Κουτσούμπας από το hot spot στη Σάμο: Απαράδεκτη η κατάσταση

Στη Σάμο για περιοδεί βρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ Κουτσούμπας επισκέφθηκε το hot spot του νησιού.

koutsoumpas-apo-to-hot-spot-sti-samo-aparadekti-i-katastasi
SHARE THIS
0
SHARES

Στη Σάμο για περιοδεία βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρωί ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το hot spot του νησιού. 

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε από τη διοικήτρια Μαρία – Δήμητρα Μουτσίκου για την κατάσταση του Κέντρου, που ενώ η χωρητικότητά του είναι για 700 άτομα, αυτήν τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 3.500 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, εκ των οποίων 500 με 600 είναι παιδιά.

Η ιατρική φροντίδα τους καλύπτεται μόνο από δύο γιατρούς που υπάρχουν στο Κέντρο, ενώ ούτε το νοσοκομείο της Σάμου μπορεί να βοηθήσει, αφού λόγω των ελλείψεών του δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των νησιωτών. Σύμφωνα με τη διοικήτρια, υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρονται στην ενδοχώρα έως και 1.000 άτομα, όμως στην ενδοχώρα δεν υπάρχουν οι υποδομές για να τους φιλοξενήσουν. Τέλος, αυτήν τη στιγμή στον καταυλισμό υπάρχουν 70 παιδάκια ασυνόδευτα.

Κουτσούμπας: Η κατάσταση είναι απαράδεκτη

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως παρά τις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων, στον χώρο, η κατάσταση είναι απαράδεκτη και το ΚΚΕ επιμένει ότι πρέπει οι πρόσφυγες να μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Γι’ αυτό, θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι εργασίες. Θα πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα τμήματα, έτσι ώστε να εκλείψουν εντελώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Και βέβαια πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία, να πάνε οι πρόσφυγες εκεί που θέλουν, να συναντηθούν με τις οικογένειές τους, διότι μόνο το 0,4% είναι αυτό που θέλει να μείνει στην Ελλάδα και λιγότεροι, βεβαίως, ζητούν άσυλο να μείνουν στη χώρα μας.

Επίσης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε «τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, με όλες τις συμφωνίες και τις απαράδεκτες νέες συνθήκες που έχουν υπογραφεί, που στην ουσία επιστρέφουν από την ΕΕ πρόσφυγες, οι οποίοι εκεί έχουν ενταχθεί και έχουν ενωθεί πλέον με τις οικογένειές τους».

«Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, θα πρέπει να τελειώσει. Υπάρχει κίνδυνος και για την περιοχή. Δεν μπορεί για όλους αυτούς τους 3.500 ανθρώπους, που είναι εδώ στοιβαγμένοι, να υπάρχουν μόνο δύο γιατροί, ενώ την ίδια ώρα και στο νοσοκομείο της Σάμου υπάρχουν ελλείψεις για τον ντόπιο πληθυσμό, λείπουν θέσεις εργασίας γιατρών, νοσηλευτών κ.λπ., οι οποίοι επιφορτίζονται και με την περίθαλψη τόσων χιλιάδων προσφύγων, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδων» υπογράμμισε.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο

Αμέσως μετά, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, στο Βαθύ και με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκο Κατρακάζο, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, όπου ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική διοίκηση, λόγω της έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, αλλά σε άλλους τομείς, όπως στην παιδεία και στην- υγεία λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές.

Στις 18:00 ο κ. Κουτσούμπας θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εργατικά σωματεία και φορείς του νησιού, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και στις 21:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Καρλόβασι, στην Πορφυριάδα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook