Κως: Ραδιοφωνικός παραγωγός & πράκτορας στο κύκλωμα ναρκωτικών

Ένας μεγάλος ναυτιλιακός πράκτορας στην Κω και ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, πρωταγωνιστές του κυκλώματος στην Κω.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κως: Ραδιοφωνικός παραγωγός & πράκτορας στο κύκλωμα ναρκωτικών

Ένας μεγάλος ναυτιλιακός πράκτορας στην Κω, η κόρη του που είχε «παντρευτεί» έναν Πακιστανό διακινητή παράνομων μεταναστών, και ένας ραδιοφωνικός παραγωγός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, είναι μερικά από τα πρωταγωνιστικά μέλη του κυκλώματος που ήταν έτοιμο να γεμίσει με κάνναβη και κοκαΐνη το νησί, ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, αλλά και προώθησης αλλοδαπών στην ενδοχώρα.

Οι αρχηγοί, ανάμεσά τους και σκληρός Αλβανός με τα ψευδώνυμα «αφεντικό» και «εργοστάσιο», έδιναν τις εντολές από την Αθήνα και τα μέλη της οργάνωσης τις εκτελούσαν στο νησί. Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως παρότι υπήρχαν πολλές ενδείξεις για την συμμετοχή αστυνομικών στο κύκλωμα, αυτές δεν έγιναν αποδείξεις προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος τους.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν στις 5 Ιουνίου 2017 σε Αττική και Κω συνελήφθησαν συνολικά 44 άτομα (23 Αλβανοί, 20 Έλληνες και ένας Πακιστανός), ανάμεσά τους τα εφτά αρχηγικά μέλη με έδρα την Αθήνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση διακίνησε από τις αρχές του χρόνο περισσότερα από 200 κιλά κάνναβη και πέντε κιλά κοκαΐνης με κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τα ναρκωτικά εισάγονταν στην Ελλάδα από την Αλβανία, στη συνέχεια τοποθετούνταν σε «καβάτζες» στην Αθήνα και από εκεί κάποια διοχετεύονταν στην πρωτεύουσα και κάποια κατέληγαν στην Κω σταδιακά (100 γραμμάρια κοκαΐνη και 10 κιλά κάνναβη τη φορά). Τα «βαποράκια», συνήθως γυναίκες που συνοδεύονταν από ανήλικα παιδιά, χρησιμοποιούσαν το πλοίο της γραμμής Πειραιάς- Κω. Με την άφιξη των ναρκωτικών στο νησί, τα μέλη με έδρα την Κω προέβαιναν στην παραλαβή και αποθήκευση των ποσοτήτων, συνήθως σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία μίσθωνε το εγκληματικό δίκτυο, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως «καβάτζες».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και η μικρότερη διακίνηση (π.χ. ένα γραμμάριο κοκαΐνη), δεν ολοκληρωνόταν, εάν δεν δινόταν έγκριση από τα μέλη του δικτύου στην Αττική. Οι τιμές πώλησης στην Κω ήταν υψηλότερες σε σχέση με την Αττική. Το ένα κιλό κάνναβη κόστιζε 1.500 ευρώ και το ένα γραμμάριο κοκαΐνη από 80 έως 100 ευρώ.

Μία υποομάδα της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης με «δίχτυα» στην Τουρκία κατηγορείται και για διακίνηση μεταναστών. Επιβίβαζαν τους διακινούμενους στο σκάφος, το οποίο κατέπλεε από την Τουρκία με προορισμό την Κω. Εκεί αποβιβάζονταν σε περιοχή κοντά σε «συνεργαζόμενα» ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μετά από σχετική συνεννόηση παραλαμβάνονταν από τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία φρόντιζαν για τη διαμονή τους και την περεταίρω προώθησή τους στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στην Αττική.

Το αντίτιμο διακίνησης, κυμαινόταν από 3.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τον επιθυμητό τελικό προορισμό. Κάθε ολοκληρωμένο περιστατικό διακίνησης συνοδευόταν από αντίστοιχες αποστολές χρημάτων (εμβάσματα), από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ζουν στην Τουρκία, προς τα αντίστοιχα μέλη στην Κω. Οι αποστολές γινόταν μέσω εταιρείας χρηματικών μεταφορών και παραλήπτης αυτών, συνήθως, ήταν διευθύνων την ελληνική υποομάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εκτός από την αποστολή χρηματικών εμβασμάτων, η εγκληματική οργάνωση εφάρμοζε και τη μέθοδο των «cash couriers», μεταφέροντας χρήματα μέσω των διακινούμενων.

Οι δουλέμποροι επέλεγαν το καταλληλότερο δρομολόγιο για μετακίνησή τους στην ενδοχώρα, αξιολογώντας όλες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τον έλεγχο τον Λιμενικών Αρχών κατά την επιβίβαση. Τέτοιες παράμετροι ήταν ο αριθμός των επιβατών στο εκάστοτε δρομολόγιο (συνωστισμός) και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες (λ.χ. βροχόπτωση).

Δεδομένου ότι οι αλλοδαποί δεν κατείχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την έκδοση των εισιτηρίων, η εγκληματική οργάνωση τους εφοδίαζε με βουλγαρικά δελτία ταυτότητας (προφανώς πλαστά), ενώ η επιλογή του καταλληλότερου δελτίου γινόταν με κριτήριο το βαθμό ομοιότητας μεταξύ του εικονιζόμενου (πραγματικού κατόχου) και του διακινούμενου. Στη συνέχεια, γίνονταν οι τελευταίες «προετοιμασίες» πριν από την έναρξη της περαιτέρω προώθησης των αλλοδαπών και πιο συγκεκριμένα:

- παρεμβάσεις στην εξωτερική εμφάνιση των διακινούμενων, έτσι ώστε αφενός να μοιάζουν με Ευρωπαίο πολίτη (ευπρεπής ενδυμασία, γυαλιά κ.λπ.) και αφετέρου να προσομοιάζουν στον πραγματικό κάτοχο του δελτίου ταυτότητας που θα χρησιμοποιούσαν (βάψιμο μαλλιών, κούρεμα κ.λπ.) και

- παροχή οδηγιών και κατευθύνσεων στους διακινούμενους, αναφορικά με τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν μέχρι την επιβίβασή τους στο πλοίο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ακολουθώντας τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, πέτυχαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά διακίνησης (19/03/2017 και 01/04/2017), τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στη χώρα, τουλάχιστον 24 αλλοδαπών (μέσω των θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων με τη χρήση πλωτών μέσων). Σε 13 διαφορετικά περιστατικά διακίνησης, την περαιτέρω προώθηση από την Κω στην ηπειρωτική Ελλάδα (Αττική), τουλάχιστον 33 αλλοδαπών. Το κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης για αυτά τα περιστατικά διακίνησης υπολογίζεται στις 72.000 ευρώ (περίπου 3.000 ευρώ ανά διακινούμενο).

Κατά το επιχειρησιακό σκέλος, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 44 έρευνες σε οικίες, «καβάτζες» και λοιπούς χώρους και, μεταξύ άλλων, κατασχεθήκαν: 100 κιλά κάνναβη, 1.400 γραμμάρια κοκαΐνη, νοθευτικές ουσίες, 12 ζυγαριές ακριβείας, 2 πυροβόλα όπλα, 1 ένα όπλο κρότου, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, 4 αυτοκίνητα, 2 μηχανές και χρηματικό ποσό 27.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας Ανάκρισης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των μη συλληφθέντων δραστών συνεχίζονται.

Κως: Ραδιοφωνικός παραγωγός & πράκτορας στο κύκλωμα ναρκωτικών
Κως: Ραδιοφωνικός παραγωγός & πράκτορας στο κύκλωμα ναρκωτικών - εικόνα 2
Κως: Ραδιοφωνικός παραγωγός & πράκτορας στο κύκλωμα ναρκωτικών - εικόνα 3

photo:www.vimatisko.gr/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Ιαν 2022 | 23:21

Ναύπλιο: Απίστευτο - Επίθεση αρνητή κορονοϊού με κουτουλιές στον διοικητή του Νοσοκομείου

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασιλόπουλος όταν έκανε την παρατήρηση σε επισκέπτη της Νοσηλευτικής Μονάδας να φορέσει την μάσκα του.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ 19 Ιαν 2022 | 22:54

Αργυρούπολη: Ο 46χρονος "νταής" απειλούσε πρώην του ακόμη και από το κρατητήριο - "Είσαι η επόμενη" [Βίντεο]

Ο 46χρονος έστελνε απειλητικά μηνύματα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ σε πρώην σύντροφό του, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 19 Ιαν 2022 | 22:38
ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ "ΣΚΛΗΡΟΙ" ΔΕΙΚΤΕΣ 19 Ιαν 2022 | 22:16

Καπραβέλος: Οι τρεις αιτίες θανάτων από κορονοϊό - "Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρα ιογενή λοίμωξη"

"Η Δέλτα σαρώνει στα νοσοκομεία, είναι μετάλλαξη που δεν αστειεύεται, έχει δώσει τραγικά αποτελέσματα" δηλώνει ο Νίκος Καπραβέλος και ζητά ενίσχυση του ΕΣΥ.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ 19 Ιαν 2022 | 22:04

Τζώρτζης Μονογυιός: Σε λεπτές μικροεπεμβάσεις υποβάλλεται συνεχώς η σύζυγός του, Αθηνά Καραπάνου

Οι αστυνομικοί περιμένουν το "πράσινο φως" των γιατρών, προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τη χήρα του Τζώρτζη Μονογυιού

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 Ιαν 2022 | 21:44

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για παραβίαση δικαστικής απόφασης

Ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Δόξας συνελήφθη πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 19 Ιαν 2022 | 21:31

Χάπι βιασμού: Το επικίνδυνο βαρύ υπνωτικό - Τι προκαλεί στο θύμα και πόση ώρα διαρκεί η επίδρασή του [Βίντεο]

Αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα και συνδυαστεί με αλκοόλ, το "χάπι του βιασμού" μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο

ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 19 Ιαν 2022 | 21:01

Κοζάνη: 41χρονη περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να αφαιρεθεί το νεκρό έμβρυο που κυοφορούσε

41χρονη γυναίκα αναζητούσε λύση περιφερόμενη στα νοσοκομεία της Κοζάνης, προκειμένου να της αφαιρέσουν το νεκρό έμβρυο που κυοφορούσε

ΟΡΓΙΑΣΑΝ ΤΑ SOCIAL MEDIA 19 Ιαν 2022 | 20:56

Πανζουρλισμός στο Twitter με τον αγιασμό των Rafale: "Για επιπλέον ιπποδύναμη στις υψηλές στροφές"

Οι χρήστες διακωμώδησαν τις εικόνες που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλοι αναρωτήθηκαν πόσο κοστίζει ένας αγιασμός σε Rafale.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟ FACEBOOK 19 Ιαν 2022 | 20:27

Διαψεύδει το Mega η Νεκταρία Πολάκη: "Δεν έχει χαθεί τίποτα από το νοσοκομείο, είχα άδεια εκείνη την ημέρα"

Η Νεκταρία Πολάκη απαντά στο Mega και αναφέρει ότι δεν έχει χαθεί τίποτα από το νοσοκομείο, ενώ τονίζει πως στις 13/1 δεν εφημέρευε καν, γιατί είχε άδεια.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΙΔΙΑ 19 Ιαν 2022 | 20:01

Βόλος: Φυλάκιση 7 μηνών στην 33χρονη που δεν έστελνε την κόρη της σχολείο και προειδοποίηση για αφαίρεση γονικής μέριμνας

Το παιδί θα πρέπει να συνεχίσει κανονικά τη φοίτησή του γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν και σκληρότερα μέτρα, είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου στο Βόλο

ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 19 Ιαν 2022 | 19:59

Τραγωδία στην Αμαλιάδα: 58χρονη που νοσούσε από κορονοϊό κατέληξε μόλις μπήκε στο ασθενοφόρο

Η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο ασθενοφόρο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 19 Ιαν 2022 | 19:59

Απίστευτο: Σελίδα γνωριμιών μόνο για ανεμβολίαστους στο Facebook [Βίντεο]

Ομάδα που δημιουργήθηκε στο facebook έχει σκοπό την κοινωνικοποίηση μη εμβολιασμένων… μόνο με μη εμβολιασμένους