Follow us

Κύκλωμα 100 παράνομων υιοθεσιών στον Βόλο: 12.000€ για αγόρι και 18.000€ για κορίτσι - "Αν δεν σας κάνει κλικ, θα βρούμε άλλο"

"Έχω δώσει 100 κομμάτια στον Βόλο", έλεγε ο βασικός κατηγορούμενος. Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν το ζευγάρι και ξεσκέπασαν το κύκλωμα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών που είχε συνταράξει την ελληνική κοινωνία το 2014 -κάποιες από τις οποίες φερόταν να είχαν γίνει και στον Βόλο- αναβίωσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, Βούλγαρος υπήκοος με το όνομα Αλέκος ή Αλί, που φέρεται να διέμενε στον Βόλο, όπου σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, υποστήριξε πως είχε κάνει 100 παράνομες υιοθεσίες, απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασία. Στο ΜΟΕ συζητήθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό η έφεση της καταδικασθείσας Ελληνίδας, που φέρεται να ήταν η γυναίκα, που είχε έρθει σε επαφή με κύκλωμα Βούλγαρων, προκειμένου να υιοθετήσει παράνομα βρέφος από τη γειτονική χώρα.

Κύκλωμα 100 παράνομων υιοθεσιών στον Βόλο: 12.000€ για αγόρι και 18.000€ για κορίτσι - "Αν δεν σας κάνει κλικ, θα βρούμε άλλο"

Το κύκλωμα είχε εξαρθρώσει η Ασφάλεια Τρικάλων τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η Ελληνίδα υποψήφια θετή μητέρα, 53 ετών σήμερα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 10 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως σε 36 δόσεις, ενώ σε πρώτο βαθμό της είχε επιβληθεί από το ΜΟΔ Λάρισας ποινή κάθειρξης εννέα ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Αθηνών Μανώλη Αναστασάκη, που τόνισε ότι κανένας δεν κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία, πως παρέδωσε χρήματα στην εντολέα του. Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση της Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 είχαν συλληφθεί επτά μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα τέσσερις Έλληνες (η 45χρονη τότε θετή μητέρα, ο 49χρονος τότε σύντροφός της, 48χρονος συμβολαιογράφος και 49χρονη δικηγόρος), και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, (η 29χρονη, μητέρα του βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών).

Διαβάστε Επίσης

Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί ο 49χρονος σύντροφος της θετής μητέρας και με βούλευμα είχαν απαλλαγεί των κατηγοριών ο συμβολαιογράφος και η δικηγόρος Τρικάλων. Είχαν κριθεί ένοχοι για τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ο 45χρονος Αλέκος ή Αλί που φερόταν ως ο ιθύνων νους της υπόθεσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη και ο 33χρονος Βούλγαρος που είχε παρουσιαστεί ως βιολογικός πατέρας του βρέφους σε 3,5 χρόνια φυλάκιση. Ο Aλί ήταν ο μόνος που οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο, χθες σε δεύτερο βαθμό απουσίαζαν και οι τρεις καταδικασθέντες και έτσι απορρίφθηκαν οι εφέσεις τους, καθώς έμειναν ανυποστήρικτες και παρέμειναν οι ίδιες ποινές.

Οι αστυνομικοί είχαν παρουσιαστεί ως ζευγάρι

Σημειώνεται πως η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από την Αστυνομία, με γυναίκα και άνδρα αστυνομικούς που είχαν παρουσιαστεί στο κύκλωμα ως δήθεν ενδιαφερόμενοι να υιοθετήσουν παράνομα βρέφος. Οι κατηγορούμενοι είχαν υποστηρίξει σε πρώτο βαθμό ότι παγιδεύτηκαν από την Αστυνομία και επίσης ότι η μοναδική υιοθεσία για την οποία φέρεται να δόθηκαν χρήματα, δεν ολοκληρώθηκε, όπως αναφέρει το e-thessalia.gr.

Η κατάθεση της αστυνομικού ήταν αποκαλυπτική: Ο δικηγόρος που θα ετοίμαζε τα "χαρτιά" θα έπαιρνε 2.000 ευρώ, ο συμβολαιογράφος 500 ευρώ και τα υπόλοιπα θα κατέληγαν στα χέρια του διαμεσολαβητή, κάποιου Βούλγαρου με το όνομα "Αλέκος" ή "Αλί" που κατοικούσε στον Βόλο. Οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς πληροφορήθηκαν ότι η απόκτηση παιδιού μέσω Βουλγαρίας κοστίζει αρκετά περισσότερα χρήματα από τα έξοδα για τα "χαρτιά" και ότι ο μεσολαβητής Αλέκος ή Αλί θα έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος.

βρέφος σιβηρία

"Το αγόρι έχει 12.000 ευρώ και το κορίτσι 18.000 ευρώ"

"Το αγόρι έχει 12.000 ευρώ και το κορίτσι 18.000 ευρώ", ήταν η προσφορά. Το "ζευγάρι" απάντησε πως ήθελε αγόρι και η τιμή συμφωνήθηκε στις 10.000 ευρώ. "Σε κάποια στιγμή της κουβέντας, ο Αλί περηφανεύτηκε ότι τα τελευταία χρόνια είχε δώσει 100 "κομμάτια" στον Βόλο", κατέθεσε η αστυνομικός. "Ανέφερε ότι ένας φίλος του φέρνει εδώ τις μητέρες και γεννάνε".

Ο μεσολαβητής φέρεται, επίσης, να είπε στο ζευγάρι, ότι "αν το μωρό δεν σας κάνει "κλικ" σε μικρό χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να βρεθεί άλλο". Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον Αλί καταβλήθηκαν 300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, για τα πρώτα έξοδα. Τα υπόλοιπα χρήματα θα δίνονταν σε δύο δόσεις. Το ζευγάρι θα παραλάμβανε το παιδί, ένα αγοράκι 20 ημερών, αφού πρώτα εξεταζόταν από παιδίατρο. Στο γραφείο του γιατρού εμφανίστηκε η βιολογική μητέρα με έναν ακόμη Βούλγαρο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως σύζυγός της. Μετά την εξέταση, θα πήγαιναν όλοι στον συμβολαιογράφο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε εσωτερικό έγγραφο της Eurojust, γίνεται αναφορά σε "τουλάχιστον οκτώ γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας, που δήλωσαν τα βρέφη τους σε διάφορα Ληξιαρχεία της χώρας, τρεις στον Βόλο και πέντε στη Λαμία". Η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας στα Τρίκαλα έδειξε ότι ο Aλί δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές. Είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και εκκρεμούσε σε βάρος του μία ακόμη δικογραφία. Τέσσερα πληροφοριακά δελτία της Ίντερπολ Βουλγαρίας ανέφεραν επίσης ότι ήταν το κεντρικό πρόσωπο προκαταρκτικής εξέτασης για παρόμοιες υποθέσεις από την περιφερειακή Εισαγγελία του Πλέβεν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

85 ΘΥΜΑΤΑ 24 Ιουν 2022 | 07:35

Σπείρα Ρομά άδειαζε τραπεζικούς λογαριασμούς - Πώς πήραν 375.000 ευρώ σε 5 λεπτά από ξενοδοχείο της Μυκόνου

Τα συνολικά 85 θύματα της σπείρας, μεταξύ των οποίων και γνωστό ξενοδοχείο της Μυκόνου, έπεσαν στην παγίδα των απατεώνων, πιστεύοντας ότι πραγματοποιούν συναλλαγή μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 20 Ιουν 2022 | 18:26

Παράνομη υιοθεσία στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι βιολογικοί και υποψήφιοι γονείς - Θα έδιναν 19.000 ευρώ για το βρέφος

Εγγύηση 20.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο δικηγόρος που μεσολάβησε μεταξύ βιολογικών και υποψήφιων γονιών στη Θεσσαλονίκη.

30 ΙΟΥΝΙΟΥ 20 Ιουν 2022 | 12:56

Εως τα τέλη του μήνα οι αιτήσεις για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αττικής.

ΟΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 18 Ιουν 2022 | 17:51

Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα διώκονται οι γονείς που θα πουλούσαν το παιδί τους - Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη τους

Τα χρήματα για το νεογνό κυμαίνονταν από 17.000 έως 19.000 ευρώ - Στην ανακρίτρια οι τέσσερις συλληφθέντες

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 18 Ιουν 2022 | 12:22

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 38χρονη προσπάθησε να πουλήσει το παιδί της για 19.000 ευρώ - Τέσσερις συλλήψεις

Οι "υποψήφιοι γονείς" του παιδιού θα κατέβαλαν χρηματικό ποσό 17.000-19.000 ευρώ για την παραλαβή του.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 14 Ιουν 2022 | 07:46

Καλλιθέα: Μαχαίρωσε τον σύντροφό της και... έπλυνε το μαχαίρι - "Πρέπει να τον πονέσω", έγραφε στο ημερολόγιο

Σε βάρος της 52χρονης συντρόφου του θύματος, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράνομη οπλοφορία, η ίδια όμως συνεχίζει να αρνείται ότι είναι εκείνη που μαχαίρωσε τον 60χρονο.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ 12 Ιουν 2022 | 17:11

Συνελήφθη 18χρονος στη Θεσσαλονίκη - Προφασίστηκε ότι του έπεσαν ρούχα από το μπαλκόνι και άρπαξε κοσμήματα ηλικιωμένης

Ο νεαρός με το πρόσχημα ότι του έπεσαν ρούχα του σε μπαλκόνι οικίας όπου διαμένει 67χρονη ελληνικής καταγωγής εισήλθε εντός και αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας περίπου 18.000 ευρώ.

ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΕΚΑΒ 11 Ιουν 2022 | 22:27

Καλλιθέα: Συνελήφθη η 52χρονη σύντροφος άστεγου που τραυματίστηκε με μαχαίρι - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Λαϊκού

Η σύντροφος του άνδρα που βρέθηκε μαχαιρωμένος στην Καλλιθέα, η οποία ήταν αυτή που κάλεσε το ΕΚΑΒ, συνελήφθη καθώς προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της

ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 10 Ιουν 2022 | 13:48

Φρίκη: 43χρονος υπάλληλος σούπερ μάρκετ είχε 2,5 εκατομμύρια φωτό και βίντεο παιδικής πορνογραφίας

43χρονος στη Δράμα που κατείχε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

ΜΕ ΠΛΟΙΟ 10 Ιουν 2022 | 11:27

Δρομολόγιο Κολομβία... Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες [εικόνες - βίντεο]

Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν και 300 κιλά κοκαϊνης κατασχέθηκαν έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 09 Ιουν 2022 | 15:45

Πάτρα: Ζευγάρι πουλούσε ναρκωτικά και είχε για "βιτρίνα" το 6χρονο παιδί τους

Ζευγάρι χρησιμοποιούσε για τις παράνομες δοσοληψίες ναρκωτικών ουσιών το μόλις 6 ετών παιδί τους ως "βιτρίνα".

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΡΑΣΤΗΣ 09 Ιουν 2022 | 11:01

Κιλκίς: Συνελήφθη 27χρονος διαρρήκτης που έκλεψε χρήματα και κοσμήματα αξίας 170.000 ευρώ από σπίτι

Ο 27χρονος, από κοινού με άλλα άτομα, εισήλθαν σε σπίτι σε περιοχή του Κιλκίς, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ.