Follow us

ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης υπογραμμίζεται πως ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.

Διαβάστε Επίσης

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών".

Το βιογραφικό του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ

Ο Λάζαρος Μαυρόπουλος κατάγεται από το Γρανίτη Δράμας και γεννήθηκε το έτος 1963. Το έτος 1985 εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1989 εισήχθη στη Σχολή Αρχιφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το έτος 1990 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και αποφοίτησε το έτος 1993. Το έτος 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, με βαθμό άριστα. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.), καθώς και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, με βαθμό άριστα. Παρακολούθησε το Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών το έτος 2014.

Είναι κάτοχος πιστοποιητικών σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίουτου Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα: "Διοίκηση και Οικονομία", "Ιατρική – Βιολογία – Ψυχολογία– Ναρκωτικά – AIDS", "Βασικές Αρχές Νομικής Επιστήμης", "Θεολογία", "Περιβάλλον και Οικολογία" και "Ιστορία – Αρχαιολογία – Τέχνη".

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, αναφορικά με τη νομιμότητα της διοικητικής δράσης, τη διοίκηση δημόσιων Υπηρεσιών, τη διοίκηση ανθρώπινου παράγοντα, τη σύγχρονη δημόσια διοίκηση (κατευθύνσεις και προοπτικές), την αποτελεσματική επικοινωνία για ανοιχτή και διάφανη δημόσια διοίκηση και την εφαρμογή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών στη δημόσια διοίκηση.

Παρακολούθησε διάφορα συνέδρια με σκοπό την εξειδίκευση σε υπηρεσιακά θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού, Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων, Διαχείρισης Κρίσεων, Παιδικής Κακοποίησης, Κακοποίησης Ζώων. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών.

Υπηρέτησε κατά σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης ως Διοικητής σε πλήθος Αστυνομικών Τμημάτων και Υποδιευθύνσεων του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και ως Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αστυν. Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς και ως Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου, αλλά και Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Βορείου Ελλάδος Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον Ιανουάριο του έτους 2017 τοποθετήθηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούλιο του έτους 2019 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης.

Την 31/03/2022 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον Ιανουάριο του 2023 είχε προαχθεί στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει τιμηθεί για την υπηρεσιακή του απόδοση από την Ελληνική Πολιτεία με τα παράσημα του "Ταξιάρχη του Τάγματος Τιμής" και του "Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα". Του έχουν απονεμηθεί τα μετάλλια "Αστυνομικής Αξίας Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξεως", καθώς και οι Διαμνημονεύσεις "Αξίας και Τιμής Α΄ μετά του αντίστοιχου Αστέρα, Β΄ & Γ΄ Τάξεως", "Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ και Β΄ Τάξεως", "Ευδόκιμης Επιτελικής Υπηρεσίας Α΄ Τάξεως" και πλήθος ηθικών αμοιβών.

Είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ 21 Φεβ 2024 | 11:54

Μυστήριο με τη σύλληψη δύο νεαρών Τούρκων στα Χανιά - Ζούσαν σε πολυτελή βίλα με Porsche - Έρευνα και της ΕΥΠ

Οι δύο νεαροί Τούρκοι, ηλικίας 22 και 27 ετών, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε υπερπολυτελή μισθωμένη βίλα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΗΛΗΤΗΡΙΟ 20 Φεβ 2024 | 13:42

Σύσταση της ΕΛΑΣ να αποφύγουν οι οδηγοί τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η ΕΛΑΣ προτρέπει τους οδηγούς να αποφύγουν να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας ενώ θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΔΗΜΟΓΛΙΔΟΥ 20 Φεβ 2024 | 08:38

ΕΛΑΣ για αγρότες: Μετά τις 12:00 ξεκινούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Τι θα γίνει με το μετρό [βίντεο]

Συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας θα γίνει η άφιξη των τρακτέρ στην Αθήνα από το Κάστρο Βοιωτίας, όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20 Φεβ 2024 | 07:56

Ποιοι κρύβονται πίσω από την επιστολή - βόμβα στην πρόεδρο Εφετών - Οι υποψίες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί έως τώρα δεν έχουν διαπιστώσει την ταυτότητα του "μεταφορέα" του εκρηκτικού φακέλου και δεν φαίνεται να έχει συνδεθεί με κάποια εταιρεία ταχυμεταφορών.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΡΑΚΤΕΡ 19 Φεβ 2024 | 11:49

Αγρότες: Πώς θα κινηθούν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας - Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα τρακτέρ που θα έρθουν από τη Βόρεια Ελλάδα αρχικά θα συγκεντρωθούν έξω από τα διόδια των Αφιδνών.

ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ 14 Φεβ 2024 | 14:14

Αθήνα: Συνελήφθη 17χρονος διακινητής στο κέντρο της Αθήνας μετά από καταδίωξη - Μετέφερε στοιβαγμένους 12 μετανάστες

Ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους 12 ομοεθνείς αλλοδαπούς, 8 γυναίκες και 4 άνδρες. Οι τρεις εξ’ αυτών εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών.

ΥΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ EUROPOL 13 Φεβ 2024 | 23:01

"SHIELD IV": 20 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο ευρωπαϊκής επιχείρησης για διακίνηση παραποιημένων φαρμάκων και ουσιών ντόπινγκ

Η δράση υλοποιήθηκε το διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, με τη συμμετοχή αρχών επιβολής του νόμου από 30 χώρες σε τρεις ηπείρους

ΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ 13 Φεβ 2024 | 19:28

Συνελήφθη υπάλληλος Περιφέρειας για υπόθεση δωροδοκίας - Ζητούσε έως και 3.500 ευρώ για έκδοση αδειών

Σύμφωνα με καταγγελία, ο υπάλληλος χρηματιζόταν συστηματικά για να προβαίνει σε έκδοση αδειών χειριστών μηχανημάτων, καθήκον που ήταν στις αρμοδιότητές του.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 13 Φεβ 2024 | 07:46

Ολική επαναφορά της τρομοκρατίας: Ποιοι άλλοι είχαν λάβει φακέλους - βόμβες πριν από την πρόεδρο Εφετών

Αναβίωση της τρομοκρατίας μελετά η αστυνομία. Μετά τη γρήγορη κλιμάκωση, οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ένοπλων επιθέσεων.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΗΣ 12 Φεβ 2024 | 09:38

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 26χρονης από τα Χανιά - Επικοινώνησε με την οικογένειά της

Το αυτοκίνητο της 26χρονος είχε εντοπιστεί, ενώ τα ίχνη της κοπέλας αγνοούνταν. Τελικά επικοινώνησε η ίδια με την οικογένειά της.

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ 11 Φεβ 2024 | 23:49

Συνοδεία κρατικών αξιωματούχων τα μυστηριώδη ταξίδια επιχειρηματιών που σχετίζονται με το Predator - Νέες αποκαλύψεις

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα σχετικά με την παρουσία κρατικών αξιωματούχων σε μυστηριώδη ταξίδια επιχειρηματιών που σχετίζονται με το Predator.

ΕΛΑΣ 11 Φεβ 2024 | 18:34

Πατήσια: Συνελήφθη 35χρονος που παρέλαβε ταχυδρομικά δέματα με πάνω από 24 κιλά κάνναβης

Μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν 18 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 19 κιλά και 685 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη, ναρκωτικά χάπια και ηλεκτρονική ζυγαριά.

ΗΤΑΝ ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ 10 Φεβ 2024 | 19:22

"Παίρνεις μία μαργαρίτα και μία πεπερόνι": Αποκαλυπτικοί διάλογοι του αστυνομικού που πιάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών

Μετά από έρευνα στο σπίτι του αστυνομικού, πέρα από πιστόλια, γεμιστήρες και φυσίγγια βρέθηκε εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, με πυροδοτικό μηχανισμό, που παραπέμπει σε ανθρώπους της νύχτας.