X

Κύκλωμα μαστροπείας: Υπόσχονταν νόμιμη εργασία σε γυναίκες από τη Λατινική Αμερική και τις "φυλάκιζαν" μέχρι να πληρώσουν το χρέος

Σε έξι οίκους ανοχής σε Αττική και Κόρινθο "προωθούσαν" τις γυναίκες που έφερναν στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική.

"Studio Desire" και "Studio Red Light Athens" ήταν δύο από τις επωνυμίες των έξι οίκων ανοχής που διατηρούσαν οι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας, που εξάρθρωσε το Τμήμα Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων.

Οι αστυνομικοί μετά από ένορκη κατάθεση θύματος διενήργησαν προδικαστική έρευνα, η οποία συμπεριέλαβε, άρση απορρήτου επικοινωνιών-καταγραφή δραστηριότητας-άρση τραπεζικού απορρήτου. Από αυτή την έρευνα προέκυψε ότι ένας 49χρονος και ένας 38χρονος μετέφεραν γυναίκες από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας και στη συνέχεια της εξωθούσαν στην πορνεία σε οίκους ανοχής που διατηρούσαν σε Αττική και Κόρινθο.

Διαβάστε Επίσης

Ο 38χρονος υποσχόταν στις αλλοδαπές γυναίκες, νόμιμη απασχόληση με μεγάλες χρηματικές απολαβές. Όταν εκείνες συναινούσαν εκείνος αναλάμβανε τα έξοδα των αεροπορικών τους εισιτήριων με σκοπό τη δημιουργία δεσμού χρέους. Όταν αυτές έφθαναν στην Ελλάδα, τις "φυλάκιζαν" σε διάφορα διαμερίσματα της Καλλιθέας, Νέου Κόσμου και Εξαρχείων. Στη συνέχεια τοποθετούσαν τις γυναίκες σε οίκους ανοχής, προκειμένου να αποπληρώσουν το χρέος τους. Ο 49χρονος είχε τον αρχηγικό ρόλο στην εκμετάλλευση των οίκων ανοχής, διατηρώντας ωστόσο απόσταση από την λειτουργία τους, την οποία είχε ο 38χρονος "συνέταιρος". Μία 39χρονη από τη Σλοβακία είχε συμμετοχή στην εκμετάλλευση των οίκων ανοχής στην Κορινθία.

Οι μαστροποί προέτρεπαν τις γυναίκες να τους δώσουν φωτογραφίες τους, δήθεν για την έκδοση νόμιμων αδειών εργασίας, τις οποίες όμως χρησιμοποιούσαν για την κατάρτιση των πλαστών εγγράφων. Παράλληλα, καταχωρούσαν σε συχνά χρονικά διαστήματα, εικονικές κλινικές εξετάσεις περί της καλής υγείας των εκδιδομένων, που έφεραν πλαστές υπογραφές και σφραγίδες ιατρού Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Τα σχετικά έγγραφα τα είχαν στους οίκους ανοχής της Κορινθίας, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών σχετικά με τη νομιμότητα εργασίας των γυναικών σε περίπτωση σχετικού ελέγχου.

Το μεσημέρι της 12ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν τα τρία μέλη της ομάδας των μαστροπών, ενώ παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε 13 συνολικά γυναίκες, ταυτοποιημένα και πιθανά θύματα Εμπορίας ανθρώπων κατά περίπτωση.

Κατασχέθηκαν 23.610 ευρώ, δύο αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κάμερες και καταγραφικά μηχανήματα, πλήθος πλαστών βεβαιώσεων ασκήσεως επαγγέλματος εκδιδόμενων, ιδιόχειρες σημειώσεις αναφορικά με τη λειτουργία των οίκων ανοχής και ονόματα αλλοδαπών γυναικών, φορολογικά έγγραφα, φωτογραφίες γυναικών, ταυτότητες και λογαριασμοί.