Σοβαρά τραυματίστηκε ο 13χρονος μαθητής ο οποίος χθες έπεσε από ύψος τουλάχιστον πέντε μέτρων στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας στον Αφανό, όταν υποχώρησε το κάγκελο στο οποίο στηριζόταν.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδί, που είναι σε σταθερή κατάσταση, χειρουργήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στα κάτω άκρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατάγματα και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να χειρουργηθεί και στη σπονδυλική στήλη.
Το χρονικό της υπόθεσης
Όπως μετέδωσε το LamiaReport, ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου βρισκόταν στον πίσω χώρο του κτιρίου (ταράτσα) και πήγε να καθίσει ακουμπώντας με την πλάτη στα κάγκελα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες άλλων παιδιών. Τότε υποχώρησε το προστατευτικό πλέγμα και βρέθηκε στο κενό από ύψος τουλάχιστον πέντε μέτρων.
Στο σημείο επικράτησε πανικός με τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς να σπεύδουν να βοηθήσουν τον μικρό μαθητή που αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο και ενώ ο 13χρονος είχε αρχίσει να συνέρχεται. Φέροντας σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και εμφανώς στα δύο του πόδια, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπου όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκε από πάνω του για άμεσες εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασής του.
Στο σημείο έφτασε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος μετέβη και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση του μαθητή. Επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, για να ενημερωθούν πώς έγινε το ατύχημα.
Η πρόσβαση στο χώρο έκλεισε προσωρινά, προκειμένου να μην υπάρξει νέο ατύχημα και θα ακολουθήσει επιθεώρηση από ειδικούς της κατάστασης όλης της περίφραξης, καθώς και αναλυτική διερεύνηση όλων των λεπτομερειών για την εξακρίβωση των αιτιών του σοβαρού ατυχήματος.

Στη Λαμία έτυχε να βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου αρμόδιος για θέματα Α'Βαθμιας, Β'Βαθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Γιάννης Κατασαρός, ερχόμενος από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Πήγε κι εκείνος στο σημείο του ατυχήματος και ενδιαφέρθηκε προσωπικά για τη διακομιδή και νοσηλεία του μαθητή σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr