Κάθε σύστημα υγείας έχει αντοχές και πρέπει να το φροντίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε αν προσέχουμε και αν εμβολιαστούμε τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επισημαίνοντας πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ανεμβολίαστους που νοσούν με κορονοϊό.
Η Μίνα Γκάγκα παρουσιάζοντας τους πίνακες αναφέρθηκε στους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία με κορονοϊό στην 3η και 4η υγειονομική περιφέρεια της Ελλάδας, που αφορούν στην Βόρεια Ελλάδα.
Στην 3η ΥΠΕ, όπως είπε, 73 άνθρωποι βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 70 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 3 εμβολιασμένοι.
Ιδια εικόνα στην 4η ΥΠΕ, όπου από τους 50 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ οι 47 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 3 εμβολιασμένοι.
Στην 3η ΥΠΕ 22 συνάνθρωποί μας βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων 18 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 4 εμβολιασμένοι, τη στιγμή που στην 4η ΥΠΕ 35 άνθρωποι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, όπου οι 27 είναι ανεμβολίαστοι και 8 εμβολιασμένοι.
Για τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες, από τους 341 οι 271 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι 70 έχουν εμβολιαστεί. Τέλος, στην 4η ΥΠΕ από 306 που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες οι 231 είναι ανεμβολίαστοι και 75 έχουν εμβολιαστεί.






Κάθε σύστημα υγείας έχει αντοχές
Το Σύστημα Υγείας προσφέρει υπηρεσίες σε όλους και στο χέρι μας είναι να προστατευθούμε και να το προστατέψουμε, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί σε ένα 4ο κύμα Covid-19, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
"Μπορούμε ως Πολιτεία να πούμε ότι ο καρκινοπαθής που πρέπει να κάνει χειρουργείο, δεν είναι επείγον γιατί πιεζόμαστε από έναν άρρωστο που έχει λοίμωξη; Το κάναμε πέρυσι που δεν είχαμε τίποτα στα χέρια μας. Φέτος έχουμε έναν τρόπο να προστατευθούμε. Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο για όλους να υπάρχει δυνατότητα χειρουργείου και ΜΕΘ. Άρα από την αρχή πρέπει να βάλουμε κάποια όρια¨, είπε η κ. Γκάγκα.
Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε, πέρα από τον συγκεκριμένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, είναι στις κοινές κλίνες νοσηλείας, όπου το προσωπικό "ζορίζεται" πάρα πολύ. "Κάθε σύστημα έχει αντοχές και πρέπει να το φροντίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε αν προσέχουμε και αν εμβολιαστούμε", τόνισε. Πρόσθεσε ότι "δεν πρέπει να πάμε σε εμβολιαστές και μη εμβολιαστές, πρέπει να κοιτάξουμε τι βοηθάει όλους μας, τι προστατεύει όλους μας. Μπορούμε οργανωμένα, τακτικά και σκεπτόμενοι ο ένας τον άλλο να προχωρήσουμε μπροστά ως χώρα", κατέληξε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr