Παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής οι κάτοικοι στην Κυψέλη, οι οποίοι ξυπνούν και κοιμούνται με τον φόβο, μετά τις ζημιές που προκάλεσαν στα σπίτια τους οι εργασίες του μετρό.
Μάλιστα, μετά την πρώτη δικαστική τους νίκη σε βάρος της "Ελληνικό Μετρό", οι κάτοικοι ζητούν άμεσα απαντήσεις πριν από την επανέναρξη των εργασιών του μετροπόντικα, για τη συνέχεια των ενεργειών που σχετίζονται με την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια τους, αλλά και για την επανεκκίνηση του έργου.
Οπως μετέδωσε το orangepress, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών, ο Αλέξανδρος Κουτρουλάρης, μέλος της πρωτοβουλίας κατοίκων, επισήμανε ότι οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι δειγματοληπτικοί και κατά συνέπεια δεν μπορούν να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα ώστε να προκύψει ένα ασφαλές υπόβαθρο για τους σχεδιασμούς του μέλλοντος.
Στο ίδιο πλαίσιο, εξέφρασε το ερώτημα "πότε θα γίνουν οι συνολικές καταγραφές και κατά συνέπεια οι μελέτες προκειμένου να προκύψουν μετά οι αποκαταστάσεις", για να απαντήσει ο ίδιος σκωπτικά, με βάση και τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου, αλλά και των εταιρειών που συμπράττουν για την περάτωση του έργου, ότι αυτό φαίνεται πως θα συμβεί "του χρόνου, τέτοια εποχή".
Ο κ. Κουτρουλάρης επέμεινε ιδιαίτερα επίσης στο ότι δεν απαντήθηκε κατά την άποψή του, παρά τις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο λόγος που οι εργασίες προκάλεσαν τόσο σοβαρές ζημιές στα κτήρια.
"Σκοπεύετε να ξεκινήσετε ξανά τις εργασίες, χωρίς να έχει δοθεί απάντηση του τι πήγε λάθος, ποια ήταν η αιτία;", διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου και τους εκπροσώπους των εταιρειών.
Στο σημείο αυτό, διεμήνυσε ωστόσο ότι οι κάτοικοι θα συνεχίσουν να μη μένουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα απευθυνθούν εκ νέου στη δικαιοσύνη "οταν έρθει η ώρα. Να είστε βέβαιοι", προειδοποίησε.
Κυψέλη: "Κοιμόμαστε με σφυρίχτρες και φακούς"
Προβληματισμένη, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, εμφανίστηκε μια ακόμη κάτοικος και μέλος της Πρωτοβουλίας, η Χάρις Κοντροχρήστου. Όπως έκανε γνωστό, είναι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας και ζει σε μια από τις πληγείσες πολυκατοικίες.
Πέρα, όμως, από τις φθορές, εκείνο που αισθάνεται είναι πως δεν θα καταφέρει να βρει ποτέ την προηγούμενη ηρεμία και κανονικότητα που είχε στην καθημερινότητά της, η οποία όπως περιέγραψε έχει μεταβληθεί σε τέτοιο σημείο, που θυμίζει σεισμική περίοδο.
"Κοιμόμαστε με σφυρίχτρες, με φακούς, με ένα μπουκαλάκι νερό. Αυτό το κομμάτι δεν μπορεί να μας το επαναφέρει κανείς πίσω", σημείωσε αρχικά η κ. Κοντοχρήστου.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι εκείνο που απαιτεί από την Πολιτεία είναι διαφάνεια: "Ζητάμε στοιχεία, ζητάμε χρονοδιαγράμματα και φυσικά ψυχική ηρεμία".
Κυψέλη: "Λέω στα παιδιά μου ότι μπορεί να χρειαστεί να πηδήξουμε από το μπαλκόνι"
Όταν ερωτήθηκε για το πώς έχει εξηγήσει όσα συμβαίνουν στα παιδιά της, απάντησε: "Στα παιδιά μου τους είπα ότι πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή, ότι μπορεί να χρειαστεί να πηδήξουμε μέχρι και από το μπαλκόνι. Βρίσκομαι στο ισόγειο". "Είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής", είπε κλείνοντας.