Ξέσπασμα μάνας Φύσσα για Ρουπακιά: Δε θα πεθάνω αν δεν τον κρεμάσω

"Θα του κόψω το λαρύγγι. Δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας", είπε η Μάγδα Φύσσα προς το Γ. Ρουπακιά στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατερίνα Κατή
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ
Ξέσπασμα μάνας Φύσσα για Ρουπακιά: Δε θα πεθάνω αν δεν τον κρεμάσω

Νέο επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα στον Γ. Ρουπακιά κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. "Θα του κόψω το λαρύγγι. Δεν θα φύγω από αυτη τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας" , φώναξε η μάνα του Παύλου Φύσσα για τον δολοφόνο του γιού της, Γ.Ρουπακιά.

Ξέσπασμα μάνας Φύσσα για Ρουπακιά: Δε θα πεθάνω αν δεν τον κρεμάσω
Ξέσπασμα μάνας Φύσσα για Ρουπακιά: Δε θα πεθάνω αν δεν τον κρεμάσω - εικόνα 2

Ήταν στο διάλειμμα της ακροαματικής διαδικασίας, όταν η Μάγδα Φύσσα πέρασε μπροστά στο ακροατήριο και πέταξε για άλλη μια φορά ένα μπουκάλι νερό προς το πλευρό του Γ.Ρουπακιά.

Ξέσπασμα μάνας Φύσσα για Ρουπακιά: Δε θα πεθάνω αν δεν τον κρεμάσω - εικόνα 3

Αυτός , που καθόταν μόνος στο εδώλιο δεν αντέδρασε σε αντίθεση με έναν συνήγορο υπεράσπισης ο οποίος απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς που δεν σταμάτησαν τη Μάγδα Φύσσα του είπε : " Θα την μαζέψετε επιτέλους;".

" Εμένα να μαζέψουν; Τι θέλετε ήρθατε να τον προστατέψετε;", απάντησε η Μάγδα Φύσσα.

"Όργανο του εγκληματικού σχεδίου ο Ρουπακιάς"

Ξέσπασμα μάνας Φύσσα για Ρουπακιά: Δε θα πεθάνω αν δεν τον κρεμάσω - εικόνα 4
Ξέσπασμα μάνας Φύσσα για Ρουπακιά: Δε θα πεθάνω αν δεν τον κρεμάσω - εικόνα 5

Ο Γ. Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου που είχε εξυφάνει η Χρυσή Αυγή. Αυτό υποστήριξαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη για την Χ.Α. σχολιάζοντας τα όσα προέκυψαν από την κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνέλαβε τον Γ. Ρουπακιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός Δ. Κουρετζής καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι ο δράστης της δολοφονίας ήταν ήρεμος και κάπνιζε μετά τη δολοφονία μέσα στο αυτοκίνητο του, ενώ κατά την προσαγωγή του στο αστυνομκό τμήμα του είπε : "Εγώ το έκανα...μην το πείτε, είμαι δικός σας". Σε ερώτηση του αστυνομικού "τι εννοείς δικός μας;", ο Γ. Ρουπακιάς του απάντησε "είμαι της Χρυσής Αυγής".

Η φράση αυτή, υποστήριξαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, είναι ομολογία του οργανωμένου χαρακτήρα της επίθεσης σε βάρος του Π.Φύσσα.

Για την επίθεση σε βάρος Κουμουτσάκου

Ξέσπασμα μάνας Φύσσα για Ρουπακιά: Δε θα πεθάνω αν δεν τον κρεμάσω - εικόνα 6

Ακόμα οι συνήγοροι μίλησαν για θρασύτητα που με την οποία δρούσε και εξακολουθεί να δρα μέχρι και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση αναφερόμενοι και στη χθεσινή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ , Γ.Κουμουτσάκου, που αποδίδεται, κατά πληροφορίες, σε μέλη της Χ.Α.

Μάλιστα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, θέλοντας να καταδείξουν ότι υπήρξε προσπάθεια τρομοκράτησης του μάρτυρα - αστυνομικού, ο οποίος μίλησε στο δικαστήριο για απειλές σε βάρος του ίδιου και της οικογένειας του, επικαλέστηκαν την φράση με την οποία ολοκλήρωσε την κατάθεσή του.

Είχε πει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ο μάρτυρας απευθυνόμενος προς το δικαστήριο: "Κυρία πρόεδρε,δεν θέλω να ελλοχεύει κίνδυνος για μένα και την οικογένεια μου και ζητώ την προστασία τη δική μου και της οικογένειας μου".

Αντίθετα από την πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίχτηκε ότι ο αστυνομικός δεν συνεισέφερε το παραμικρό στοιχείο για εγκληματική δράση της ΧΑ, ενώ επικαλούμενοι την πρώτη του κατάθεση, μίλησαν για μεγάλες αντιφάσεις του μάρτυρα.

Ξέσπασμα μάνας Φύσσα για Ρουπακιά: Δε θα πεθάνω αν δεν τον κρεμάσω - εικόνα 7

Όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα προσκομίσει ο ίδιος στο ακροατήριο ολόκληρη τη ραδιοφωνική συνέντευξη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, όπου ακούγεται να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να ξακαθαριστεί τι είχε ακριβώς υποστηρίξει, καθώς χρησιμοποιείτε συνεχώς ως επιχείρημα -απόδειξη ενοχής από την πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη. Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση γυναίκας - μάρτυρα, καταστηματάρχη της περιοχής όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, σύμφωνα με την οποία οι πρώτοι που διερεύνησαν την κάμερα ασφαλείας στο μαγαζί της ψάχνοντας για αποδεικτικά στοιχεία ήταν οι ....δημοσιογράφοι κι όχι η αστυνομία.

«Μετά από δέκα μέρες ήρθαν οι αστυνομικοί»


Η Αναστασία Δαμίγου διατηρεί κατάστημα καλλυντικών δίπλα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
Η ίδια δεν ήταν παρούσα όταν διαπράχθηκε το έγκλημα, πλην όμως την επισκέφτηκαν αστυνομικοί προκειμένου να διερευνήσουν εάν είχαν καταγράψει κάποιο στοιχείο οι κάμερες του καταστήματος; της. Όπως όμως είπε η μάρτυρας η αστυνομία την επισκέφτηκε περίπου δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία ενώ αντίθετα την ακριβώς επομένη του τραγικού συμβάντος ημέρα, την κάμερα ασφαλείας της είχε σπεύσει να εξετάσει ένας ...δημοσιογράφος τηλεοπτικού καναλιού. " Επί μια εβδομάδα και ...προκύπτει ότι ούτε ένα αστυνομικό όργανο προσέγγισε τη μάρτυρα. Η στάση αυτή της αστυνομίας δείχνει το περιβάλλον ασυλίας στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή Αυγή. Πρώτα εμφανίστηκαν τα κανάλια και μετά η αστυνομία. Γι αυτό δεν νιώθουν ασφάλεια και πολλοί από τους μάρτυρες, έτσι διαμορφώνεται η λογική του " ου μπλέξεις" ...έτσι είχαν κάνει και με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα", ήταν το εύλογο σχόλιο της πολιτικής αγωγής.

«Οι δημοσιογράφοι ήρθαν αμέσως»

" Το κατάστημα - άρχισε την κατάθεση της η μάρτυρας- έχει κάμερα και στη βιτρίνα όπου υπάρχουν ακριβά αρώματα και ίσως φαίνεται λίγο το πεζοδρόμιο. Η μνήμη της κάμερας είναι μόνο για 18 ώρες . Τις ελέγχουμε μόνο αν υπάρχει λόγος. Εκείνη την ημέρα πήγα το πρωί γινόταν χαμός, κανάλια, αστυνομία, κόσμος. Μπήκαν δημοσιογράφοι ένας ζήτησε να δει την κάμερα αν έχει καταγράψει κάτι. " Μου είπε δεν φαίνεται τίποτα , μόνο κάτι πόδια". Το κατέγραψε στο κινητό του.

Πρ. : Πως τον έλεγαν τον δημοσιογράφο; Ξέρετε;
Μαρ.: Δεν θυμάμαι το όνομα του, ήταν ξανθωπός, κάτι μου θύμιζε, πρέπει να ήταν γνωστός. Ηταν από τον Αλφα ή από τον Σκάι.
Μετά από περίπου δέκα ημέρες ήρθε η αστυνομία και μου έκανε ερωτήσεις . Ποιος ήρθε, τι είδε , όταν τους είπα ότι πρώτος είχε έρθει ο δημοσιογράφος και είχε δει την κάμερα μου είπε τσαντισμένος " αυτοί θα μας καταστρέψουν, όλο ανακατεύονται".
Σε σχέση με τα όσα η ίδια γνωρίζει, η μάρτυρας υποστήριξε , ότι " άκουσα την επομένη ότι κάτι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν το παλικάρι, τον Παύλο Φύσσα".
Πολ.αγ.: Η κάμερα σας κατασχέθηκε από την αστυνομία;
Μ.: Οχι .
Πολ.Αγ.: Αυτό που κατέγραψε ο δημοσιογράφος στο κινητό του σας το έδειξε;
Μαρ.: Οχι.
Πολ.αγ : Το βίντεο αυτό φέρεται να έχει προβληθεί από τον Αλφα ...μπορεί να αναζητηθεί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ 23 Σεπ 2020 | 06:48
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 23 Σεπ 2020 | 06:43

Φθινοπωρινό σκηνικό καιρού με μπόρες - Οι θερμοκρασίες έως 29 βαθμούς

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΤΖΑΚ ΠΟΤ 22 Σεπ 2020 | 22:16

Τζόκερ κλήρωση 2184: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για σήμερα (22/9/2020)

Ποιοι αριθμοί κερδίζουν σήμερα στην κλήρωση του Τζόκερ τα 3,5 εκατ. ευρώ

ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 22 Σεπ 2020 | 21:41

Κορoνοϊός- Μαρτυρία σοκ: "Ο 39χρονος σύζυγός μου διασωληνώθηκε - Δεν είχε άλλο νόσημα"

Πατέρας τριών παιδιών ο 39χρονος. Με κορονοϊό και η σύζυγός του

Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22 Σεπ 2020 | 21:03

Κορονοϊός: Γιατί δεν μπορεί να γίνει τοπικό lockdown σε δήμους της Αθήνας [Βίντεο]

Ουτοπικό και εξωπραγματικό χαρακτήρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς το σχέδιο για τοπικά lockdown σε δήμους της Αθήνας

13 ΣΥΝΟΛΙΚΑ 22 Σεπ 2020 | 21:00

Κορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα στο Άγιον Όρος - Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ

Άλλα τρία νέα κρούσματα Κοροναϊτα προστίθενται στα δέκα υπάρχοντα των προηγούμενων ημερών στο Άγιον Όρος.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 22 Σεπ 2020 | 20:57

Καρδίτσα: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 43χρονης φαρμακοποιού - Νέα βίντεο από τα drone της ΕΜΑΚ

Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ "χτενίζουν" την περιοχή της Καρδίτσας για τον εντοπισμό της άτυχης κοπέλας

ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΑΜΑΧΕΡΗ" 22 Σεπ 2020 | 20:10

Φωτιά στην Κερατέα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 22 Σεπ 2020 | 19:47

Κορονοϊός: Πάνω από 60 κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων - Ολη η λίστα

Αυξάνονται τα κλειστά σχολεία λόγω των κρουσμάτων - Την ίδια ώρα υπό κατάληψη βρίσκονται άλλα σχολεία ανά την Ελλάδα

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2020 | 18:58

Κορονοϊός: Το σημαντικό μήνυμα του Γκίκα Μαγιορκίνη στους πολίτες άνω των 65 ετών

Τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τους πολίτες 65 ετών και άνω όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού

ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ 22 Σεπ 2020 | 18:51

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Ενημέρωση για τους πολίτες σε ειδική πλατφόρμα στο gov.gr - Αναστολή των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων

Δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους για τον κορονοϊό.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 22 Σεπ 2020 | 17:45

Κορονοϊός - H ενημέρωση Χαρδαλιά, Μαγιορκίνη: "Τελευταία λύση το lockdown στην Αττική"

"Σε κρίσιμη φάση η Αθήνα" τόνισαν Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης - H επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Σεπ 2020 | 17:43

"Πάγωσε" το Ηράκλειο: 11χρονος στην Εντατική μετά από τροχαίο με πατίνι

Ο 11χρονος κινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση