Κορονοϊός: Οργισμένοι οι καταστηματάρχες για το νέο ωράριο σε μπαρ, εστιατόρια - "Θα έρθουν λουκέτα και απολύσεις"

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά την απόφαση να κλείνουν στις 12 το βράδυ, ως μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Έντονες είναι οι αντιδράσεις καταστηματαρχών και υπαλλήλων στον τομέα της εστίασης, μετά από την απόφαση να κλείνουν στις 12 το βράδυ, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23 Αυγούστου η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

-Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
-Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
-Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Εξοργισμένοι οι επαγγελματίες της Μυκόνου - Απειλούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Στη Μύκονο, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε μπει και στο στόχαστρο, λόγω των πάρτι τύπου "Ίμπιζα" που διοργανάνονταν κρυφά σε βίλες και αποτελούσαν Νο1 κινδυνο για τη διασπορά του κορονοϊού, οι επαγγεματίες εστίασης αντιδρούν για το νέο μέτρο του ωραρίου και μάλιστα, εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου δηλώνουν την οργή τους και τονίζουν ακόμα και ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους

"Θέλοντας να μας καταστήσετε απλούς θεατές της καταστροφής των επιχειρήσεών μας, αιφνιαδιαζοντας επαγγελματίες και εργαζόμενους σε τομείς που τροφοδοτούν την ελληνική οικονομία, με μια απόφαση που κατακεραυνώνει κάθε ελπίδα οικονομικης ανάτασης των επιχειρηματιων κατά το μήνα Αύγουστο που αποτελεί τον μήνα των διακοπών τόσο των Ελλήνων όσο και των τουριστών του εξωτερικού, σας γνωστοποιούμε την πλήρη απογοήτευσή μας και την καθολική εναντίωση μας στην επιπόλαιη και καταστροφική απόφαση σας για την παύση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα εως την 7 πρωινή εως τις 23/8/2020 και δεν πρόκειται επουδενί να δεχτούμε μοιρολατρικά την άδικη και απροειδοποίητη εξόντωση μας και
απαιτούμε απαντήσεις στα κάτωθι:

1. Με ποια κριτήρια επιλέγησαν οι συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος και δη η Μύκονος; Ζητούμε τη γνωστοποίηση του επιδημιολογικού φορτίου στη νήσο Μύκονο με το οποίο αποφασίστηκε ότι από τις 11 μέχρι τις 23/8 θα απαγορεύεται η λειτουργιά των ΚΥΕ από τις 12.00 έως τις 07.00.

2.Βασει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων τεκμαιρεται ότι ο ιός μεταδιδεται από τις 00.00 - 07.00 και όχι από τις 7.01-23.59;

3. Γιατί μεταδίδεται μόνο στα ΚΥΕ και όχι στις βίλες; Έχετε σκοπό να σταματήσετε επιτέλους τα παράνομα πάρτυ που θα πολλαπλασιαστούν και θα φουντώσουν την επιδημία;

4. Γιατί δε μεταδίδεται ο ιός στα πλοία και στα αεροπλάνα; Έχει γίνει έλεγχος στην επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών ώστε να διαπιστωθεί ο συγχρωτισμός στις μπουκαπορτες των πλοίων;

5. Τι θα πούμε στους πελάτες που στέλνουν μαζικά Mails για ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα μετά τα νέα μέτρα; Πως θα αποζημιωθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις;

6. Τι θα πούμε στο 80-100% του προσωπικού που επιβαλλεται να απολύσουμε; Τι θα πούμε στις οικογένειες τους που αναμένουν να επιβιώσουν από την εποχιακή εργασία μέλους ή μελών της οικογένειας τους;

7. Ποια ειναι τα σχέδια ουσιαστικης στηριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται ανεπανόρθωτα; Θα υπάρξει μειωμένο ενοίκιο μέχρι την αρχή της επόμενης τουριστικής σεζόν; Θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστες;

Δεν έχουν προφανώς αντιληφθεί αυτοί που έλαβαν αυτή την απόφαση κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους και με εξασφαλισμένο το μισθό τους, τι καταστροφή προκαλούν στο τουριστικό προϊόν της χώρας τώρα και μακροπρόθεσμα χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την δημόσια υγεία.

Δηλώνουμε ότι άμεσα θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που παραδειγματικως βάλλει κατά της αρχής της νομιμότητας και της ισονομίας.

Η υγεία αποτελεί το ανώτερο αγαθό, η προάσπιση της, όμως, δε δύναται να είναι επιλεκτική."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, ο έπαρχος Μυκόνου Στέλιος Μπρίγγος, σε ανάρτησή του στα social media, τόνισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι άδικο για την περιφερειακή ενότητα Μυκόνου, η οποία έχει λιγότερα κρούσματα σε σχέση με άλλες περιοχές που δεν συμπεριλήφθηκαν στη συγκεκριμένη απαγόρευση, ενώ θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί ευθεία επίθεση στο τουριστικό προϊόν της Μυκόνου, καθώς θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην τοπική οικονομία και σωρεία ακυρώσεων επισκεπτών της τελευταίας στιγμής. Μάλιστα, ζητά την άμεση παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών του νομού Κυκλάδων προκειμένου να αρθεί το εν λόγω μέτρο για τη Μύκονο.

Αντιδράσεις και στην Κρήτη - "Θα έρθουν λουκέτα και απολύσεις"

Η περιφέρεια Κρήτης είναι μεταξύ των περιοχών της χώρας, όπου απαγορεύεται από χθες έως και τις 23 Αυγούστου η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες του κλάδου. Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη, η οποία χαρακτήρισε το μέτρο οριζόντιο και άδικο, σημειώνοντας ότι ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις εργαζομένων.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης προειδοποιούν, ακόμη, ότι αν συνεχιστεί και μετά τις 23 του μήνα θα ακολουθήσει οικονομικό κραχ, αφού πολλές επιχειρήσεις δε θα αντέξουν και θα αναγκαστούν να βάλουν "λουκέτο".

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου, Κώστας Ζαχαριάς, μιλώντας στο cretalive, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μέτρο "εντελώς παράλογο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μας δημιουργεί πάρα πολλά, σοβαρά οικονομικά θέματα. Θα οδηγήσει πολλούς εργαζόμενούς μας στην ανεργία από τώρα, πολύ πιο νωρίς απ’ το προγραμματισμένο διάστημα. Μετά τις 23 του μήνα θα αρχίσει η φθίνουσα πορεία στον Άγιο Νικόλαο, μέχρι να κλείσει εντελώς η σεζόν. Μια σεζόν που έτσι κι αλλιώς δεν πήγε καλά, με πάρα πολλά προβλήματα. Αντί να στηριχθούμε έστω και την τελευταία στιγμή, επιλέγουν και κλείνουν περιοχές όπως η Κρήτη, που δεν έχει ιδιαίτερα πολλά κρούσματα κορωνοϊού, κι αφήνουν ανοιχτά την Πελοπόννησο και την Αττική", σχολίασε ο κ. Ζαχαριάς.

"Θα κλείσουν επιχειρήσεις και δυστυχώς φοβάμαι ότι θα κλείσουν και μόνιμα, όχι μόνο για τη σεζόν. Ήδη πολλοί συνάδελφοι συζητούν ότι θέλουν να αποχωρήσουν από τον κλάδο, για τον λόγο ότι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ο,τι κι αν συμβεί, ο,τι βοήθεια κι αν έχουμε – η οποία βοήθεια θα είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την πραγματική ζημιά που έχουμε υποστεί!", πρόσθεσε. Ο κ. Ζαχαριάς τέλος, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για "κοροϊδεία"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδειασαν τα μπαρ, αλλά γέμισαν οι πλατείες στην Καβάλα

Μπορεί οι καταστηματάρχες να τήρησαν το βράδυ της Τρίτης, στην πλειοψηφία τους... σχολαστικά το νέο ωράριο και να κατέβασαν τα ρολά σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες στις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά ο κόσμος δεν γύρισε στα σπίτια του.

