Ξαναγέμισε πρόσφυγες η πλατεία Βικτωρίας

Πλημμύρισε η πλατεία Βικτωρίας από πρόσφυγες οι περισσότεροι εκ των οποίων έφτασαν σήμερα το πρωί στον Πειραιά με πλοία της γραμμής.

ksanagemise-prosfuges-i-plateia-biktwrias
SHARE THIS
0
SHARES

  «Πλημμύρισε» ξανά η πλατεία Βικτωρίας από πρόσφυγες και μετανάστες οι περισσότεροι από τους οποίους έφτασαν σήμερα στον Πειραιά με πλοία της γραμμής. 

  Σήμερα το πρωί έφτασαν περισσότεροι από 4.000 μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου και εγκλωβίστηκαν εκεί  επειδή η Τροχαία δεν τους άφηνε να επιβιβαστούν στα λεωφορεία προς Ειδομένη.

  Πολλοί απ' αυτούς φαίνεται ότι κατέληξαν στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ άλλοι μετακινήθηκαν στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του ΟΛΠ.

  Σύμφωνα με πηγές, η αύξηση του αριθμού των μεταναστών οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί απ αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν αλλά και του απαγορευτικού τού απόπλου. 

   Συνολικά, από τα ξημερώματα κατέπλευσαν στον Πειραιά τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Αριάδνη» και «Blue Star ΙΙ», από Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, μεταφέροντας πάνω από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είχε ήδη προμηθευτεί εισιτήρια ώστε να επιβιβαστεί από το λιμάνι στα λεωφορεία και να οδηγηθεί στα σύνορα.

Αναλυτικά:

 Στον Πειραιά κατέπλευσαν το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 1.771 άτομα από τη Μυτιλήνη και 729 από τη Χίο, το «Αριάνδη» με 968 από τη Μυτιλήνη και 590 από τη Χίο, ενώ το «Νήσος Μύκονος» με 209 άτομα από τη Μυτιλήνη και 74 από τη Χίο. Επίσης το «blue star 2» μετέφερε εννέα μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, 282 από τη Ρόδο και 78 από τη Λέρο. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ για τους ενήλικες και 25 ευρώ για τα παιδιά.

Εικόνες από την πλατεία Βικτωρίας

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 
 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi. Στέλιος Μίσινας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook