
Επεισόδια προκλήθηκαν στις πορείες της ΠΟΕ - ΟΤΑ και των φοιτητών έξω από τη Βουλή, αλλά και έξω από το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), στη Θεσσαλονίκη, επίσης κατά τη διαρκεια διαμαρτυρίας φοιτητών.
Στην Αθήνα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο κτίριο της Βουλής, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ συμμετέχουν περίπου 2000 άτομα.
Από την πορεία έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσας. Κλειστή παραμένει η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, η Πανεπιστημίου και η Βασ. Αμαλίας με κατεύθυνση προς την πλ. Συντάγματος.

Νωρίυερα, οι εργαζόμενοι άφησαν ένα φέρετρο στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο όπως λένε συμβολίζει τους νεκρούς συναδέλφους τους και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στη Βουλή.


Επεισόδια και τραυματίες στην πορεία των φοιτητών
Δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.
Η ένταση προκλήθηκε μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών όταν ομάδα φοιτητών έσπρωξε τις κλούβες των αστυνομικών και αυτοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χημικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής όπως επίσης και ένας αστυνομικός.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, με δήλωσή του κατήγγειλε ότι ο τραυματ'ίας είναι μέλος της νεολαίας του κόμματος και «τραυματίστηκε αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε αιμόφυρτη κατάσταση, κατά τη διάρκεια της πορείας των φοιτητών έναντι των μνημονιακών εκτρωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση στον χώρο της παιδείας» και προσθέτει:
«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη και στον "επιχειρησιακό" της υπουργό για την επιστροφή στην θλιβερή και αιματηρή κανονικότητα».
«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης - πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του κοινοβουλίου», τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει πως «οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν».





Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
Ένταση σημειώθηκε και έξω από το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διαρκεια διαμαρτυρίας φοιτητών.
Οι φοιτητές οι οποίοι διαμαρτυρόταν για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πέταξαν μπογιές προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών.
Μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούν πορεία προς το Πολυτεχνείο.
Συγκεντρώσεις το απόγευμα στην Αθήνα
Το απόγευμα, στις 17:00 και στις 18:00, έχουν προγραμματίσει τις δικές τις κινητοποιήσεις το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα. Διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.
Τέλος,το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Thestival.gr
Φωτογραφίες: Eurokinissi, INTIMENEWS
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr