Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στο Λύκειο Χερσονήσου στην Κρήτη, προκαλώντας αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, το πρωί, με το άνοιγμα του σχολείου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν σπάσει τζαμαρίες και παράθυρα, καταφέρνοντας να εισβάλουν στα γραφεία των καθηγητών και της διευθύντριας. Παράλληλα, εκτεταμένες φθορές καταγράφηκαν και σε άλλα σημεία του σχολικού συγκροτήματος, όπως τουαλέτες και αίθουσες διδασκαλίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν διαπιστώθηκαν κλοπές. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι άγνωστοι φρόντισαν να στρέψουν κάμερες ασφαλείας προς τα κάτω, σε μια προσπάθεια να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εξωσχολικούς, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.
Η Αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα και έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Παράλληλα, μαθητές και καθηγητές ενημερώθηκαν ότι σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, τόσο για να διευκολυνθεί το έργο των Αρχών όσο και για λόγους ασφάλειας, καθώς σε πολλά σημεία υπάρχουν επικίνδυνα θραύσματα γυαλιών.
Οι ζημιές θα αποτιμηθούν, ενώ αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα εργασίες αποκατάστασης, ώστε το σχολείο να επιστρέψει το συντομότερο σε κανονική λειτουργία.