Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας σε ισχύ λόγω της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Αθήνα. Ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί στις 10:30 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 11:25 με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Επί ποδός 1.000 αστυνομικοί.
Πορεία του ΠΑΜΕ κατά της επίσκεψης
«Η υπογραφή της νέας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα η διατήρηση και η επέκταση των στρατιωτικών αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, οδηγούν μόνο σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια τον ελληνικό λαό, σε ακόμα μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση την περιοχή, σε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή σε επεμβάσεις, σε αποστολές εκτός συνόρων και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και γι' αυτό υψώνουμε από σήμερα ένα στεντόρειο "όχι" απέναντι σε όλα αυτά. Συνεχίζουμε τον αγώνα, συνεχίζουμε την αντίσταση» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη μεγάλη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, στην πλατεία Συντάγματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Την ίδια ώρα κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΚΕΕΡΦΑ, Σ.Φ.Ε.Α κ.ά) καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Στις ανακοινώσεις τους αντιδρούν στην αμυντική συμφωνία της Κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, και υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια συμφωνία αορίστου χρόνου για τις «βάσεις του θανάτου» χωρίς ημερομηνία λήξης, που μπορεί να ακυρωθεί μόνο εάν καταγγελθεί από κάποια πλευρά.
φωτο eurokinissi