Κυνηγός - σωτήρας για μικρή αρκούδα που έπεσε σε δεξαμενή - φωτό -

Στο πρόσωπο ενός κυνηγού η μικρή αρκουδίτσα βρήκε τον σωτήρα της. Ειδοποίησε όσους έπρεπε και στήθηκε μια εκπληκτική επιχείρηση διάσωσης!

kunigos---swtiras-gia-mikri-arkouda-pou-epese-se-deksameni---fwto--
SHARE THIS
0
SHARES

Η μικρή Χριστίνα , η θηλυκή αρκουδίτσα έπεσε σε άδεια δεξαμενή  νερού στο Νευροκόπι Δράμας και έμεινε εκεί εγκλωβισμένη για μέρες. Για καλή της τύχη εντοπίστηκε από κυνηγό-μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Προσοτσάνης. 

 

Κινητοποιήθηκαν αμέσως η  Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) τα τα αρμόδια Δασαρχεία Νευροκοπίου και Δράμας, καθώς και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νευροκοπίου.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού έγινε ανήμερα τα Χριστούγεννα και κράτησε πάνω από έξι ώρες, καθώς το σημείο στο οποίο ήταν παγιδευμένη η αρκούδα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.430 μέτρων, σε απόσταση δύο ωρών με τα πόδια από τον κοντινότερο δασικό δρόμο.

Όπως διαπιστώθηκε η αρκούδα (θηλυκή 5-8 ετών) ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και πολύ επιθετική, λόγω του έντονου στρεσαρίσματος από τον πολυήμερο εγκλωβισμό της, γι’ αυτό και αναισθητοποιήθηκε με ειδικό όπλο.

 

Η Πυροσβεστική έκοψε παρακείμενο μεγάλο δέντρο και αφού το διαμόρφωσε σαν σκάλα, το τοποθέτησε μέσα στην άδεια δεξαμενή, όσο η αρκούδα ήταν ακόμα αναίσθητη, για να δημιουργηθεί γέφυρα διαφυγής της.

Στην Χριστίνα τοποθετήθηκε ραδιοκολλάρο, το οποίο και έδειξε ότι κατάφερε να βγει από την υδατοδεξαμενή τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου και κινείται σε δασωμένη, απότομη πλαγιά του όρους Άγιος Παύλος.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook