Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου η μετεγχειρητική πορεία του 49χρονου Ελληνοκαναδού, πατέρα της οικογένειας των τουριστών που δέχτηκε επίθεση σε πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης από παρέα Κρητικών, την περασμένη εβδομάδα.
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο βρέθηκε η πρέσβης του Καναδά, Anna-Karine Asselin προκειμένου να επισκεφθεί τον τραυματία και να ενημερωθεί από την ιατρική ομάδα που τον έχει αναλάβει για την εξέλιξη της υγείας του. Η κ. Asselin συναντήθηκε επίσης με την σύζυγο και τα παιδιά του τραυματία, ενώ στο πρόγραμμά της περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης, όπως γράφει το Cretalive.gr.
Δύο από τους δράστες της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί αλλά παραμένουν ασύλληπτοι.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Δανδουλάκης και ο Διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής Γιώργος Μαστοράκης, η κατάσταση του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη, ωστόσο η πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πήγε καλά, δεν θα χρειαστεί άλλο χειρουργείο και σε λίγες ημέρες θα πάρει εξιτήριο, έχοντας ωστόσο πολλά ράμματα στο κεφάλι. Ωστόσο, όπως τονίστηκε, θα απαιτηθεί να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα στην Κρήτη, προκειμένου να παρακολουθείται από τους γιατρούς.
Να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του ο κ. Μαστοράκης δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον εκείνων που "οδήγησαν" τον 49χρονο στο Νοσοκομείο, χτυπώντας τον με μένος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "είναι ντροπή! Γιατί να γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς" .
Υπενθυμίζεται ότι θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε Ελληνοκαναδός στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του και την ανάγκη για χειρουργικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν στην αποκατάσταση της υγείας του.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στις 2.00 π.μ. σε κέντρο διασκέδασης στο κέντρο του Ηρακλείου.
Εκεί βρισκόταν και διασκέδαζαν με την οικογένεια του ο 49χρονος Ελληνοκαναδός με καταγωγή από την Κρήτη. Κατά την αποχώρηση τους, δύο έως τέσσερα άτομα που διασκέδαζαν στον ίδιο χώρο, άσκησαν απρόκλητα επίθεση στον ίδιο, τη σύντροφό του και το γιο της, χτυπώντας τους με μπουνιές, κλωτσιές και άλλα χτυπήματα.
Ελαφρά τραυματίστηκε και ο δεύτερος γιος της συντρόφου του 49χρονου.
Αιτία, η παρατήρηση που έκανε ο 49χρονος σε μια παρέα Κρητικών, επειδή τον έκαψαν κατά λάθος με το τσιγάρο.
Του περιστατικού επιλήφθηκε η αστυνομία και από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών που αφορούν δύο Έλληνες 32 ετών και 33 ετών, από τα Ζωνιανά ο πρώτος και το Μαλεβύζι Ηρακλείου ο δεύτερος, οι οποίοι αναζητούνται.