Αναβλήθηκε για τις 14 Οκτωβρίου 2026 η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά δύο αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι κατηγορούνται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Από νωρίς το μεσημέρι, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμβολική παρουσία τρακτέρ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους δύο συναδέλφους τους.
Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι η παρουσία τους συνδέεται με την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων και με το αίτημα να αποσυρθούν οι διώξεις σε βάρος αγροτών που συμμετέχουν στον αγώνα.
Η δικηγόρος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, Ευαγγελία Λιακούλη, ανέφερε: "Οι πραγματικοί αγρότες και όχι οι αγρότες του ΟΠΕΚΕΠΕ διαδηλώνουν για τα αιτήματά τους και για την αξιοπρέπεια τους. Η δίκη ξεκίνησε, όπως ξεκινήσαμε και εμείς να ξετυλίγουμε πολλές εκφάνσεις της κινητοποίησης αυτής… Όλη αυτή η διαδικασία δημιούργησε στο δικαστήριο την αμφιβολία για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν πάρα πολλά πράγματα εκείνη την ημέρα και εκείνες τις ώρες.
Για αυτό τον λόγο εμείς αιτηθήκαμε να γίνει πραγματογνωμοσύνη, αλλά κυρίως να έρθουν άνθρωποι οι οποίοι ήταν παρόντες. Από αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι ειδικές δυνάμεις… ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Να ειρηνεύσουν τόσο οι αγρότες, όσο και οι αστυνομικοί, παιδιά του ελληνικού λαού. Το δικαστήριο προσανατολίστηκε σε μία δίκαιη δίκη. Αυτό διεκδικήσαμε, αυτό λάβαμε".
Επιπρόσθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο κατηγορούμενων αγροτών, Βασίλης Κόκκαλης, έδωσε το δικό του στίγμα για την απόφαση του δικαστηρίου: "Η ελληνική δικαιοσύνη σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει ποια Ελλάδα στηρίζει και επικροτεί. Σήμερα το δικαστήριο αναβλήθηκε για περισσότερες αποδείξεις. Παρά τα λάθη της, έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή. Στο τέλος θα θριαμβεύσει η αλήθεια και μόνο αυτή. Ο νεαρός κτηνοτρόφος φώναζε χρωστάω παντού. Αυτή είναι η αλήθεια των κτηνοτρόφων".