Ανησυχητικοί παραμένουν οι αριθμοί του κορονοϊού για άλλη μία μέρα στη χώρα. Σε δυσθεώρητα ύψη βρίσκονται και τα κρούσματα και οι ημερήσιοι θάνατοι αλλά και οι διασωληνωμένοι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σήμερα εντοπίστηκαν 2.152 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 97.288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.
4.849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25.291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Την ίδια ώρα, 597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 759 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19)
Δημόπουλος: Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μείωση ιικού φορτίου σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, τονίζοντας κάποια πρώτα θετικά μηνύματα από τις μετρήσεις στα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Δημόπουλος, αναφερόμενος στα στοιχεία από τις καθημερινές μετρήσεις του ιού στα λύματα, όπου υπάρχει συγκροτημένη προσπάθεια τόσο από το ΕΚΠΑ όσο και το ΑΠΘ, τόνισε ότι οι ειδικοί επιστήμονες έχουν αναφέρει πως εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει μείωση στον αριθμό του ιικού φορτίου.
Πέραν τούτου, σημειώνεται αναστολή αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς όμως, τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, δεν διαπιστώνεται μείωση κρουσμάτων στον ίδιο βαθμό σε περιφέρειες στην επαρχία, τονίζοντας ότι ίσως εκεί τα μέτρα να μην εφαρμόζονται τόσο σχολαστικά.
Πρόσθεσε δε, πως οποιαδήποτε μείωση των κρουσμάτων θα έχει "αντανάκλαση" στους νοσηλευόμενους ασθενείς μετά από αρκετές ημέρες, ενώ ακόμη περισσότερες μέρες θα χρειαστούν για να φανεί μείωση στον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε ΜΕΘ.
‘Ισως μαλιστα για μερικές μέρες να παρατηρηθεί το παράδοξο φαινόμενο, ενώ μειώνονται τα κρούσματα να αυξάνουν οι νοσηλευόμενοι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr