Κύκλωμα ναρκωτικών μέσω facebook και skype

Τα μέλη της σπείρας δέχονταν παραγγελίες για κοκαΐνη και χασίς μέσω facebook και Skype. Χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικούς αριθμούς «φαντάσματα», συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Μέσω facebook, Skype και από τηλεφωνικούς αριθμούς «φαντάσματα», δέχονταν παραγγελίες διάθεσης κοκαΐνης και κάνναβης, τα μέλη του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στη Χαλκίδα. Οι επικοινωνίες μεταξύ των πρωταγωνιστών της σπείρας γίνοντας με συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα.

 

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται συνολικά 49 κατηγορούμενοι

Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα, από 25 έως 51 χρόνων, εκ των οποίων έξι ενεργά μέλη του κυκλώματος, ενώ άλλα τρία είναι έγκλειστα σε διάφορες φυλακές της χώρας. Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται συνολικά 49 κατηγορούμενοι. Και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί συνέλεξαν στοιχεία της δράσης του κυκλώματος με την αξιοποίηση φυσικών και τεχνικών μέσων έρευνας.

 

Σκοπός τους η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης, από την Αλβανία,

Η σπείρα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, αρχικά από πέντε από τους συλληφθέντες (51χρονη, 29χρονος, 26χρονος, 29χρονος και 34χρονος), εκ των οποίων οι τέσσερις πρώτοι ως ηγετικά στελέχη, καθώς και από έναν ακόμα 40χρονο ομοεθνή τους.

Σκοπός τους η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης, από την Αλβανία, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 10 οικίες, δύο καταστήματα και σε πλήθος οχημάτων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ένα κιλό και 400 γραμμάρια περίπου ακατέργαστη κάνναβη, 27,7 γραμμάρια κοκαΐνης, πιστόλια, σπαθιά, μαχαίρια, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 10.640 ευρώ, 13 κινητά τηλέφωνα και τρία βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης.

Ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον έχουν οι αποδείξεις αποστολής–μεταφοράς χρηματικών ποσών και διάφορες έγγραφες σημειώσεις. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook