Οι έκτακτες ανακοινώσεις και η αυστηροποίηση των μέτρων για ακόμη μία εβδομάδα, έχει αιτία και δεν είναι άλλη από την αύξηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε περιοχές της Αττικής. Άνοιξαν δραστηριότητες, μεγάλωσε η κινητικότητα όπως και η εορταστική χαλαρότητα κάτι που φαίνεται πως αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία διασποράς του ιού.
Πλέον οι αστυνομικές αρχές προχωρούν σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα σε τουλάχιστον πέντε "κόκκινες περιοχές" για την κινητικότητα και το συγχρωτισμό. Πρόκειται για τον Ασπρόπυργο, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς lockdown ήδη εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες, το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι. Έτσι, από τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περριοχές.
Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές "αποστειρώσεις" κεντρικών οδών, με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες των μετακινήσεων, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.
Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες για αποτροπή του "click away" και επιτήρηση σε εκκλησίες.

Η κίνηση στην Αττική τις γιορτές
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς καταγράφηκε μείωση στην κίνηση των οχημάτων σε ποσοστό περίπου 18% από την εβδομάδα των Χριστουγέννων.
Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ήταν σχεδόν μηδενική και το πρωινό της ίδιας μέρας. Από το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αυξήθηκε αρκετά η κίνηση σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως στις οδούς Σταδίου και Λ. Βασιλίσσης Σοφίας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr