Κουκάκι: Ο 27χρονος «εγκέφαλος» των καταλήψεων μεταξύ των συλληφθέντων

Ο νεαρός από την Κύπρο είχε συλληφθεί το 2016 για επίθεση σε αστυνομικούς των ΜΑΤ, την ίδια χρονιά αλλά και το 2017 είχε δύο προσαγωγές μετά από επεισόδια.

Κουκάκι: Ο 27χρονος «εγκέφαλος» των καταλήψεων μεταξύ των συλληφθέντων

Ένας 27χρονος γνωστός αντιεξουσιαστής, φερόμενος «διαχειριστής», σύμφωνα με τους αστυνομικούς, των τριών καταλήψεων στο Κουκάκι (Ματρόζου, Παναιτωλίου, Αρβάλη), ήταν ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες των αστυνομικών επιχειρήσεων ανακατάληψης των κτιρίων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Πρόσφατα, από τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της εξερεύνησης του κτιρίου της οδού Ματρόζου μετά την πρώτη επεισοδιακή αστυνομική επιχείρηση στις 18 Δεκεμβρίου 2017, είχε ταυτοποιηθεί αποτύπωμά του στο εσωτερικό της κατάληψης, μαζί με τριών ακόμη ατόμων, που είχαν συλληφθεί τότε στην άλλη κατάληψη της οδού Παναιτωλίου. Αποτύπωμά του είχε ταυτοποιηθεί και στο κτίριο της Παναιτωλίου.

Ο νεαρός από την Κύπρο είχε συλληφθεί το 2016 για επίθεση σε αστυνομικούς των ΜΑΤ, την ίδια χρονιά αλλά και το 2017 είχε δύο προσαγωγές μετά από επεισόδια, τον Μάρτιο του 2018 είχε συλληφθεί και πάλι μετά την εκκένωση της κατάληψης Ματρόζου, τον Ιούνιο του 2019 είχε συλληφθεί για επίθεση εναντίον των ΜΑΤ, έξω από το Δημαρχείο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων του Σαββάτου, συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων τα 10 είχαν συλληφθεί ξανά για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Στο κτίριο της οδού Ματρόζου συνελήφθησαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, η μία ανήλικη, κόρη γνωστού ηθοποιού, αποτυπώματα της οποίας είχαν ταυτοποιηθεί πρόσφατα στο κτίριο, ενώ το 2019 είχε προσαχθεί μετά από παρέμβαση σε ραδιοφωνικό σταθμό. Από αυτούς οι τέσσερις είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές. Ένας Έλληνας που είχε συλληφθεί στην εκκένωση της Ματρόζου το 2018, ο οποίος είχε προσαγωγή το 2011 και πάλι μετά από επεισόδια έξω από το ίδιο κτίριο. Μία 25χρονη Γαλλίδα είχε συλληφθεί και εκείνη μετά την εκκένωση τον Μάρτιο του 2018 αλλά και στην επίθεση εναντίον των ΜΑΤ έξω από το Δημαρχείο Αθηνών τον Ιούνιο του 2018, ενώ αποτύπωμά της είχε ταυτοποιηθεί πρόσφατα στην Ματρόζου. Στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου συνελήφθησαν πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι τρεις είχαν απασχολήσει, και μάλιστα ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες των αστυνομικών επιχειρήσεων εκκένωσης που είχαν εξελιχθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2019. Μία γυναίκα είχε προσαχθεί τον Μάρτιο του 2019, μία ακόμη είχε συλληφθεί πρόσφατα στην εκκένωση της 18ης Δεκέμβρη, ενώ ένας Γάλλος είχε συλληφθεί την ίδια ημερομηνία στην κατάληψη της Αρβάλη, και πριν λίγο καιρό στην κατάληψη Βανκούβερ.

