Κοζάνη: Το σπίτι & οι μαρτυρίες των ιδιοκτητών για τα ροτβάιλερ

«Τα σκυλιά τα εκπαιδεύσαμε μόνοι μας με αγάπη. Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τι έγινε», λέει ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κοζάνη: Το σπίτι & οι μαρτυρίες των ιδιοκτητών για τα ροτβάιλερ

Πέντε ημέρες έπειτα από την τραγωδία στην Κοζάνη με το πεντάχρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση ροτβάιλερ, οι ιδιοκτήτες των σκυλιών άνοιξαν το σπίτι όπου έγινε το φρικτό περιστατικό και μίλησαν για πρώτη φορά για όλα όσα συνέβησαν την Κυριακή του Πάσχα.

Μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ, που δάγκωσαν μέχρι θανάτου του παιδί, αποκάλυψαν ότι είχαν τα σκυλιά σαν παιδιά τους καθώς και ότι τα μεγάλωσαν μόνοι τους με αγάπη.

Τα ροτβάιλερ μέλη της οικογένειας

«Τα έχουμε σαν τα παιδιά μας», είπε η σύζυγος του ιδιοκτήτη, η οποία μαγείρευε σε κατσαρόλες τροφή για τα ροτβάιλερ διαθέτοντας ειδικό ψυγείο για τις τροφές των ζώων. «Από το 1999 ζούμε μαζί τους. Είχα να διαλέξω ανάμεσα σε ροτβάιλερ, μασίφ ναπολιτάνο και καυκασιανό. Επέλεξα τα ροτβάιλερ», ανέφερε ο ιδιοκτήτης τους. Τα νεαρά ροτβάιλερ βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού σε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων με κήπο, αμπέλι, κοτέτσι με κότες και γαλοπούλες , λιμνούλα, θερμοκήπιο. Υπάκουα και εξαιρετικά φιλικά τα έξι ροτβάιλερ που βρίσκονταν στον χώρο έπαιζαν με τους ιδιοκτήτες ήσυχα και δέχονταν ευχάριστα τα χάδια τους, όντως ιδιαίτερα δεμένα μαζί τους.

Κοζάνη: Το σπίτι & οι μαρτυρίες των ιδιοκτητών για τα ροτβάιλερ

Σε λίγο μπήκαν τέσσερα άτομα από την αστυνομία, οι οποίοι θέλησαν και πάλι να δουν τον τόπο του τραγικού συμβάντος. Δεν τους ακολουθήσαμε ούτε γνωρίζουμε την ακριβή αιτία της επίσκεψής τους. Κατόπιν ήρθε ο κτηνίατρος, ο οποίος εδώ και χρόνια παρακολουθεί τα ζώα.

Τι έγινε σύμφωνα με το ζεύγος

Απέξω από την σιδερένια πόρτα δημοσιογράφοι για να πάρουν μια δήλωση κλειδί και να επιστρέψουν στον χώρο τους. Μέχρι που μείναμε για λίγο μόνοι μας. Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για την κακιά τη στιγμή. «Το παιδί με τη μητέρα του ερχόταν συχνά στο σπίτι. Είχε έρθει και το Μεγάλο Σάββατο. Χριστούγεννα, γιορτές και καλοκαίρι τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στο σπίτι», όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ, υψηλού μορφωτικού επιπέδου. «Την Κυριακή είχε έρθει από νωρίς με τον κοινό μας φίλο για τη γιορτή του Πάσχα.»

Κοζάνη: Το σπίτι & οι μαρτυρίες των ιδιοκτητών για τα ροτβάιλερ - εικόνα 2

«Την ώρα του συμβάντος ο άντρας μου και ο κοινός φίλος ήταν στην ψησταριά», συνέχισε η σύζυγος του ιδιοκτήτη. Εγώ και η φίλη της μητέρας του παιδιού μέσα στο σπίτι. Σε λίγο ήρθε και η μητέρα του. Το παιδί έμεινε μόνο του.» τα σκυλιά φυλάσσονταν στον ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο με ασφαλισμένη την πόρτα και το πορτάκι «Ακούσαμε φωνές» συνέχισε ο ιδιοκτήτης, τις οποίες ο ίδιος μας δήλωσε ότι αναγνωρίζει αμέσως εκ της εμπειρίας του για τη συμπεριφορά των σκύλων. Το κακό είχε γίνει. «Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τι έγινε», συνέχισε . «Ο σύζυγός μου τράβηξε τα σκυλιά», συνέχισε η γυναίκα του «και μου έδωσε το μικρό αγκαλιά. Κατόπιν το πήρε ο φίλος μας και το πήγε στο νοσοκομείο. Ήταν δαγκωμένο στο σαγόνι….». Δυστυχώς αντί να έρθει το ΕΚΑΒ καλέστηκε η αστυνομία.

«Το ένα σκυλί δάγκωσε το παιδί», μας είπε η σύζυγος. «Μεταφέρθηκαν και τα δύο στο κυνοκομείο, γιατί βρέθηκε και το δεύτερο στο συμβάν». Το τρίτο, το οποίο επίσης φυλάσσονταν στον ίδιο χώρο παρέμεινε μέσα, μας είπε η σύζυγος, όταν τη ρωτήσαμε γιατί δεν μεταφέρθηκε και αυτό στο κυνοκομείο. Με το σκεπτικό ότι αφού απελευθερώθηκαν τα τρία σκυλιά θα συμμετείχαν όλα στο τραγικό συμβάν.

Κοζάνη: Το σπίτι & οι μαρτυρίες των ιδιοκτητών για τα ροτβάιλερ - εικόνα 3

Ο τόπος του συμβάντος

Βρεθήκαμε στον τραγικό τόπο του συμβάντος, στο οποίο για να φτάσει το παιδί και τα σκυλιά πέρναγες και την ψησταριά και την είσοδο του σπιτιού. Ένα ακόμα δυστυχώς που κανένας δεν πρόσεξε εκείνη την ώρα το παιδί. Τα ροτβάιλερ φυλάσσονται σε μια μεγάλη τζαμαρία με διπλό τζάμι, η οποία καμία σχέση δεν έχει σε όσα έχουν διαδοθεί για φράχτες και περιφράξεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά φωτεινό χώρο με δύο εξόδους. Η εξωτερική είναι και η επίμαχη, καθώς δίπλα στην πόρτα υπάρχει οπή για να μπαινοβγαίνουν τα σκυλιά. Μπροστά από την οπή ήταν τοποθετημένα τελάρα, τα οποία στηρίζονταν με ένα σίδερο. Σύμφωνα με τα όσα είδαμε θα μπορούσε ακόμα κι ένα παιδί με επιμονή και πείσμα να ρίξει τη σιδεριά, αν το είχε βάλει στόχο. Από την εσωτερική πλευρά υπήρχε επίσης αντιστήριξη, ώστε να εμποδίζεται η διέλευση των σκύλων.

Κοζάνη: Το σπίτι & οι μαρτυρίες των ιδιοκτητών για τα ροτβάιλερ - εικόνα 4

Υφίσταμαι μεγάλη πίεση από το απόγευμα του Πάσχα

Πραγματικά ένας Θεός ξέρει τι έγινε. «Υφίσταμαι αδικαιολόγητα μεγάλη πίεση από το απόγευμα του Πάσχα», ανέφερε ο ιδιοκτήτης με δάκρυα στα μάτια, όταν η σύζυγός του μου έδειχνε την κόκκινη μπλούζα, την οποία εκείνη φορούσε ανήμερα του Πάσχα. Προφανώς αυτή την μπλούζα είδαν οι περίοικοι. Πάντως σε κάθε περίπτωση ήταν αρκετά δύσκολο να διακρίνεις τι έγινε λόγω των φυτών μπροστά από την κατοικία.

Κοζάνη: Το σπίτι & οι μαρτυρίες των ιδιοκτητών για τα ροτβάιλερ - εικόνα 5

«Τα σκυλιά τα εκπαιδεύσαμε μόνοι μας με αγάπη. Μερικά από αυτά που γεννήθηκαν τα δώσαμε. Δεν δίνουμε τα ζώα αδιακρίτως παρά μόνο σε αυτούς που ξέρουμε ότι θα τα προσέξουν», δήλωσε ο ιδιοκτήτης. «Δεν έχουμε σχέση με εμπόριο σκύλων ούτε συμμετοχή σε κυνομαχίες.», συνέχισε. «Ούτε σε εκθέσεις σκύλων πήγαμε παρότι τα σκυλιά μας είναι από τα καλύτερα στη Δυτική Μακεδονία», συνέχισε η γυναίκα του. «Εμείς ζούμε εδώ με τον κήπο και τα ζώα, δεν είμαστε ούτε της καφετέριας ούτε του έξω», συνέχισε ο ιδιοκτήτης.

Κοζάνη: Το σπίτι & οι μαρτυρίες των ιδιοκτητών για τα ροτβάιλερ - εικόνα 6


Καλό Παράδεισο στο παιδί και η Θέμις να φωτίσει όλες εκείνες τις πτυχές του τραγικού αυτού γεγονότος. Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν είδε, οπότε όλα είναι εικασίες. Όσο για αυτά που βιώσαμε δεν μπορούμε να μην περιγράψουμε το δέσιμο τους ζευγαριού μεταξύ τους, αλλά και με τα τετράποδα. Μακάρι να είχαν μεγαλώσει και παιδιά μαζί με τα ροτβάιλερ και να γνώριζαν και αυτά από τις παιδικές αταξίες. Μακάρι.

Υ.Γ.Το ρεπορτάζ γράφτηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου μετά την επίσκεψή μας στο αγρόκτημα του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ. Την Παρασκευή με απόφαση εισαγγελέα τα έξι σκυλιά απομακρύνθηκαν από τον χώρο και μεταφέρθηκαν στο κυνοκομείο Κοζάνης.

πηγή: Πρωινός Λόγος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 13 Ιαν 2021 | 21:56

Εισαγγελική παρέμβαση για την ετεροχρονισμένη εμφάνιση κρουσμάτων στην Κοζάνη ζητά ο Γιώργος Κασαπίδης

Την παρέμβαση εισαγγελέα για την ετεροχρονισμένη εμφάνιση κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10 Ιαν 2021 | 21:14

Παρατείνεται το σκληρό lockdown σε Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη και Κάλυμνο – Τι ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία

Τι αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 05 Ιαν 2021 | 22:38

Κορονοϊός: Παράταση lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη - Νέα μέτρα σε Ροδόπη και Σητεία

Παρατείνονται μέχρι τις 11 Ιανουαρίου τα μέτρα σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα - Lockdown σε Τοπικές Κοινότητες της Ροδόπης και της Σητείας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ 02 Ιαν 2021 | 15:44

Να εμβολιαστούν κάλεσε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος [βίντεο]

Ο Μητροπολίτης κατά την κοπή της πίτας έκοψε κομμάτι για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 27 Δεκ 2020 | 17:53

Κορονοϊός: 101 νέα κρούσματα στην Αττική και 70 στην Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Ξεχωρίζει η Αττική με 101 νέα κρούσματα, η Θεσσαλονίκη με 70 νέες μολύνσεις, ενώ 10 κρούσματα εμφανίζει το Κιλκίς και 12 η Κοζάνη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 22 Δεκ 2020 | 18:05

Κορονοϊός - Αρκουμανέας: Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι κρίσιμες

η περίοδος των γιορτών θα είναι κρίσιμη όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημία του κορονοϊού ανέφερε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

ΕΚΚΛΗΣΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 19 Δεκ 2020 | 09:37

Κοζάνη: Σε σκληρό lockdown από τις 6 το πρωί - Αυτά είναι τα μέτρα

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν στην Κοζάνη από σήμερα και για 7 ημέρες.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 18 Δεκ 2020 | 17:32

Lockdown: Την Κυριακή οι ανακοινώσεις για Κοζάνη και Πτολεμαΐδα- Από τον Νίκο Χαρδαλιά

Για την Κυριακή μετατίθενται οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις για τυχόν νέα lockdown

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 17 Δεκ 2020 | 21:54

Κορονοϊός: Συναγερμός σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Σιάτιστα - Ένα βήμα πριν το lockdown τύπου Ασπρόπυργου

Μια ανάσα από σκληρότερα lockdown όπως αυτά που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τους τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής, είναι και η Κοζάνη, η Πτολεμαΐδα και η Σιάτιστα

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ 17 Δεκ 2020 | 17:25

Χαρδαλιάς: Καθολικό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Σκληρότερα lockdown θα επιβληθούν σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα - Κλείνουν λιανεμπόριο, εκκλησίες - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

ΤΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ 17 Δεκ 2020 | 16:26

Εκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά από Θεσσαλονίκη σε λίγο: Η Κοζάνη μπαίνει σε αυστηρό lockdown

Εκτάκτως δηλώσεις το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 17 Δεκ 2020 | 15:15

Κορονοϊός: Δραματική δήλωση Χρυσοχοΐδη για Κοζάνη- Ανησυχώ πάρα πολύ, τα πράγματα δεν πάνε καλά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης δήλωσε ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Κοζάνη αποκτούν ενδημικά χαρακτηριστικά

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 17 Δεκ 2020 | 09:18

Στο "κόκκινο" η Κοζάνη: Σε εξαιρετικά οριακή κατάσταση το νοσοκομείο - Πώς έγινε διασπορά από μια κηδεία

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Κοζάνη - Ένα μνημόσυνο και η κινητικότητα εργαζομένων μεταξύ των αιτιών - Τι λέει ο δήμαρχος.