Στην Καβάλα, όταν το ρολόι έδειξε 12, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στις πλατείες και συνέχισαν τη βραδιά, χωρίς, ωστόσο, να συνωστίζονται. Παρέες κάθε ηλικίας γέμισαν τα παγκάκια και τους πεζόδρομους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ 01 Οκτ 2020 | 19:12

Σαρώνει ο κορονοϊός στην Αττική: 272 νέα κρούσματα από τα 411 σε όλη τη χώρα - Αρνητικό ρεκόρ

Ο κορονοϊός δείχνει τη δύναμή του στη χώρα με 411 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 272 στην Αττική

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 01 Οκτ 2020 | 18:41

Κορονοϊός: Νέα "έκρηξη" με 411 κρούσματα σήμερα - 2 νεκροί - 89 οι διασωληνωμένοι

Υψηλός αριθμός και πάλι στα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ 01 Οκτ 2020 | 18:22

Κορονοϊός: Τρίτος νεκρός σε λίγες ώρες - 67χρονη στο ΑΧΕΠΑ - Στα 394 τα θύματα του ιού

Ακόμη ένα θύμα του κορονοϊού, μία γυναίκα έχασε τη μάχη στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

41 ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 01 Οκτ 2020 | 18:18

Κορονοϊός: Σοκ - Nοσηλευτής του γηροκομείου στον Αγ. Παντελεήμονα είχε συμπτώματα και πήγαινε για δουλειά

Ένας νοσηλευτής του γηροκομείου που εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, πήγαινε για δουλειά χωρίς να ενημερώσει.

01 Οκτ 2020 | 17:47

Κορονοϊός: Κατακραυγή για την 63χρονη που πήγε με πυρετό σε κηδεία - Σε καραντίνα 5 χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα

Lockdown σε τέσσερα χωριά στη Θήβα και ένα στη Χαλκίδα καθώς μια 63χρονη με κορονοϊό πήγε σε κηδεία με 200 άτομα

40 ΕΠΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ 01 Οκτ 2020 | 17:44

Κορονοϊός: Μεγάλη αναταραχή στο "Σωτηρία" - Έκλεισε το τμήμα θωρακοχειρουργικής λόγω κρουσμάτων

Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στο τμήμα θωρακοχειρουργικής στο νοσοκομείο "Σωτηρία"

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 01 Οκτ 2020 | 16:30

Κορονοϊός: Νέος συναγερμός στα Τρίκαλα με 13 νέα κρούσματα - Συνολικά 59 σε επτά ημέρες

Σε κατάσταση συναγερμού τα Τρίκαλα καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 13 νέα κρούσματα κορονοϊού.

71ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΩΤΙΑ 01 Οκτ 2020 | 16:15

Κορονοϊός: Κατέληξε 71χρονος στην Κέρκυρα - 393 οι νεκροί

Ένας άνδρας 71 ετών από την Σκωτία, άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και νοσηλευόταν, το πρωί της Πέμπτης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ 01 Οκτ 2020 | 16:12

Οριστικό: Ακυρώνεται ο κλασικός Μαραθώνιος λόγω κορονοϊού

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε και επίσημα την οριστική ματαίωση του φετινού Μαραθωνίου Αθήνας, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις 7-8 Νοεμβρίου, λόγω κορονοϊού.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 4Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST 01 Οκτ 2020 | 15:26

Σακελλαροπούλου στο 4ο Συνέδριο του Economist: Ανάγκη να προστατευθούν τα ευπαθή άτομα - "Κανείς να μην μείνει πίσω"

Στις τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να προστατευθούν τα ευπαθή άτομα, τόνισε η Κατ. Σακελλαροπούλου.

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΘ 01 Οκτ 2020 | 15:26

Κορονοϊός - Αγιο Ορος: Αρνητικός πλέον στον ιό ο 85χρονος μοναχός

Αρνητικός στον κορονοϊό είναι πλέον ο 85χρονος μοναχός, που είχε μεταφερθεί από τη Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους στη Α' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 285 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ 01 Οκτ 2020 | 15:20

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα 40 κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

ΣΙΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ 01 Οκτ 2020 | 15:14

Κορονοϊός - Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ για 17χρονη: Ολη η κλινική ήταν από πάνω της, σαν να ήταν η οικογένειά της

Νικήτρια βγήκε μετά τη μάχη που έδωσε για 40 ημέρες με τον κορονοϊό, η 17χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.