Νωρίτερα το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια επεισοδίων που εξελίχθηκαν μπροστά από το κτίριο της οδού Ματρόζου, είχαν συλληφθεί ακόμη οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα τρία είχαν απασχολήσει και αυτά στο πρόσφατο παρελθόν. Μεταξύ τους ένα πρωταγωνιστικό μέλος κατάληψης στο Κερατσίνι και ένας ακόμη που είχε συλληφθεί το 2012 για φθορές σε τράπεζα, οι υπόλοιποι έξι ήταν «καινούργιοι».

Ο «Ασκός του Αιόλου» φαίνεται να άνοιξε για την Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις εκκενώσεις καταλήψεων και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να εξελιχθεί νέα επιχείρηση σε κτίριο υπό κατάληψη στα… περίχωρα της Αττικής, για το οποίο πρόσφατα υποβλήθηκε μήνυση από τον ιδιοκτήτη του και εκδόθηκε εισαγγελική εντολή εκκένωσης.

Σκάλες, «πολεμοφόδια», τρόφιμα

Οι αντιεξουσιαστές έδρασαν με ένα συντονισμένο σχέδιο ανακατάληψης, όταν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης στο Κουκάκι, διασπάστηκαν σε δύο μέρη και κινήθηκαν ξεχωριστά προς τα κτίρια των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου, τα οποία θεωρητικά είχαν «σφραγιστεί» κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων που είχαν γίνει 24 ημέρες πριν. Κάποιοι από αυτούς, με σκάλες ανέβηκαν στους πρώτους ορόφους των κτιρίων και έσπασαν τους τσιμεντόλιθους που έφρασαν παράθυρα, περνώντας στο εσωτερικό τους.

Οι καταληψίες, είχαν προετοιμαστεί για να «αμυνθούν» στις επικείμενες αστυνομικές επιχειρήσεις επέμβασης. Είχαν στην κατοχή τους πέτρες, ξύλα, οικοσυσκευές και μεταλλικά αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό των κτιρίων, μπογιές, μπιτόνια βενζίνης ακόμη και χλωρίνες. Μετέτρεψαν σε «πολεμοφόδια» και τους τσιμεντόλιθους με τους οποίους φράσσονταν οι δίοδοι στα κτίρια και προέβαιναν σε σφοδρές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών που επιχειρούσαν. Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν προετοιμασμένοι για πολύωρη ή πολυήμερη διαμονή τους στους συγκεκριμένους χώρους καθώς είχαν μαζί τους «ξηρά τροφή», κάποια τρόφιμα και νερά.

Επίσης, είχαν τοποθετήσει εσωτερικά κάποιους «φραγμούς», εμπόδια με οικοσυσκευές και άλλα αντικείμενα για να καθυστερήσουν την αστυνομική πρόσβαση ενώ είχαν πάρει θέση σε συγκεκριμένα σημεία για να παρακολουθούν όλα τα σημεία ενδεχόμενης προσέγγισης προκειμένου να ειδοποιούν και να προβαίνουν σε επιθέσεις.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η σφοδρότητα των επιθέσεων που δέχθηκαν οι αστυνομικοί δεν ήταν ούτε το… 50% εκείνων που εκδηλώθηκαν εναντίον τους στις 18 Δεκεμβρίου 2019. Επισήμανση-«δικαιολογία» για όσα παράξενα συνέβησαν εκείνη την μέρα με τα δύο αδέρφια «γείτονες», παιδιά του γνωστού σκηνοθέτη. Μάλιστα σε υλικό της αστυνομίας που καταγράφηκε από drone, επισημάνθηκε και πάλι από αρμόδιους αξιωματικούς, με αφορμή την 18η Δεκέμβρη, πως η μοναδική δίοδος προσέγγισης και διαφυγής στο κτίριο της οδού Ματρόζου ήταν η γειτονική ταράτσα και καμία άλλη.

50 λεπτά… τροχό στην Ματρόζου

Το απόγευμα του Σαββάτου το κτίριο της οδού Ματρόζου μετατράπηκε σε ένα ιδιότυπο… Γεφύρι της Άρτας: «Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν». Οι αλλεπάλληλες ανακαταλήψεις και εκκενώσεις και η εικόνα της αστυνομικής προσπάθειας να μπουν και πάλι στο εσωτερικό του κτιρίου θύμιζε παρά την πολύ σοβαρή της διάσταση σκηνές από ταινία με τον… Καίσαρα και το γαλατικό χωριό των Αστερίξ και Οβελίξ.

