Κυνηγός στη Φλώρινα τραυματίστηκε από επίθεση αρκούδας

Μία αρκούδα επιτέθηκε σε κυνηγό στην Κλαδοράχη Φλώρινας. Το μεγαλόσωμο ζώο είχε το μικρό της μαζί και μάλλον φοβήθηκε για την ασφάλειά του.

kunigos-sti-flwrina-traumatistike-apo-epithesi-arkoudas
SHARE THIS
0
SHARES

Μία αρκούδα επιτέθηκε σε κυνηγό στην Κλαδοράχη Φλώρινας. Το μεγαλόσωμο ζώο είχε το μικρό της μαζί και μάλλον φοβήθηκε για την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συνταξιούχος είχε πάει για κυνήγι, καθώς ήταν η πρώτη μέρα κυνηγιού. ξαφνικά βγήκε η αρκούδα μέσα από χωράφι και του επιτέθηκε προκαλώντας του τραύματα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φλώρινας και από εκεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του και να αντιμετωπιστούν τα τραύματα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-ptolemeos.gr, ο κυνηγός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του, ενώ υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων οι οποίες διήρκησαν περίπου έξι ώρες. Ειδικότερα υποβλήθηκε σε επεμβάσεις στο λαιμό για την αποκατάσταση των αδένων και των φωνητικών χορδών, στο μάτι, στο σαγόνι κ.λ.π., ενώ αντιμετωπίστηκαν τραύματα στα χέρια, στο στήθος και σε άλλα σημεία του σώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο συνταξιούχος, μαζί με τον γιο του και έναν φίλο του κυνηγό κυνηγούσαν μπεκάτσες και είχαν περικυκλώσει χωράφι στον κάμπο της Κλαδοράχης, πυροβολώντας τα πουλιά. Στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν πολλοί κυνηγοί. Ξαφνικά βγήκε από το χωράφι η μεγαλόσωμη αρκούδα, η οποία αρχικά τον προσπέρασε χωρίς να τον πειράξει. Όμως από πίσω ακολουθούσε ένα αρκουδάκι, το οποίο γρύλισε. Τότε η αρκούδα γύρισε πιθανότατα επειδή ένιωσε ότι κινδύνευε το μωρό της και επιτέθηκε στον 53χρονο, τον χτύπησε και τον έριξε κάτω και του προξένησε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα με νύχια και με δόντια. Έτρεξαν αμέσως ο γιος του θύματος και ο τρίτος κυνηγός, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και μόνο τότε το άγριο ζώο άφησε το θύμα του και έφυγε.

Πηγή: ΕΡΤ, e-ptolemeos.gr

Φωτό: Shutterstock

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook