Κρήτη: Χιόνια, βροχές και κατολισθήσεις

Στην Κρήτη, νταλίκες δίπλωσαν και αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από τις χιονοπτώσεις, ενώ από τις ισχυρές βροχές σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

kriti-xionia-broxes-kai-katolisthiseis
SHARE THIS
0
SHARES

Με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές κατά τόπους βροχές, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό συνεχίζεται σήμερα η κακοκαιρία στην Ανατολική Κρήτη προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στο οποίο συνεχίζεται ο εκχιονισμός από συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας που δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. 

Το Ρέθυμνο τη νύχτα:irakliolive.gr
Το Ρέθυμνο τη νύχτα:irakliolive.gr

Λόγω των χιονοπτώσεων γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ηρακλείου - Ασιτών, από τον 'Άγιο Μύρωνα και μετά.

Φωτογραφία: irakliolive.gr
Φωτογραφία: irakliolive.gr

Από το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου Ηρακλείου καθαρίζει τον δρόμο, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία. Επίσης, άλλο μηχάνημα του Δήμου βρίσκεται στα χωριά Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα και Καλού, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, αλλά μικρότερης έντασης.

Στο μεταξύ, λόγω των βροχοπτώσεων στην πόλη τα συνεργεία του Δήμου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα από κατολισθήσεις.

Φωτογραφία: ekriti.gr
Φωτογραφία: ekriti.gr

Κατολίσθηση σημειώθηκε στο δρόμο προς Αρχάνες, μετά τις αρχαιότητες της Κνωσού, στην περιοχή Σπήλια. Η δεύτερη κατολίσθηση έγινε στην οδό Καζαντζίδη, στο τμήμα από τον κόμβο Αλικαρνασσού μέχρι την Καλλιθέα, όπου έπεσε μεγάλος βράχος στο οδόστρωμα, και η τρίτη κατολίσθηση έγινε στην οδό Εμμ. Ξάνθου στον Κατσαμπά, όπου χρειάστηκε να γίνει επέμβαση δύο φορές. Σε όλες τις περιπτώσεις μηχανήματα του Δήμου αντιμετώπισαν τα προβλήματα και απεκατέστησαν τη βατότητα των δρόμων.

Το πρωί τρεις νταλίκες «δίπλωσαν» στην περιοχή Αμιρών της Βιάνου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ το βράδυ τα εκχιονιστικά μηχανήματα απεγκλώβισαν 10 οχήματα.

Φωτογραφία: irakliolive.gr
Φωτογραφία: irakliolive.gr

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο της Βιάνου, της Κασταμονίτσας, του Οροπεδίου Λασιθίου, και σε χωριά των ορεινών περιοχών της Σητείας όπου γίνονται προσπάθειες από τους τοπικούς δήμους να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Φωτογραφία: cretalive.gr
Φωτογραφία: cretalive.gr

Προβλήματα εξ' άλλου καταγράφονται και στην ηλεκτροδότηση χωριών και οικισμών και συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση των δικτύων.

Οι τοπικές αρχές συνιστούν στους οδηγούς των αυτοκινήτων την ιδιαίτερη προσοχή τους λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων στις περιοχές όπου υπάρχει χιόνι αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για συνέχιση και ίσως ένταση των καιρικών φαινομένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία: anogi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook