Κορονοϊός: "Αυτοψία" Χαρδαλιά και Θεμιστοκλέου στα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα - Σε λειτουργία από 1η Απριλίου

Πρόκειται για τα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα, στο Περιστέρι και στο Ελληνικό επισκέφτηκαν σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσία του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη και του δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης "Ελευθερία" για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, με 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.

Τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μάριο Θεμιστοκλέους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και η αντιδήμαρχος αρμόδια για την Πολιτική Προστασία, Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, καθώς και ο γενικός διευθυντής της Ελληνικό Α.Ε., Ευάγγελος Πέρπερας.

1

"Σε συνεργασία με τον δήμο Περιστερίου, και με την Επιτροπή Εμβολιασμών ετοιμάστηκε και θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την 1η Απριλίου το mega εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου. Είναι ιδιαίτερη η έμφαση μας στα δυτικά προάστια και η συνεργασία μας με τον δήμο είναι εξαιρετική. Θα προστεθούν αυτές οι 96 γραμμές σταδιακά στην εμβολιαστική δύναμη που θα έχουν συνολικά τα 4 εμβολιαστικά κέντρα. Θα ανοίξει και το εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού πάλι με 24 πρώτες γραμμές. Ανάλογα με τη ροή των προμηθειών και του εφοδιασμού των εμβολίων θα γίνεται και το άνοιγμα σταδιακά των εμβολιαστικών γραμμών", επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, ενώ προσέθεσε ότι από την πρώτη στιγμή είχαν πει ότι θα είναι έτοιμοι να κάνουν το σύνολο των εμβολιασμών, όταν θα έχουν αντίστοιχα και τα εμβόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αυτή την στιγμή όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, είναι μία εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή και την task force της ομάδας των εμβολιασμών. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που συμμετέχουν στην στελέχωση των κέντρων αυτών και νομίζω ότι σταδιακά, βήμα -βήμα είμαστε όλο και πιο κοντά στον μεγάλο στόχο που είναι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε μέσα από το εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμών στην κανονικότητα μας" σημείωσε ενώ συμπλήρωσε ότι "η Πολιτική Προστασία, οι εμπλεκόμενοι φορείς δίνουν για άλλη μια φορά το δικό τους στίγμα, το δικό τους παρών".

"Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο Υγείας και απ’ όλους τους εμπλεκόμενους με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας", κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα είπε: "Πότε θέλουμε; Το συντομότερο δυνατόν. Δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, η επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης μας δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα πάρα ταύτα γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια , κι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αποδείχθηκε ότι και σχέδιο είχαμε κι έτοιμοι είμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση. Νομίζω βήμα βήμα μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο μέσα από συγκεκριμένο προγραμματισμό και μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο το παρακολουθούμε δυναμικά με μέτρα τα οποία έρχονται να φέρουν αποτέλεσμα στα ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε όλη την επικράτεια".

1

Θεμιστοκλέους: Φτάνουμε το συνολικό αριθμό των 1.073 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι από 1η Απριλίου ξεκινάμε τη δεύτερη φάση. "Ενεργοποιούμε άλλα 272 κέντρα Υγείας και φτάνουμε το συνολικό αριθμό των 1.073 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα. Βρισκόμαστε σήμερα στο Περιστέρι όπου είναι ο δεύτερος μεγάλος εμβολιαστικός σταθμός που μαζί με το Ελληνικό θα ξεκινήσουν από 1η Απριλίου. Ήδη έχουν αρχίσει να δέχονται τα πρώτα ραντεβού τις επόμενες μέρες που θα ανοίξουμε και την επόμενη ηλικιακή ομάδα. Να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Περιστερίου τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας που βοηθάει εξαιρετικά σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια και 1η Απριλίου θα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τους πρώτους πολίτες για να εμβολιαστούν", υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν είπε ότι αυτή την στιγμή και λόγω της φύσεως και της δυσκολίας που έχουν τα εμβόλια, όπως και καμία άλλη χώρα, δεν εμβολιάζουν στα σπίτια. "Ευελπιστούμε όταν θα έχουμε ένα πιο εύκολο ως προς τη διαχείριση εμβόλιο να μπορέσουμε να το κάνουμε κι αυτό", τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δήμαρχος Περιστερίου, κ. Παχατουρίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, τον κ. Χαρδαλιά, από την πρώτη μέρα που τηλεφωνηθήκαμε και ανταλλάξαμε κάποιες σκέψεις για να δημιουργηθεί εδώ στο Περιστέρι αυτό το υπερσύγχρονο εμβολιαστικό κέντρο. Ο κόσμος εδώ πέρα θα έρχεται με ραντεβού για εμβολιασμό και ραντεβού για τη ζωή. Ο υπουργός δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται, έχει έρθει πολλές φορές, βράδυ, μόνος του, παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων", με τον κ. Χαρδαλιά να του απαντά "Όλοι στο καθήκον δήμαρχε", δίνοντας στη συνέχεια συγχαρητήρια στην αντιδήμαρχο του Περιστερίου καθώς και σε όλο το επιτελείο που όπως είπε "έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, στο πλευρό της Ομάδας των εμβολιασμών".

1
1

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Θεμιστοκλέους μετέβησαν στο εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού. Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντάτος υπογράμμισε: "Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι η κυβέρνηση υλοποίησε ένα αίτημα όλων των δήμων της Νότιας Αθήνας για ένα νέο εμβολιαστικό κέντρο που θα ικανοποιεί όχι μόνο τους κατοίκους τους δικούς μας αλλά και των ευρύτερων περιοχών. Κρίνοντας από την επίσκεψη σήμερα, με τον κ. Χαρδαλιά, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά, σε έναν χώρο που γνωρίζετε πολύ καλά ότι ήταν κλειστός, δεν τον είχαμε χρησιμοποιήσει το τελευταίο διάστημα αλλά με ικανοποιεί η καθαριότητα, η οργάνωση και κυρίως ότι είναι έτοιμος να υποδεχτεί όλους τους ανθρώπους που θα έρθουν να εμβολιαστούν με πολύ οργάνωση και με δομές μέσα που δεν θα τους ταλαιπωρήσουμε", ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την ευχαρίστησή του.

"Να είναι βέβαιος ο κόσμος ότι θα έρθει, θα εξυπηρετηθεί, θα εμβολιαστεί γρήγορα, ταχύτατα και δεν θα ταλαιπωρηθεί και ιδίως οι μεγαλύτεροι συνάνθρωποι μας και θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα που δούλεψε γι’ αυτό το έργο. Ελπίζουμε ο εμβολιασμός να τρέξει με βάση και τον αριθμό των εμβολίων που θα διαθέτει η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να θωρακιστούμε απέναντι σε αυτή την πανδημία", κατέληξε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 19 Απρ 2021 | 20:29

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 13,6 μονάδες η ΝΔ - Ικανοποίηση για τους εμβολιασμούς - Πάσχα στο χωριό ψηφίζει το 62%

Ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών και το άνοιγμα Λυκείων και δραστηριοτήτων - Καταλληλότερος πρωθυπουργός με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η δημοσκόπηση της Alco

ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΟΤ 19 Απρ 2021 | 20:20

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Το τρολάρισμα στην πεθερά από τον γαμπρό για τον κορονοϊό [Βίντεο]

Πρωταγωνιστές του νέου σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης είναι η πεθερά, ο γαμπρός και ο κορονοϊός

ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ 19 Απρ 2021 | 20:11

Σπύρος Μπιμπίλας: Έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Το μήνυμά του [εικόνες]

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε ότι έχει κάνει άλλα τρία εμβόλια φέτος πριν από αυτό για τον κορονοϊό.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 19 Απρ 2021 | 18:58

Εμβολιασμός στην εγκυμοσύνη: Ανατροπή και οδηγίες υπέρ της χορήγησης του εμβολίου

Κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς των εγκύων - Τα πρόσφατα στοιχεία στηρίζονται σε ένα μητρώο που αριθμεί πάνω από 90.000 κυήσεις

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΤΑΡ ΒΙΛΕΡ 19 Απρ 2021 | 18:16

"Δεν είναι δυνατή η εξάλειψη τoυ κορονοϊού": Δήλωση "βόμβα" από τον πρόεδρο του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ

"H ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια συμβίωση" με τον κορονοϊό, το μήνυμα του Βίλερ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ 19 Απρ 2021 | 18:02

Κορονοϊός: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Πάνω από 4,5 εκατ. δόσεις της Pfizer μέχρι τον Ιούνιο

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι μονοδοσικό με αποτελεσματικότητα της τάξεως του 85% - Στο 7,35% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 19 Απρ 2021 | 17:44

Κορονοϊός: 675 νέα κρούσματα στην Αττική, 216 στη Θεσσαλονίκη - Στα ύψη το κέντρο της Αθήνας

Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς του κορονοϊού σε όλη τη χώρα - Ανησυχία για Λάρισα και Αχαΐα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 19 Απρ 2021 | 17:40

Κορονοϊός: Αυξάνονται πάλι οι νεκροί - 78 θάνατοι και 847 διασωληνωμένοι - 1.607 νέα κρούσματα σήμερα

Στα 1.607 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε 20.848 τεστ, 78 θάνατοι και 847 διασωληνωμένοι σε 20.848 τεστ

ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 19 Απρ 2021 | 16:43

Κορονοϊός: Αυτή είναι η πρώτη μάσκα που αποστειρώνει τον αέρα - Ελληνικής κατασκευής

Η μάσκα κατά του κορονοϊού θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες καθημερινής λειτουργίας και χρήσης.

ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ 19 Απρ 2021 | 16:42

Λονδίνο: Συγκλονιστικός "τοίχος μνήμης" 500 μέτρων με καρδιές και ονόματα χιλιάδων νεκρών του κορονοϊού [εικόνες]

Ο εθνικός τοίχος μνήμης του Λονδίνου με καρδιές και τα ονόματα των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας του κορονοϊού.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Απρ 2021 | 15:59

Μπουρλά: Άλλα 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer στην ΕΕ - 600 εκατ. συνολικά το 2021

Ο Αλβέρτος Μπουρλά ανακοίνωσε ότι η Pfizer θα προμηθεύσει την ΕΕ με άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για το 2021

ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ 19 Απρ 2021 | 15:57

Ντόρα Μπακογιάννη: Μετά το ξύλο που έχω φάει…για Πάσχα στο χωριό θα κάνω ότι μου πει ο Μητσοτάκης

Απάντηση με χιούμορ της Ντόρας Μπακογιάννη, για τη δήλωσή της ότι δεν την κρατάει τίποτα από το να μην πάει στην Κρήτη

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ 19 Απρ 2021 | 15:13

Κορονοϊός: Σε προληπτική καραντίνα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το ταξίδι του στην Ιταλία

Σε επαφή με επιβεβαιβωμένο κρούσμα κορονοϊού ήρθε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και μπήκε σε προληπτική καραντίνα.