
Διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή, για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος, παραμένει το 8χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα ανήμερα του Πάσχα.
Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Α.Κυριακού» και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν «η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα»
Συγκλονίζει η μητέρα της 8χρονης
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που είπε η μητέρα της Αλεξίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR: «Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δε θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Κι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον ταξιάρχη για το παιδί μας».
Χρειάστηκαν λίγα 24ωρα ώστε η η ΕΛΑΣ να φτάσει στην εξιχνίαση του σοβαρού τραυματισμού της 8χρονης Αλεξίας, ανήμερα του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Όπως έγινε γνωστό το περίστροφο που κατείχε παράνομα ο 54χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων είναι τελικά το όπλο, του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη.
Ο 54χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων. Επιπλέον κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου και δύο κυνηγετικά όπλα.
Ο 54χρονος ήταν ένα από τα άτομα παρέας στο Λεοντάρι, στα οποία είχαν επικεντρωθεί από την αρχή οι έρευνες της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Και αυτό γιατί υπήρχαν πολλές μαρτυρίες ότι από το σημείο που βρισκόταν η συγκεκριμένη παρέα έπεφταν πολλές μπαλωθιές..


Το χρονικό των ερευνών
Ανήμερα το Πάσχα και ενώ το 8χρονο κορίτσι βρισκόταν στην αυλή της οικίας του, με συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, έχασε αιφνιδιαστικά τις αισθήσεις του, αιμορραγώντας από το κεφάλι. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε βληθεί στη δεξιά κροταφική χώρα, από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.
Κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, που διεξήχθη για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυψαν. Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς διενεργήθηκαν πληθώρα προσαγωγών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο 54χρονος ημεδαπός, με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.
Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.
Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι.
«Φοβήθηκα και δεν πήγα στην αστυνομία»
«Δεν κατάλαβα ότι το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου σφαίρα. Φοβήθηκα και δεν πήγα στην αστυνομία. Εκείνη την ημέρα πυροβολούσαν όλοι λόγω του Πάσχα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Λιβαδειάς ο 54χρονος.
Όταν έμαθε τι είχε γίνει έδωσε το περίστροφο που κατείχε παράνομα σε συγγενείς του προκειμένου να το μεταφέρουν στην Αθήνα. Το όπλο εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης.
«Είδαμε το κοριτσάκι μας. Περιμένουμε να το ξαναδούμε. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν και το μόνο που θέλουμε είναι να ακούσουμε ένα καλό νέο για το παιδί μας. Περιμένουμε το θαύμα» ανέφερε η μητέρα της 8χρονης, σύμφωνα με το Star.
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ., EUROKINISSI
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr