Τη δική της εκδοχή για το αιματηρό επεισόδιο στο Γυμνάσιο στην Κυψέλη δίνει η αδερφή της 16χρονης που μαχαίρωσε 14χρονη συμμαθήτριά της, κάνοντας λόγο για ύβρεις που δέχθηκε η αδελφή της.
Μιλώντας για το περιστατικό, υποστήριξε πως η επίθεση δεν έγινε αναίτια, αλλά ήταν αποτέλεσμα λεκτικής βίας.
"Απλά την προκαλούν και σήμερα άκουσε πως τη βρίζουν στο σχολείο"ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τα όσα προηγήθηκαν της επίθεσης. Σύμφωνα με την περιγραφή της, η αδελφή της δέχτηκε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς: "Της είπε 'πρεζάκι', 'βρομιάρα' και 'τι κάνει εδώ πέρα' και τέτοια".
Η ίδια θέλησε να υπερασπιστεί τον χαρακτήρα της αδελφής της, τονίζοντας: "Δεν είναι τρελή να πάει και να της επιτεθεί. Είναι μια χαρά κοπέλα, εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο. Γενικά δεν κάνει κάτι χωρίς να την προκαλέσουν".
Το περιστατικό στο προηγούμενο σχολείο
Αναφορικά με το παρελθόν της μαθήτριας και την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, η αδελφή της επιβεβαίωσε ότι είχε συμβεί ένα περιστατικό στο παλιό της σχολείο, αλλά υποβάθμισε την έκτασή του.
"Στο παλιό της σχολείο τσακώθηκε με τη δασκάλα, της φώναξε και της πέταξε τον καφέ από αντίδραση. Αυτό, δεν έχει γίνει κάτι άλλο" σημείωσε, προσθέτοντας πως στο νέο σχολείο δεν γνώριζαν το παρελθόν της καθώς πήγαινε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Το χρονικό του επεισοδίου
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, μαθήτριες συνεπλάκησαν για ασήμαντη αφορμή εντός του σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μια 14χρονη στο χέρι, από αιχμηρό αντικείμενο και συγκεκριμένα μαχαίρι τύπου "πεταλούδα".
Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".
Η 16χρονη αμέσως μετά το περιστατικό ακινητοποιήθηκε από συμμαθητές της και καθηγητές και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Στην Ασφάλεια κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις για το περιστατικό και καθηγητές του σχολείου.
Οι αστυνομικοί βρήκαν το μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε η 16χρονη στη μαθήτρια, με την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν συμμαθήτριες χωρίς να διατηρούν φιλικές σχέσεις.
Όπως έγινε γνωστό, η 16χρονη παρουσίαζε προβληματική συμπεριφορά και της είχε ήδη γίνει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
Υπ. Παιδείας: Οδηγία για υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών
Ρητή οδηγία τόσο προς τη Διεύθυνση στου 15ου Γυμνασίου Αθηνών, όσο και προς την οικεία Δ/νση Β'θμιας Εκπαίδευσης, δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου, ο/η ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός του σχολείου, να έρθουν άμεσα σε επαφή με τα παιδιά και το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, υπήρξε ενημέρωση για το περιστατικό και δόθηκε οδηγία προκειμένου ο/η ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός να διερευνήσουν τις ανάγκες τους και να δώσουν την υποστήριξη που χρειάζονται.