
Η 3η κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, την πρόταση μετονομασίας της οδού "Σόλωνα" στη συνοικία της Νέας Σμύρνης σε "Αλεξάνδρα Λάτα".
Οπως αναφέρει το larissanet.gr, η μετονομασία έρχεται ως φόρος τιμής στην 20χρονη κοπέλα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών την 27η Φεβρουαρίου 2023 και η οποία ήταν κάτοικος της συγκεκριμένης συνοικίας.
Η πρόταση για τη μετονομασία της οδού αποφασίσθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 3ης Κοινότητας τον περασμένο Μάιο και πρόσφατα, η Επιτροπή Ονομασίας και Μετονομασίας Συνοικιών, οδών και πλατειών για τον νομό Λάρισας δέχθηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση για μετονομασία της οδού Σόλωνα σε οδό "Αλεξάνδρας Λάτα".
Σύμφωνα με την απόφαση της 3ης Κοινότητας, η μετονομασία επιλύει παράλληλα και το θέμα της σύγχυσης με την οδό Σόλωνος, στην ίδια συνοικία (πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Σμύρνης).
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr