Κορονοϊός: Την Τετάρτη στις 12:00 ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Αττική

Όποιοι πολίτες προσέλθουν νωρίτερα για τον εμβολιασμό, θα εξυπηρετηθούν, όπως ακριβώς έγινε και σήμερα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, λόγω της κακοκαιρίας "Μήδεια".

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Όποιοι πολίτες ωστόσο προσέλθουν νωρίτερα, θα εξυπηρετηθούν, όπως ακριβώς έγινε και σήμερα.

Τα ραντεβού των πολιτών που θα πραγματοποιούνταν από τις 8πμ έως τις 12μμ θα επαναπρογραμματιστούν.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς που χάθηκαν, προτεραιότητα θα δοθεί στην αναπλήρωση των ραντεβού που αφορούσαν την δεύτερη δόση. Στο πλαίσιο αυτό, τα επόμενα 24ωρα θα σταλούν μηνύματα στους πολίτες που είχαν προγραμματίσει να κάνουν τη δεύτερη δόση και την έχασαν.

Αντίστοιχα, όσοι ήταν να κάνουν σήμερα την πρώτη δόση θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Με σκοπό την ταχύτερη δυνατή αναπλήρωση του χαμένου χρόνου, σε όσες περιοχές σήμερα τα εμβολιαστικά κέντρα έκλεισαν, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν την προσεχή Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της κακοκαιρίας πραγματοποιήθηκε το 75% των προγραματισμένων εμβολίων στην επικράτεια και το 40% στην Αττική.

Και σήμερα μαζικοί εμβολιασμοί παρά τη "Μήδεια" και την αναβολή που ανακοίνωσε ο Θεμιστοκλέους

Η ισχυρή χιονόπτωση και η επέλαση της κακοκαιρίας "Μήδεια" δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, ιδιαίτερα στην Αττική, με αποτέλεσμα αρχικά να ανακοινωθεί ότι όσοι είχαν προγραμματισμένα ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αναβάλλονται και θα ειδοποιηθούν για νέο ραντεβού.

Αρχικά μάλιστα ανακοινώθηκε από τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ότι αναβάλλονται τα ραντεβού μέχρι τις 10.30 και λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκε ότι όλα τα ραντεβού αναβάλονται.

Ομως δεν έγινε έτσι. Και εκατοντάδες ή και χιλιάδες πολίτες- είναι πολύ νωρίς ακόμα για να προσδιοριστεί ο αριθμός- πήγαν κανονικά στα εμβολιαστικά κέντρα και έκαναν κανονικά το εμβόλιο, παρά τον χιονιά και παρά τις δηλώσεις Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα φαίνεται ότι πολλοί εξ αυτών ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τους γιατρούς στα κέντρα Υγείας ότι είναι στο πόστο τους και αν τα καταφέρουν να φθάσουν θα τους κάνουν το εμβόλιο, ενώ άλλοι έμαθαν από φίλους και γνωστούς ότι πολλά εμβολιαστικά κέντρα δουλεύουν κανονικά και έσπευσαν να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι η ομάδα που έχει πάρει σειρά τώρα και εμβολιάζεται, εκτός από τους ηλικιωμένους 75 plus, είναι η ομάδα των 60-64 που κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca. Και η επιθυμία να κάνουν το εμβόλιο ήταν τόσο μεγάλη που αψήφισαν τον καιρό και πήγαν κανονικά στο ραντεβού τους παρά την επίσημη αναβολή δια στόματος Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι προηγήθηκε

Η πρωτοφανής χιονόπτωση οδήγησε, αρχικά, το υπουργείο Υγείας να δώσει παράταση στην έναρξη των εμβολιασμών στην Αττική από τις 08:00 που ήταν η καθιερωμένη ώρα, στις 10:30, καθώς τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και όσοι είχαν προγραμματισμένα ραντεβού δεν θα μπορούσαν να μετακινηθούν εύκολα ή ακόμα και καθόλου σε πολλές περιτπώσεις. Και αυτό συνέβη σε ορισμένες περιπτώσεις όπως το εμβολιαστικό κέντρο στο Ολυμπιακό Χωριό που παρέμεινε κλειστό.

Λίγο αργότερα, η επέλαση του χιονιά και η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων οδήγησε το υπουργείο Υγείας να ματαιώσει οριστικά για σήμερα τα ραντεβού για τη χορήγηση του εμβολίου. Ωστόσο αρκετοί πολίτες είχαν ήδη ξεκινήσει για τα εμβολιαστικά κέντρα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Thetoc.gr, όσοι κατάφεραν να φτάσουν σε αυτά εμβολιάστηκαν. Αυτο συνέβη- για παράδειγμα- στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παγκρατίου αλλά και σε πολλά άλλα στο κέντρο της Αθήνας όπου οι γιατροί ήταν κανονικά στο πόστο τους και εξυπηρετούσαν τους πολίτες.

Άλλοι πολίτες ενημερώθηκαν από τους γιατρούς τους για το αν μπορούν να προσέλθουν κανονικά, ενώ άλλοι που είχαν ραντεβού έφτασαν και εμβολιάστηκαν κανονικά, τουλάχιστον στα νοσηλευτικά κέντρα που και το προσωπικό κατάφερε να φτάσει σε αυτά. Στο κέντρο της Αθήνας, οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και το απόγευμα.

Και στην Εύβοια, παρά την ισχυρή χιονόπτωση, οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί έγιναν και συνεχίζονται να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Τι θα συμβεί με τα ραντεβού που ματαιώθηκαν στην Αττική

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε δήλωσή του αναφέρει πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, είναι η δεύτερη ημέρα του εμβολιασμού για τις ηλικίες 60-64, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

"Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, οι σημερινοί προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στον νομό Αττικής αναβάλλονται. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας", τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Θεμιστοκλέους.

Η θέληση του κόσμου για να τεθούν οι βάσεις για την οριστική έξοδο από την πανδημία είναι τέτοια που τη Δευτέρα, που τα καιρικά φαινόμενα ήταν επίσης ακραία, εμβολιάστηκαν συνολικά 25.000 άτομα, αριθμό που αποτελεί και ρεκόρ εμβολιασμού.

"Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που είχαν ραντεβού για να εμβολιαστούν προσήλθε στα κέντρα", είπε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση της Δευτέρα για την εξέλιξη της πανδημίας τονίζοντας πως το ποσοστό ξεπέρασε το 90% ενώ συνολικά οι εμβολιασμοί όπως τόνισε ξεπέρασαν τους 550.000.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 16 Σεπ 2021 | 20:39

Μαγιορκίνης: Εξετάζεται η τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό - "Ίσως είναι πιο χρήσιμη σε έξαρση της πανδημίας"

O κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι το θέμα των ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου απασχολεί τους επιστήμονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Σεπ 2021 | 19:38

Γυμναστήρια: Οι κανόνες λειτουργίας των αποδυτηρίων από 20 Σεπτεμβρίου - Τέλος η σάουνα

Οι κανόνες λειτουργίας των αποδυτηρίων στα γυμναστήρια, από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 16 Σεπ 2021 | 18:35

Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα: Βρέθηκε στα 770 από τα 772 δείγματα

Σε όλη τη χώρα επικρατεί η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊου - Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Σεπ 2021 | 18:19

Κορονοϊός: 505 νέα κρούσματα στην Αττική και 300 στη Θεσσαλονίκη - Ανησυχία για Λάρισα, Πέλλα και Αργολίδα

Ποιες περιοχές της χώρας προκαλούν ανησυχία - Ο χάρτης της διασποράς

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 16 Σεπ 2021 | 18:02

Κορονοϊός: Σε ύφεση η πανδημία - Στο 63% οι εμβολιασμένοι - Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων στα τέλη Σεπτεμβρίου

Πρωταθλητές στους εμβολιασμούς οι έφηβοι και οι φοιτητές - Περίπου 18% λιγότεροι θάνατοι σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 16 Σεπ 2021 | 17:35

Κορονοϊός: Πάνω από 40 πάλι οι θάνατοι - 2.322 νέα κρούσματα σήμερα και 359 διασωληνωμένοι

Συνολικά 14.354 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού - Στο 1,49% ο δείκτης θετικότητας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ 16 Σεπ 2021 | 16:01

Ο ΠΟΥ αρνείται να εγκρίνει το Sputnik-V - Αυτός είναι ο λόγος

Με απόφασή του ο ΠΟΥ ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ. 16 Σεπ 2021 | 14:45

Λαμία: Παππούς πυροβολούσε με καραμπίνα τον... Θεό επειδή κόλλησε κορονοϊό

Ο παππούς, ο οποίος ήταν τρεις ημέρες σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, βγήκε στην αυλή με το κυνηγετικό όπλο στα χέρια και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα τον... Θεό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 16 Σεπ 2021 | 12:03

Πούτιν: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στο περιβάλλον του - Παραμένει σε καραντίνα

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν σημείωσε ότι θα πρέπει να παραμείνει ακόμη στην απομόνωση "για λίγες ημέρες", καθώς δεκάδες στο περιβάλλον του νοσούν από κορονοϊό.

2,7 ΕΚΑΤ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 16 Σεπ 2021 | 11:54
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β' ΜΕΘ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 16 Σεπ 2021 | 11:44

Συγκλονίζει ο Καπραβέλος: Ξέρετε το αίσθημα να μην σου φτάνει ο αέρας; Να φωνάζουν οι ασθενείς για λίγο οξυγόνο;

Συγκλονίζει ο εντατικολόγος-πνευμονολόγος, Νίκος Καπραβέλος, περιγράφοντας τα όσα βλέπει στη ΜΕΘ όπου οι ασθενείς με κορονοϊό αγωνίζονται για να αναπνεύσουν.

ΝΕΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 16 Σεπ 2021 | 10:14

Σαρηγιάννης: Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων με 4.500 ημερησίως στα τέλη του μήνα

Ημερησία αυξητική τιμή στον αριθμό των κρουσμάτων που θα φθάσουν πάνω από 4000 – 4500 προς το τέλος του μήνα, προβλέπει ο καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 16 Σεπ 2021 | 09:33

Ανησυχία με τα λάθος sms για την τρίτη δόση: "Έκανα το εμβόλιο χωρίς να χρειάζεται"

Έλαβε απόγευμα sms ότι πρέπει να πάει σε εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, αλλά ήταν λάθος....