Κύκλωμα μπράβων εξάρθρωσε η ασφάλεια.Ο αρχηγός είναι ήδη έγκλειστος

Κύκλωμα μπράβων που εκβίαζε νυχτερινά κέντρα «ξηλώνει» η αστυνομία. Αρχηγός ένας 40χρονος έγκλειστος στις φυλακές με το παρατσούκλι «Καράφλας».

kuklwma-mprabwn-eksarthrwse-i-asfaleiao-arxigos-einai-idi-egkleistos
|
SHARE THIS
0
SHARES

   Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση ομάδας μπράβων, που εκβίαζαν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στον Πειραιά και στην Δυτική Αττική.

Ο 40χρονος αρχηγός της, γνωστός με το ψευδώνυμο «καράφλας», είναι έγκλειστος φυλακών Λάρισας, κατηγορούμενος για σωρεία εγκληματικών πράξεων τη δεκαετία του 2000, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μία διαρκή αιματηρή αντιπαράθεση με τους αρχηγούς άλλων εκβιαστικών ομάδων, οι οποίοι είχαν υπογράψει και «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του.

Ο ίδιος φαίνεται να συντόνιζε τις «επεκτατικές» δραστηριότητες της ομάδας του τηλεφωνικά μέσα από την φυλακή.

Έως και πριν από μερικές ώρες, είχαν γίνει 9 συλλήψεις μελών του κυκλώματος, επτά Αλβανοί υπήκοοι και δύο Έλληνες, στο Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια και το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από μαρτυρικές καταθέσεις, ηχητικές καταγραφές και βίντεο έχουν επιβεβαιωθεί οι εκβιάσεις σε 25-30 νυκτερινά καταστήματα στον Πειραιά, Πετρούπολη, Περιστέρι, Γκάζι, Θησείο και Μικρολίμανο.

Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται να απαιτούσαν εκβιαστικά, ποσά που κυμαίνονταν από 200 έως 800 ευρώ τον μήνα. Υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή των συλληφθέντων σε δύο εμπρησμούς αυτοκινήτων και σε ξυλοδαρμό ιδιώτη για χρέος σε επιχειρηματία.

Ο «αρχηγός» και δύο από τους σημερινούς συλληφθέντες, είχαν κατηγορηθεί και για την υπόθεση των 217 νονών της νύκτας που είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2011 και οι σχετικές δίκες διεξάγονται τμηματικά αυτό το χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα ο 40χρονος αρχηγός έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και σήμερα βρέθηκε στην δίκη.

Επίσης, και 5-6 από τα καταστήματα που αποδεικνύεται ότι εκβιάζονταν αυτή την περίοδο, είναι κοινά με την ίδια υπόθεση του 2011. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί δύο πιστόλια, 600 σφαίρες, 4.000 ευρώ, δολάρια και λεκ.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook