Κυνική ομολογία και τυπική συγγνώμη των δολοφόνων της 73χρονης

Για μια χρυσή αλυσίδα την παρακολούθησαν της τράβηξαν την αλυσίδα απαό το λαιμό και τελικά την πάτησαν με το αυτοκίνητο.

kuniki-omologia-kai-tupiki-suggnwmi-twn-dolofonwn-tis-73xronis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Κυνικές ομολογίες, τυπική «συγνώμη» στην οικογένεια και όλους τους… Έλληνες, από τους δολοφόνους της 73χρονης γυναίκας, οι οποίοι το βράδυ της Παρασκευής παραδόθηκαν οικειοθελώς στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, μετά από τρεις ημέρες «επαφών» με τις διωκτικές αρχές. Και οι δύο δράστες ήταν σεσημασμένοι για ληστείες και κλοπές. Οι ληστείες ήταν σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών με στόχο τις χρυσές αλυσίδες στους λαιμούς τους! 

«Εκεί, στη λαϊκή, πουλήσαμε υαλοκαθαριστήρες που σας είπα. Κάποια στιγμή προσέξαμε στη λαϊκή μία ψηλή κυρία που φορούσε μία χρυσή αλυσίδα να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που την περίμενε ο άνδρας της. Τότε είπαμε με τον Βασίλη ότι είναι καλή ευκαιρία να βγάλουμε ένα μεροκάματο άμα της την πάρουμε» υποστηρίζει ανατριχιαστικά ο 26χρονος κατηγορούμενος, ο συνοδηγός του οχήματος και εκείνος που επιχείρησε να αρπάξει την «βαριά» χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της άτυχης γυναίκας. 

 Από την άλλη πλευρά, ο γιος της άτυχης γυναίκας, που μαζί με τον πατέρα του είδαν μπροστά στα μάτια τους τους δράστες να περνούν πάνω από το σώμα της 73χρονης, είναι ξεκάθαρος: «Την πάτησαν συνειδητά για να γλιτώσουν. Τώρα ότι και να πουν είναι δικαιολογίες. Πήγα για ένα τριήμερο και σκότωσαν την μάνα μου δύο Ρομά για να πάρουν μια αλυσίδα δεν σεβάστηκαν τίποτα. Δεν περίμεναν αντίδραση από την μητέρα μου. Έγινε η αντίδραση και δεν παραδόθηκε. Ξαφνιάστηκαν δεν πίστευαν ότι είμαστε και εμείς μέσα στο σπίτι και μόλις είδαν να βγαίνουμε και εμείς φωνάζοντας να τους ορμήξουμε, άτακτη φυγή αυτό έκαναν. Δεν υπάρχει κάτι άλλο και ότι παραδόθηκαν δεν σημαίνει κάτι».

28χρονος: «Το αυτοκίνητο χοροπήδησε»… 

Οι δράστες μετά την παράδοσή τους στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που είχε αναλάβει τον σχηματισμό της δικογραφίας. Εκεί ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, αυτός που πάτησε γκάζι και έσπασε τον αυχένα της γυναίκας με τις ρόδες του είπε στους αστυνομικούς, αρχικά το πως προσέγγισαν το σπίτι: «Σε ένα δρόμο που στη γωνία του υπήρχε ένα μαγαζί, σαν ψιλικατζίδικο. Ο δρόμος αυτός ήταν αδιέξοδο. Το Φιατ ανέβηκε στο δρόμου που είχε ανηφόρα και έφτασε έξω από ένα σπίτι. Είδα και τον κύριο να μπαίνει μέσα στο σπίτι αυτό. Εγώ με το αμάξι οδήγησα στο δρόμο, πέρασα το σπίτι που μπήκε ο κύριος και έκανα στροφή σε κάτι δέντρα πιο πάνω. Πήγα προς την άλλη μεριά, στην κατηφόρα δηλαδή και σταμάτησα το αυτοκίνητο έξω από την πόρτα του σπιτιού που είχε μπει ο κύριος». 

