Την δραματική καθημερινότητα που βιώνουν κάθε μέρα οι γιατροί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα, ο Δανιήλ Κωνσταντινίδης, αναισθησιολόγος στο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης.
Με μια σπαρακτική ανάρτηση αναφέρεται σε 40χρονους και 50χρονους που κλαίνε πριν διασωληνωθούν και ρωτάνε "αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειές τους".
"Το σύστημα υγείας κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή, και είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε σκηνές Ιταλίας" σημειώνει ο γιατρός.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
"Δεν περνάει ούτε μία μέρα στο νοσοκομείο που να μη διασωληνώσουμε συνανθρώπους μας που έχουν προσβληθεί από Covid-19. Το τραγικό είναι ότι δεν διασωληνώνουμε μόνο ηλικιωμένους με συνοδά προβλήματα υγείας, αλλά και 40χρονους και 50χρονους απόλυτα υγιείς κατά τα άλλα. Η αγωνία που ζωγραφίζεται στα μάτια των περισσοτέρων πριν τους διασωληνώσουμε δεν περιγράφεται εύκολα. Κάποιοι ρωτάνε αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειες τους, να τους πουν ότι πηγαίνουν στην εντατική, σε ένα ταξίδι δηλαδή με άγνωστο προορισμό. Κάποιοι κλαίνε πριν διασωληνωθούν.
Ναι, τόσο έντονες και τραγικές είναι εκείνες οι ώρες, και όσο σκληρά και αν ακούγονται αυτά, είναι η πραγματικότητα που ζούμε.
Το σύστημα υγείας κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή, και είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε σκηνές Ιταλίας, και να πρέπει να διαλέγουμε ασθενείς για νοσηλεία στις ΜΕΘ. Το δεύτερο κύμα είναι στα φόρτε του, και πιθανότατα θα υπάρξει και τρίτο τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο.
Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να στηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας, και να είναι απείθαρχοι στα μέτρα προστασίας θέτοντας σε κίνδυνο πέρα από τους εαυτούς τους, και τις ζωές άλλων πολιτών.
Μη ντραπείτε να τους καταγγείλετε αν τους δείτε......
Η ΒΛΑΚΕΙΑ εν μέσω πανδημίας είναι δυνητικά ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ, και αν κάποιοι δεν με πιστεύουν, θέλω να τους πω ότι καλύτερα να ζεις παραπλανημένος, παρά διασωληνωμένος.......".
"Βρισκόμαστε ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου"
Λίγο αργότερα με νέα ανάρτηση απευθύνει έκκληση ζητώντας βοήθεια και στήριξη του συστήματος υγείας και των εργαζομένων του, κάνοντας λόγο για "υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου".
Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάθεση ψυχής, ο κ. Κωνσταντινίδης σημειώνει ότι τα "δύσκολα είναι μπροστά μας".
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ....
Βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη.
Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνίες, αμφισβητήσεις, και "ναι μεν, αλλά".
Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο.
Βοηθώντας και δίνοντας κουράγιο στους γιατρούς, νοσηλευτές και παραιατρικό προσωπικό, να ανταπεξέλθουν στην άνιση και άνευ όρων αυτή μάχη.
Δείχνοντας σεβασμό σε αυτούς που καθημερινά χάνουν τη μάχη με τον ιό, και ελπίζοντας πως και οι υπόλοιποι που νοσούν, θα καταφέρουν να βγουν νικητές.
Κατανοώντας πως όσο πιο γρήγορα αποσυμφορηθεί η κατάσταση, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία για τυχόν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
Γνωρίζοντας πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, είναι η ώρα να τηρήσουμε ευλαβικά τη προτροπή του Τ.Φ.Κέννεντυ...."Μη κοιτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου"....
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr