Ο Αλ. Κούγιας στο OPEN για την υπόθεση χρυσού και τον φόνο της 21χρονης

Απαλλαγή στην υπόθεση του κυκλώματος χρυσού προέβλεψε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

SHARE THIS
0
SHARES

Φειδωλός στις δηλώσεις του ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, o oποίος χειρίζεται τις δύο μεγάλες υποθέσεις που απασχολούν αυτή την περίοδο τη δικαιοσύνη και αφορούν αφενός τη δολοφονία της 21χρονης στη Ρόδο και αφετέρου την υπόθεση χρυσού. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Ελλη Στάη και ερωτηθείς αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης, ο Αλέξης Κούγιας είπε πως όλες οι συμπεριφορές είναι ποινικά αξιολογήσιμες, ενώ υποστήριξε ότι η 21χρονη βιάστηκε με διαφορετικούς τρόπους και στο μεσοδιάστημα των βιασμών αντιστάθηκε. 

"Η πιστοποιηση των βιασμών επισείει μια ποινή η ανθρωποκτονία άλλη" σημείωσε. 

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως "οι κατηγορούμενοι αποφάσισαν και οι δύο μαζί να τη σκοτώσουν, αναδεικνύεται ως τεράστιο γεγονός ότι στο σίδερο βρέθηκαν αποτυπώματα μόνο του ενός. Αυτό ωστόσο δεν έχει σημασία γιατί το κορίτσι δεν πέθανε από το σίδερο. Το γεγονός πως έχει πεθάνει από πνιγμό καθιστά και τους δυο συμμετόχους στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας". 

"Και οι δύο θα είναι κατηγορούμενοι για τους βιασμούς και οι δύο θα είναι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία". Οσον αφορά την έκβαση της δίκης επισήμανε πως "απειλούμενες ποινές είναι 20 χρόνια για τους βιασμούς και ισόβια για την ανθρωποκτονία". 

Σχετικά με την υπόθεση του χρυσού σχολίασε ότι ο ίδιος εκτιμά απεριόριστα όλα τα μέλη του Συμβουλίου ωστόσο έχει τεράστια απόσταση από την απόφαση. "Μόνο και μόνο ότι το Δικαστικό Συμβούλιο και παρά τη βαρύτητα που πήρε η υπόθεση λόγω της τοποθετήσεως του πρωθυπουργού στη Βουλή  αποφασίζει την αποφυλάκιση για μένα τα λέει όλα", δήλωσε. 

"Για το αποτέλεσμα αυτής της δίκης προέβλεψε πως θα υπάρξει απαλλαγή", τοποθετήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος 

Στο σημείο αυτό ο κ. Κούγιας έκανε έκκληση επειδή αρχίζει παρατεταμένη εκλογική περίοδος - όπως είπε - "θα παρακαλέσω όλα τα κόμματα να μην εμπλέξουν τη δικαιοσύνη στον τρόπο που θα γίνει η προεκλογική περίοδος".   

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook