Κύκλωμα αρχαιοκαπήλων: «Δειγμάτιζαν» με cd

«Δειγμάτιζαν»… αρχαία αντικείμενα αναζητώντας υποψήφιους αγοραστές. Είχαν φωτογραφίες και CD με τα... δείγματα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

kuklwma-arxaiokapilwn-deigmatizan-me-cd
|
SHARE THIS
0
SHARES

  Οι συλλήψεις των εμπλεκομένων έγιναν στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν 54χρονο Έλληνα και έναν 41χρονο από την Αλβανία, οι οποίοι φαίνεται να ήταν εκείνοι που αναζητούσαν τους αγοραστές για λογαριασμό ενός 43χρονου που αναζητείται και μίας ακόμη γυναίκας συνεργού.

 Ο 54χρονος συνελήφθη σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στην Εθνική Οδό Κυπαρισσίας-Καλαμάτας και λίγες ώρες αργότερα εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 41χρονος αλλοδαπός συνεργός του, που ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά των αρχαίων αντικειμένων, έξω από ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 43χρονος ημεδαπός που αναζητείται, ήταν ο κάτοχος των αντικειμένων, τα οποία παραχώρησε στον 54χρονο συλληφθέντα για να τα διαθέσει προς πώληση, ενώ η ημεδαπή συνεργός τους παραχώρησε το όχημα για την μεταφορά τους. 

  Μέσα στο όχημα βρέθηκαν 12 αρχαία αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής, ιστορικής και εμπορικής αξίας, των Ελληνιστικών Χρόνων. Τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο,  ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων.

Κατασχέθηκαν επίσης το αυτοκίνητο μεταφοράς, 570 ευρώ, ένας  ψηφιακός δίσκος με 25 φωτογραφίες, μερικές εκ των οποίων απεικονίζουν πιθανώς αρχαία αντικείμενα, ένα φύλλο με τυπωμένες δύο  φωτογραφίες από άλλο αρχαίο αντικείμενο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook