το κρίσιμο χρονικό διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας, την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και σε Ιερούς Ναούς άλλων περιοχών.

211 πρόστιμα των 300 ευρώ-36.590 των 150 ευρώ

Οι έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις, συνεχίζονται, και στο πλαίσιο αυτό από τις 06:00 χθες το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια, 52 παραβάσεις, εκ των οποίων 25 στην Κεντρική Μακεδονία, 5 στην Αττική και 4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και στην Ήπειρο που καταλαμβάνουν τις τρεις "πρώτες θέσεις".

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 211 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 133 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Στο μεταξύ χθες, από τις 06:00 έως τις 15:00, βεβαιώθηκαν 717 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Από τις 23 Μαρτίου 2020 έως και χθες το μεσημέρι έχουν βεβαιωθεί συνολικά 36.590 παραβάσεις των 150 ευρώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΛΟΓΩ ΤΗΣ «ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» 22 Ιαν 2021 | 21:21

Εμβόλιο AstraZeneca: Μικρότερες παραδόσεις στην Ευρώπη ανακοίνωσε η εταιρεία

Η EMA ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca στις 29 Ιανουαρίου

"ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ" 22 Ιαν 2021 | 21:08

Σαρηγιάννης: Ανησυχούμε για τη μετάλλαξη - Φόβοι για επιτάχυνση 3ου κύματος - Στα μέσα Μαρτίου κορύφωση στις ΜΕΘ

"Οι προσομοιώσεις δείχνουν πως και με μικρό αριθμό κρουσμάτων, δηλαδή τα 26 κρούσματα που έχουν καταγραφεί και τα άλλα που διερευνώνται, μπορεί να έχουμε επιτάχυνση ενός τρίτου κύματος", τόνισε ο καθηγητής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 22 Ιαν 2021 | 20:30

Κορονοϊός-Μαγιορκίνης: Τι δείχνουν οι διαγνώσεις στην Αττική - Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Κοινωνική απόσταση, ατομική υγιεινή και χρήση της μάσκας είναι τα όπλα μας, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 22 Ιαν 2021 | 20:25

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Το 48% επιθυμεί να εμβολιαστεί αμέσως

Ποσοστό 45% εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό αντί του Αλέξη Τσίπρα - Πώς κρίνεται η αντιμετώπιση της πανδημίας

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 22 Ιαν 2021 | 19:48

Αποκάλυψη "βόμβα" από Τζόνσον: Η μετάλλαξη του κορονοϊού είναι ίσως κατά 30% πιο θανατηφόρα

Η μετάλλαξη του κορονοϊού φαίνεται να είναι κατά 30% πιο θανατηφόρα από τις προηγούμενες εκδόσεις του ιού, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 22 Ιαν 2021 | 19:22

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι "κόκκινες" περιοχές στη χώρα - Πού παρατείνονται τα πρόσθετα μέτρα

Καμπανάκι κινδύνου από τον Νίκο Χαρδαλιά, που ανακοίνωσε παράταση μέτρων - Σε ποιες περιοχές παύουν να ισχύουν

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 22 Ιαν 2021 | 18:55

Παρατείνεται μια εβδομάδα το lockdown - Τι ισχύει για κυνήγι, ψάρεμα, ταξί και πρακτορεία ΟΠΑΠ

Παράταση μιας εβδομάδας των μέτρων του lockdown ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς

EMVOLIO.GOV.GR 22 Ιαν 2021 | 18:35

Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς σε ηλικιωμένους 80 έως 84 ετών

Βήμα βήμα η διαδικασία για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού οι ενδιαφερόμενοι - Ραντεβού και μέσω φαρμακείων και ΚΕΠ.

ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ 146.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ 22 Ιαν 2021 | 18:23
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ 22 Ιαν 2021 | 18:17

Γιαμαρέλλου για μεταλλάξεις του κορονοϊού: Εχει ταχύτερη μετάδοση, τον συναντούμε συχνότερα στην Ευρώπη

Με την μετάλλαξη πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο αυστηροί με τον εαυτό μας" κατέληξε η κυρία Γιαμαρέλλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 22 Ιαν 2021 | 18:00

Κορονοϊός: Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου - Οι εξαιρέσεις για τις "κόκκινες" περιοχές

Πώς θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια - Παράταση του lockdown και απαγόρευσης για κυνήγι και ψάρεμα - Αλλάζει το όριο επιβατών στα ταξί

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ 22 Ιαν 2021 | 17:55

Κορονοϊός: "Βράζει" το κέντρο της Αθήνας - Ανησυχία για την Αττική με 248 νέα κρούσματα - Στα 64 η Θεσσαλονίκη

Η εξάπλωση της πανδημίας παρουσιάζει μεν μια σταθεροποίηση, αλλά υπάρχουν περισσότερα από 5.000 ενεργά κρούσματα ανά την Ελλάδα, τα μισά στην Αττική

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 22 Ιαν 2021 | 17:34

Κορονοϊός: 585 νέα κρούσματα σήμερα - 28 θάνατοι και 288 διασωληνωμένοι

Συνολικά 5.598 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.