Οι αστυνομικοί με τις ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους επιχειρούσαν για 50 λεπτά της ώρας με τροχούς να ανοίξουν την κεντρική είσοδο του κτιρίου, που οι ίδιοι είχαν… σφραγίσει στις 18 Δεκεμβρίου 2019, και από πάνω να δέχονται τσιμεντόλιθους, πέτρες, άλλα αντικείμενα και να χρωματίζονται με όλα τα χρώματα της ίριδας! Κάτι αντίστοιχο και στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιότυπης ή τουλάχιστον μη κανονικής κατάστασης, που κανείς δεν γνωρίζει τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που μπορεί να λάβει, ήταν ο τραυματισμός 8 αστυνομικών και οι συλλήψεις 21 ατόμων.

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, βρέθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, όπου αποτύπωσαν εικόνα από τον φθαρμένο εξοπλισμό και το «μπογιάτισμα» που δέχθηκαν οι συνάδελφοί τους.

Μετά την παράξενη τροπή που είχε πάρει η προηγούμενη εκκένωση της κατάληψης στην Ματρόζου με την σύλληψη των δύο αδερφών και του σκηνοθέτη πατέρα τους, και τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για απουσία εισαγγελικών λειτουργών, αυτή τη φορά στις αστυνομικές ανακοινώσεις υπήρχε η επισήμανση: «Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με παρουσία εισαγγελέα».

Τηλεβόας: «Εγκαταλείψτε το κτίριο»

Η νέα μάχη του πολέμου των καταλήψεων, ξεκίνησε λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν δεκάδες νεαροί βρέθηκαν έξω από τα δύο κτίρια των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου, που είχαν εκκενωθεί πριν από 24 ημέρες. Κάποιοι από αυτούς με σκάλες βρέθηκαν στα παράθυρα του πρώτου ορόφου των κτιρίων, έσπασαν τους τσιμεντόλιθους με τους οποίους είχαν σφραγιστεί, πέρασαν στο εσωτερικό και ανήρτησαν πανό από τις ταράτσες.

Λίγο αργότερα στη οδό Ματρόζου βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με περίπου 30 άτομα, που επιτέθηκαν εναντίον τους. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε 9 προσαγωγές, με τις 8 να μετατρέπονταν σε συλλήψεις.

Ήταν φανερό ότι η αντιεξουσιαστική επίδειξη δύναμης δεν θα έμενα αναπάντητη. Αφού έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες και έφθασε εισαγγελικός λειτουργός, στις 18:55 ακούστηκε αστυνομικός με τηλεβόα να καλεί τους καταληψίες: «Παρακαλούμε τους καταληψίες της οδού Ματρόζου 45 να εγκαταλείψουν ησύχως το κτίριο».

Όταν αυτό δεν εισακούστηκε μία ομάδα αστυνομικών της ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ, που ήταν παρατεταγμένη ακριβώς απέναντι κινήθηκε προς την είσοδο, κρατώντας τις ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους. Οι πρώτοι αστυνομικοί, με τροχούς επιχειρούσαν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο. Οι καταληψίες τους πετούσαν διάφορα βαριά αντικείμενα και χρώματα. Στις 19:20, κάποιοι αστυνομικοί ακόμη και «χρωματιστοί», κινήθηκαν στην πλαϊνή πλευρά του κτιρίου επί της οδού Γενναίου Κολοκοτρώνη επιχειρώντας να μπουν από εκεί στον ακάλυπτο χώρο. Πέρασαν 50 λεπτά της ώρας, ώστε να καταφέρουν να ανοίξουν μια οπή σε ένα παράθυρο της μπροστινής πλευράς και να μπουν στο εσωτερικό. Συνέλαβαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, τους οποίους έβγαλαν από την πλαϊνή πλευρά με σκάλες στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.

Ήταν η στιγμή που ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου 11. Και εκεί το ίδιο σκηνικό, με τους αστυνομικούς να εισβάλουν ευκολότερα, χρησιμοποιώντας σκάλες. Συλλαμβάνουν πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες.

Όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για διασταύρωση των στοιχείων, να διαπιστωθεί αν έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν και να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους. Στις 11:00 το πρωί της Κυριακής μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Μία ομάδα περίπου 80 ατόμων επιχείρησαν να μπουν στα δικαστήρια, και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους εμπόδιζαν, με μπουκάλια και πέτρες. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές.

Οι προηγούμενες ταυτοποιήσεις της Ματρόζου

Σημειώνεται ότι πρόσφατα από τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της εξερεύνησης του εσωτερικού της Κατάληψης Ματρόζου και κάποιων εκ των ευρημάτων μέσα στο κτίριο, προέκυψε η ταυτοποίηση αποτυπωμάτων τεσσάρων σεσημασμένων ατόμων και όχι προς το παρόν των δύο αδερφών «γειτόνων». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προς το παρόν δεν υπάρχουν αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA), ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν κυρίως σε τοίχους και πόρτες του διώροφου κτιρίου, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια με την εξερεύνηση των υπόλοιπων εργαστηριακών στοιχείων που συλλέχθηκαν από σταθερά και κινητά αντικείμενα. Στην σχετική αστυνομική ανακοίνωση, υποστηρίζεται ότι κάποιοι από τους «ενοίκους» είχαν προβεί σε εμφανή προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, με ενδεικτική την περίπτωση ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο βρέθηκε ένα και μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο.

Δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής αποτυπώματα των δύο αδερφών, του 26χρονου ασκούμενου δικηγόρου και του μικρότερου αδερφού του, φοιτητή στην Πάτρα, οι οποίοι ναι μεν έχουν αναγνωρισθεί από τρεις τουλάχιστον αστυνομικούς αλλά εργαστηριακά δεν έχουν τοποθετηθεί… εσωτερικά της κατάληψης καθώς συνελήφθησαν στην ταράτσα του δικού τους σπιτιού. Οι ταυτοποιήσεις αφορούν:

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΡΟΖΟΥ

- 27χρονος γνωστός αντιεξουσιαστής, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τους αστυνομικούς "διαχειριστής" και των τριών καταλήψεων, Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλη, ο οποίος συνελήφθη και το περασμένο Σάββατο

- 25χρονη Ιταλίδα, η οποία είχε συλληφθεί για επίθεση σε ομάδα ΟΠΚΕ στην Ομόνοια το 2018

- 17χρονη, η οποία είχε συλληφθεί στην κατάληψη της Παναιτωλίου κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων εκκενώσεων των τριών κτιρίων

- 40χρονος σεσημασμένος για ναρκωτικά

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από τα αντικείμενα που πετούσε ένα από τα δύο άτομα προς τα στελέχη της ΕΚΑΜ όταν επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο. Το άτομο που τα πετούσε φορούσε γάντια ωστόσο εκτιμούν ότι ενδεχομένως θα εντοπιστεί DNA, το οποίο δεν αποκλείουν να ταυτοποιείται με έναν τουλάχιστον εκ των αδερφών.

Εικόνες και βίντεο από τις επιχειρήσεις

Εντυπωσικές είναι οι εικόνες από τα βίντεο από drone που έδωσε η ΕΛΑΣ. Δείχνουν καρε καρε από ψηλά, τι συνεβαινε στα 2 κτίρια από τη στιγμή που έγινε η ανακατάληψη από τους αντιεξουσιαστές.

Η νέα μάχη του πολέμου των καταλήψεων, ξεκίνησε λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν δεκάδες νεαροί βρέθηκαν έξω από τα δύο κτίρια των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου, που είχαν εκκενωθεί πριν από 24 ημέρες. Κάποιοι από αυτούς με σκάλες βρέθηκαν στα παράθυρα του πρώτου ορόφου των κτιρίων, έσπασαν τους τσιμεντόλιθους με τους οποίους είχαν σφραγιστεί, πέρασαν στο εσωτερικό και ανήρτησαν πανό από τις ταράτσες.

Λίγο αργότερα στη οδό Ματρόζου βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με περίπου 30 άτομα, που επιτέθηκαν εναντίον τους. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε 9 προσαγωγές, πολλές από τις οποίες θα μετατρέπονταν σε συλλήψεις.

Ήταν φανερό ότι η αντιεξουσιαστική επίδειξη δύναμης δεν θα έμενα αναπάντητη. Αφού έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες και έφθασε εισαγγελικός λειτουργός, στις 18:55 ακούστηκε αστυνομικός με μεγάφωνο να καλεί τους καταληψίες: «Παρακαλούμε τους καταληψίες της οδού Ματρόζου 45 να εγκαταλείψουν ησύχως το κτίριο».

Όταν αυτό δεν εισακούστηκε μία ομάδα αστυνομικών της ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ, που ήταν παρατεταγμένη ακριβώς απέναντι κινήθηκε προς την είσοδο, κρατώντας τις ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους. Οι πρώτοι αστυνομικοί, με τροχούς επιχειρούσαν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο. Οι καταληψίες τους πετούσαν διάφορα βαριά αντικείμενα και χρώματα. Στις 19:20, κάποιοι αστυνομικοί ακόμη και «χρωματιστοί», κινήθηκαν στην πλαϊνή πλευρά του κτιρίου επί της οδού Γενναίου Κολοκοτρώνη επιχειρώντας να μπουν από εκεί στον ακάλυπτο χώρο. Πέρασαν 50 λεπτά της ώρας, ώστε να καταφέρουν να ανοίξουν μια οπή σε ένα παράθυρο της μπροστινής πλευράς και να μπουν στο εσωτερικό. Συνέλαβαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, τους οποίους έβγαλαν από την πλαϊνή πλευρά με σκάλες στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.

Ήταν η στιγμή που ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου 11. Και εκεί το ίδιο σκηνικό, με τους αστυνομικούς να εισβάλουν ευκολότερα, χρησιμοποιώντας σκάλες. Συλλαμβάνουν πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες.

Το βίντεο απο drone στην οδό Παναιτωλίου

Σε αυτό φαίνεται ΄'ενας εκ των καταληψιών με κουκούλα να κάθεται σε τοίχωμα του κτιρίου. Στην ταράτσα έχουν γράψει συνθήματα και το σήμα των Αναρχικών. Επίσης διακρίνονται σακκούλες με τα δικά τους... πολεμοφόδια όπως πέτρες, ξύλα και μπογιές που χρησιμοποίησαν αργότερα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Διακρίνεται ακόμη και το πανώ που κρέμασαν στην πλευρά της προσοψής του οικήματος.

Το βίντεο από drone στη Ματρόζου

Ενας καταληψίας με καλυμμένο φυσικά πρόσωπο, ανεβαίνει την εξωτερική σκάλα και κατευθύνεται στην ταράτσα, ελέγχοντας τον γύρω χώρο.

Κουκάκι: Ο 27χρονος «εγκέφαλος» των καταλήψεων μεταξύ των συλληφθέντων

Κουκάκι: Ο 27χρονος «εγκέφαλος» των καταλήψεων μεταξύ των συλληφθέντων - εικόνα 2

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της μάχης στη Ματρόζου

Η μάχη της Παναιτωλίου

Εικόνες από το εσωτερικό της κατάληψης

Κουκάκι: Ο 27χρονος «εγκέφαλος» των καταλήψεων μεταξύ των συλληφθέντων - εικόνα 3

Κουκάκι: Ο 27χρονος «εγκέφαλος» των καταλήψεων μεταξύ των συλληφθέντων - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 25 Νοε 2021 | 12:31

Κύκλωμα πλαστών rapid test στο Σουφλί: Συνελήφθησαν φαρμακοποιός, αστυνομικός, στρατιωτικός και άλλα επτά άτομα

Απρόβλεπτες διαστάσεις με εμπλεκόμενους ακόμα και ενστόλων στα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό Ξηράς, παίρνει η "φάμπρικα" πλαστών πιστοποιητικών rapid test που χορηγούσε φαρμακοποιός στο Σουφλί.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ 23 Νοε 2021 | 12:42

Στο 20% το ποσοστό των ανεμβολίαστων αστυνομικών - Εμβολιάστηκε το 9% από τον Σεπτέμβριο

To 80% των αστυνομικών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ 19 Νοε 2021 | 10:19

Φόβος και τρόμος είχαν γίνει δύο 18χρονοι στη Θεσσαλονίκη: Έκαναν 13 ληστείες

Δύο 18χρονοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για 13 ληστείες.

ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ 18 Νοε 2021 | 10:49

Προσήχθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η αστυνομία προσήγαγε τον αντιεμβολιαστή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα μετά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ 18 Νοε 2021 | 09:20

Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου - Οι τρεις ανήλικοι

Η αστυνομία έκανε έξι συλλήψεις για τα επεισόδια χθες μετά τη λήξη της πορείας του Πολυτεχνείου.

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ 15 Νοε 2021 | 13:52

Αδιανόητο: Ο 39χρονος που δολοφόνησε τη νονά του στον Βόλο είχε σκοτώσει και τη μητέρα του δικηγόρου του

Απίστευτες αποκαλύψεις για τον 39χρονο στον Βόλο που σκότωσε τη νονά του. Είχε δολοφονήσει με 20 μαχαιριές και τη μητέρα του δικηγόρου του.

34 ΕΤΩΝ 15 Νοε 2021 | 13:35

Χρήστος Δερβένης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή τένις που αποπλανούσε ανήλικες [εικόνες]

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 34χρονου προπονητή τένις, Χρήστου Δερβένη, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπλανούσε ανήλικες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ 15 Νοε 2021 | 12:30

Συνδικαλιστής αστυνομικός: Στο 30% οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί στην Αχαϊα

"Είναι ιδιαίτερα υψηλός", ο συνολικός αριθμός των ανεμβολίαστων αστυνομικών στο νομό Αχαΐας αναφέρει ο συνδικαλιστικός τους εκπροσώπος, Χρήστος Τσίτσικας.

ΜΟΛΙΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 15 Νοε 2021 | 11:24

Εφιάλτης για νεαρό στην Κυψέλη: Ληστής έβγαλε όπλο, του έβαλε σακούλα στο κεφάλι και άρπαξε 8.500 ευρώ

Ληστής λήστεψε νεαρό στην Κυψέλη βάζοντάς του στο κεφάλι μία σακούλα.

DEUTSCHE WELLE 12 Νοε 2021 | 12:41

Θάνατος Έλληνα στο αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ: Κενά και αναπάντητα ερωτήματα για τη στάση των γερμανικών αρχών

Από τί πέθανε ο Έλληνας μετανάστης Γ. Ζαντιώτης στο κρατητήριο; Γιατί του έγινε αιμοληψία, ενώ βρίσκονταν σε παροξυσμό; Αναπάντητα ερωτήματα.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 10 Νοε 2021 | 09:13

Ηράκλειο: Συνελήφθη 65χρονος για ενδοοικογενειακή βία - Χτύπησε τον γιο και την 15χρονη κόρη του

Δύο αδέλφια κατήγγειλαν τον πατέρα τους για ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 09 Νοε 2021 | 12:54

Βίντεο με τον θάνατο 24χρονου Ελληνα στο Βούπερταλ: Η αδελφή του παρακαλεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν [βίντεο]

Συνεχίζεται και σε διπλωματικό πεδίο ο σάλος, ο οποίος έχει προκληθεί από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 24χρονου ομογενή από Γερμανούς αστυνομικούς στην πόλη Βούπερταλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 09 Νοε 2021 | 11:52

Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ για τον τραυματισμό φωτορεπόρτερ Ορέστη Παναγιώτου από την αστυνομία

Φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε ενώ κάλυπτε συγκέντρωση με την ΕΣΗΕΑ να διαμαρτύρεται για όσα έγιναν.