Στη συνέχεια αναφέρει πως ο συνεργός του βγήκε και είπε ότι θα πάει να πάρει την αλυσίδα: «Ο Λαυρέντης πήγε στην είσοδο του σπιτιού και άρχισε να φωνάζει: ‘Κυρία-κυρία’. Μετά από λίγη ώρα βγήκε μέσα από το σπίτι η κυρία που είχαμε δει στη λαϊκή. Ο Λαυρέντης πήγε δίπλα της και κάτι της είπε, όμως δεν μπόρεσα να ακούσω τι ακριβώς, γιατί είχα το παράθυρο κλειστό»… «Φοβόμουν μήπως κάτι δεν πάει καλά. Εκείνη τη στιγμή ο Λαυρέντης έκανε μια κίνηση και της άρπαξε την αλυσίδα από τον λαιμό. Δυσκολευόταν όμως να την βγάλει, γιατί η κυρία άρχισε να παλεύει. Ο Λαυρέντης την έριξε κάτω στο δρόμο, μπροστά από την μπροστινή ρόδα που είναι στην μεριά του οδηγού. Μετά η κυρία τον έπιασε από την μπλούζα και άρχισε να τον τραβάει. Ο Λαυρέντης πήγαινε προς τα πίσω, προς τη θέση του συνοδηγού, όμως η κυρία δεν άφηνε την μπλούζα του και έτσι την τράβηξε μαζί του προς το μέρος του. Επειδή τρόμαξα έβαλα γρήγορα ταχύτητα και ξεκίνησα με το αυτοκίνητο για να μην μας πιάσουν. Όπως ξεκίνησα γρήγορα, κατάλαβα ότι πάτησα την κυρία με τις ρόδες από το αυτοκίνητο. Εγώ δεν την έβλεπα και δεν ήξερα που ήταν γι αυτό και ξεκίνησα. Το αυτοκίνητο όμως χοροπήδησε και τότε κατάλαβα τι είχε γίνει. Τρελάθηκα και προσπάθησα να φύγω ακόμα πιο γρήγορα. Πήγα λίγο πιο κάτω στο δρόμο και μπήκε μέσα ο Λαυρέντης στη θέση του συνοδηγού. Άρχισα να του φωνάζω και να του λέω τι μ…….. έγινε». 

26χρονος: «… ακούσαμε στις ειδήσεις ότι την σκοτώσαμε» 

Ο συνοδηγός με τη σειρά του έδωσε και εκείνος την δική του εκδοχή για το τι συνέβη, που κινήθηκαν μετά την δολοφονία και την απόφασή τους να παραδοθούν. Αφού εντόπισαν την «ψιλή κυρία» με την χρυσή αλυσίδα αναφέρει πως την παρακολούθησαν και όσο διαδραματίστηκαν: «Πήραμε λοιπόν το αυτοκίνητο και εμείς και τους ακολουθήσαμε. Μόλις σταματήσαμε έξω από το σπίτι που μπήκαν η κυρία και ο άνδρας της, ο Βασίλης άνοιξε το πορτμπαγκάζ που έχει πίσω το αυτοκίνητο για μην δούνε την πινακίδα μας. Εγώ κατέβηκα και φώναξα: ‘Καλέ κυρία, καλέ κυρία’ για να βγει έξω και να της πάρω την αλυσίδα. Ήρθε έξω και ήρθε κοντά μου. Μόλις ήρθε εγώ έπιασα και τις τράβηξα την αλυσίδα από τον λαιμό. Την έκοψα την αλυσίδα αλλά δεν πρόλαβα να την πάρω γιατί με έπιασε από την μπλούζα με το χέρι της. Την ίδια στιγμή άκουσα φωνές και φοβήθηκα μην μας πιάσουν. Όταν μπήκα ο Βασίλης έβαλε ταχύτητα και έφυγε γρήγορα. Εδώ δεν κατάλαβα τίποτα εκείνη την ώρα γιατί φοβόμουν μην μας πιάσουν. Ο Βασίλης όμως μου είπε: ‘Μ……..  τη πάτησα την κυρία, την είδα ξαπλωμένη από τον καθρέφτη’». 

Στη συνέχεια με το δικό του αυτοκίνητο πήρα τον συνεργό του και πήγαν στην Αθήνα για να «σκεφτούν»: «Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι κάναμε αυτό το κακό, χωρίς να το θέλουμε. Μόνο την αλυσίδα θέλαμε να πάρουμε, όχι να την σκοτώσουμε. Κάτσαμε μέρες στην Αθήνα, κοιμόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο και μιλάγαμε γι αυτό το πρόβλημα. Αποφασίσαμε να πάμε στην αστυνομία και να πούμε την αλήθεια. Έτσι έγινε, πήραμε το αυτοκίνητο μου και πήγαμε στο Τμήμα στα Μέγαρα».  

Γιος θύματος: «Την εμβόλισαν όρθια» 

Ο γιος της άτυχης γυναίκας, που είδε την μητέρα του να χάνει τη ζωή της κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου, αναγνώρισε σε ποσοστό 100% τον 26χρονο που πήγε να πάρει την αλυσίδα, όταν τον είδε μέσα από το φιμέ τζάμι του δωματίου της Ασφάλειας Αττικής. Σε δηλώσεις του περιέγραψε τις τραγικές στιγμές: «Δεξιά ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του πατέρα μου δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, την μητέρα μου από το τραβολόγημα την είχαν φέρει στο μπροστινό μέρος. Την εμβόλισαν όρθια, την ξάπλωσαν κάτω και μετά την πέρασαν από πάνω. Ότι και άλλο να πουν είναι ψέμα. Πήραν άνθρωποι τη σύνταξή τους να πάνε στους Αγίους Θεοδώρους να κάτσουν τα υπόλοιπα χρόνια, στο σπίτι που πόνεσαν για να φτιάξουν και έχει γίνει αυτό το συμβάν και δεν μπορεί να κοιμηθεί όλη η κοινωνία. Βάζουν κάγκελα στα σπίτια τους και παίρνουν σκυλιά για προστασία». 

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες. Χθες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook