Λάρισα: "Παραμύθι" η καταγγελία 25χρονης ότι ο φίλος της ασέλγησε στην 5χρονη κόρη της

Η 25χρονη Λαρισαία καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ψεύτικη καταγγελία σε βάρος 53χρονου φίλου της - Υποστήριζε ότι ασέλγησε στην 5χρονη κόρη της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
δικη

Σε φυλάκιση 2 ετών καταδίκασε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας μία 25χρονη Λαρισαία, η οποία από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενη και μάλιστα κρίθηκε τελικά ένοχη, όπως ένοχη κρίθηκε επίσης η μητέρα της, που μέσα σε κλίμα έντασης και φωνασκιών απομακρύνθηκε από τη δικαστική αίθουσα.

Η 25χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες της "Ελευθερία"- τον Ιανουάριο του 2015 μεταφέροντας όσα η κόρη της είπε στη γιαγιά της, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι ο 53χρονος άνδρας, με τον οποίο διατηρούσε απλά φιλική σχέση, ασέλγησε στην 5χρονη κόρη της στο μπάνιο του σπιτιού της, ενόσω εκείνη βρισκόταν στην κουζίνα.

Ο 53χρονος, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας με την 25χρονη, φέρεται να επιθυμούσε να έρθει σε γάμο μαζί της, ενώ με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα της 25χρονης (ως μονογονεϊκή οικογένεια) φέρεται πως την ενίσχυε τακτικά με μικρά χρηματικά ποσά και μάλιστα πως εξόφλησε και κάποια ενοίκια.

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, η φιλία χάλασε όταν ο 53χρονος εκτιμώντας πως η 25χρονη δεν ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά του, να προχωρήσει δηλαδή η σχέση τους σε γάμο, "αρνήθηκε να μπει εγγυητής" στην αγορά ηλεκτρικών ειδών, με τα οποία θα εξόπλιζε το νέο σπίτι της η νεαρή Λαρισαία. Έτσι ακολούθησε μετά από λίγο διάστημα η καταγγελία σε βάρος του 53χρονου, περί αποπλάνησης ανηλίκου.

Μια βαρύτατη κατηγορία που απειλούσε τον 53χρονο, ο οποίος αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

Μόνο που από τη διερεύνηση της υπόθεσης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας με αμετάκλητο βούλευμά του απάλλαξε των κατηγοριών τον 53χρονο Λαρισαίο και σε μία από τις σπάνιες των περιπτώσεων, χωρίς δηλαδή να παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο σε δίκη.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται επίσης στο γεγονός ότι στην εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο, που ανέτρεψε την αρχική καταγγελία, με έμφαση υπογραμμιζόταν πως "τα όσα υπό τύπον πλαστού σεναρίου ισχυρίστηκε η καταγγέλλουσα και μάλιστα με όχημα - μέσο την ίδια την ανήλικη κόρη της, συνιστούν νοσηρό παράγωγο ωφελιμιστικής επιδίωξης, γεγονός που υποδεικνύει με σαφή μεθόδευση και εν τέλει υποστηρίζει τη δόλια προαίρεσή της".

Διαβάστε Επίσης

Έτσι λοιπόν, μετά και την πλήρη ανατροπή των όσων καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, η 25χρονη Λαρισαία από κατήγορος παραπέμφθηκε η ίδια ως κατηγορούμενη σε δίκη προχθές Παρασκευή, όπου καταδικάστηκε μαζί με τη μητέρα της σε ποινές φυλάκισης δύο και ενός έτους αντίστοιχα (με τριετή αναστολή).

Η συνήγορος υπεράσπισης της 25χρονης, σημειώνοντας πως η νεαρή μετέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. όσα η 5χρονη εξιστόρησε στη γιαγιά της, έβαλλε κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, όταν έγινε η καταγγελία, αλλά και του Βουλεύματος, κάνοντας λόγο για "ατυχή στιγμή της δικαιοσύνης". Οι εξηγήσεις ωστόσο που έδωσαν οι δύο κατηγορούμενες, μάνα και γιαγιά, δεν έπεισαν κατά πως φαίνεται το Δικαστήριο που τις κήρυξε αμφότερες ένοχες.

Πήγαινε στο σπίτι

Κατά την ακροαματική διαδικασία προχθές, πρώτος κατέθεσε ο 53χρονος αναφερόμενος στη σχέση του με την 25χρονη για να τονίσει, μεταξύ άλλων, πως "ήμασταν φίλοι και τη βοηθούσα οικονομικά όταν μου το ζητούσε, της έχω πληρώσει και ενοίκια" και πως "πήγαινα στο σπίτι της όταν εκείνη μου τηλεφωνούσε".

Σε ερώτηση της Προέδρου γιατί η 25χρονη να τα καταγγείλει αυτά, ο 53χρονος τόνισε πως "δεν ξέρω, ποτέ δεν πείραξα το παιδί, αυτά που κατέθεσε ήταν ψέματα".

Πρόσθεσε επίσης πως "η σχέση μας χάλασε όταν μου ζήτησε να μπω εγγυητής σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών για να αγοράσει είδη αξίας 1.500 ευρώ και αρνήθηκα. Μου είπε "θα μου το πληρώσεις αυτό" και μετά έμαθα για την καταγγελία" στην Αστυνομία.

Διευκρίνισε μάλιστα πως "εγώ δεν της ζήτησα ποτέ να κάνουμε έρωτα. Εγώ της ζήτησα αν θέλει να γίνουμε ζευγάρι. Δεν έμεινα ποτέ με το παιδί, δεν θα τολμούσα ποτέ αυτό να το πράξω" δήλωσε ο 53χρονος προσθέτοντας πως, ορκίζεται γι’ αυτό.

Στη συνέχεια κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας, με την 25χρονη στην απολογία της να σημειώνει με ένταση πως "εγώ μετέφερα αυτά που είπε το παιδί μου, αυτά που εξιστόρησε στη γιαγιά του". "Όποια και αν είναι η απόφασή σας" τόνισε προς του δικαστές "εγώ πιστεύω το παιδί μου. Ακόμη και σήμερα πιστεύω ότι ο αυτός ο άνθρωπος τα έκανε αυτά στο παιδί μου" κατέληξε, ενώ αιτιολογώντας τη σχέση της με τον μεσήλικα άνδρα αρνήθηκε τον δόλο, όπως αρνήθηκε και τις κατηγορίες σε βάρος της.

Η μητέρα της 25χρονης και δεύτερη κατηγορούμενη στην απολογία της, αναφερόμενη στα γεγονότα υπογράμμισε πως "αυτά που έγιναν μου τα είπε το παιδί. Εγώ μεγάλωσα το παιδί, η κόρη μου δούλευε συνέχεια. Από μόνο του μου τα είπε το παιδί".

Ο Εισαγγελέας της έδρας μνημονεύοντας "ως ενδιαφέρον" το σκέλος της εισαγγελικής πρότασης προς το Συμβούλιο ως προς το "νοσηρό παράγωγο ωφελιμιστικής επιδίωξης" πρότεινε να κηρυχθούν ένοχες αμφότερες οι κατηγορούμενες με τη διευκρίνιση να παυτεί η δίωξη εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή και την πάροδο του τριμήνου από την υποβολή της έγκλησης.

"Όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του 53χρονου" τονίστηκε από την Πολιτική Αγωγή "ήταν ψευδή και συκοφαντικά, πρόκειται για μια κατασκευασμένη ιστορία από τις κατηγορούμενες, όπως κρίθηκε και από το αμετάκλητο απαλλακτικό Βούλευμα".

Ένταση στη δίκη

Η συγκατηγορούμενη και γιαγιά της 5χρονης, ξεσπούσε σε φωνές και διέκοπε επί ώρα τη διαδικασία, με την Πρόεδρο να απειλεί με σχηματισμό νέας δικογραφίας. Χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση αστυνομικών, προκειμένου η γιαγιά να απομακρυνθεί από την αίθουσα, ενώ δεν υπάκουε ούτε στις επίμονες συστάσεις της κόρης της πως "δεν θα βρούμε το δίκιο μας, αλλά, μη φωνάζεις, ησύχασε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία".

Η υπεράσπιση της 25χρονης αναφερόμενη στη διαδικασία που ακολούθησε κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στο απαλλακτικό Βούλευμα έκανε λόγο για "ατυχή στιγμή της δικαιοσύνης". Τονίζοντας πως η 25χρονη "μητέρα του παιδιού έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, κατήγγειλε αυτό που έμαθε από το παιδί της".

Η υπεράσπιση της γιαγιάς καταφέρθηκε επίσης κατά της διαδικασίας, ζητώντας από το προχθεσινό Δικαστήριο "να διερευνήσει τα στοιχεία της καταγγελίας", προσθέτοντας ότι "δεν υπήρξε ωφελιμίστικη επιδίωξη" και πως "δεν ειπώθηκαν ψέματα" ζητώντας παράλληλα την απαλλαγή της δεύτερης κατηγορουμένης.

Αργά το μεσημέρι προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κήρυξε ένοχες τις δύο γυναίκες. Τη μεν 25χρονη για ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση, επιβάλλοντας φυλάκιση 2 ετών και χρηματική ποινή 300 ευρώ. Στη δε μητέρα της για ψευδή κατάθεση, επιβάλλοντας φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 200 ευρώ. Η ποινή επιβλήθηκε με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 25 Νοε 2021 | 11:32

Βόλος: 16χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για ασέλγεια

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου η καταγγελία 16χρονης για ασέλγεια σε βάρος του πατέρα της

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΙΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ 25 Νοε 2021 | 10:33

Λάρισα: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από εξωσχολικούς μέσα στην αυλή σχολείου

Ένας 17χρονος έχει συλληφθεί και αναζητούνται άλλοι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδερμό 16χρονου σε σχολείο στη Λάρισα.

ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ 24 Νοε 2021 | 18:11

Τραγικό: Ακόμη ένας άνδρας νεκρός από κορονοϊό μέσα στο σπίτι του στη Λάρισα - Ηταν ανεμβολίαστος

Δύο τα περιστατικά θανάτου από κορονοϊό ατόμων στην Λάρισα που δεν είχαν εμβολιαστεί

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 24 Νοε 2021 | 16:36

Λάρισα: Αρνητής μοναχός πέθανε από κορονοϊό στο σπίτι του - Ο 65χρονος έλεγε όχι σε εμβόλιο και θεραπεία

Με κορονοϊό και η αδερφή του μοναχού που έμεναν μαζί στη Λάρισα - Ανεμβολίαστη και εκείνη

ΚΑΤΕΞΗΞΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥ 23 Νοε 2021 | 19:25

Λάρισα: Νεκρός από κορονοϊό 41χρονος γιατρός, πατέρας δύο παιδιών - Δεν είχε εμβολιαστεί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

Θλίψη επικρατεί στη Λάρισα μετά την είδηση του θανάτου του 41χρονου καρδιολόγου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 23 Νοε 2021 | 18:06

Στη φυλακή 63χρονος που βίαζε την 8χρονη ανιψιά του- Το σκίτσο της μικρής που αποκάλυψε τη φρίκη

Η έρευνα των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση είχε ξεκινήσει ύστερα από καταγγελία άλλης ανήλικης σε βάρος του κατηγορούμενου για παρόμοιες πράξεις

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ 23 Νοε 2021 | 13:54

Κορονοϊός: Συγκλονίζουν οι οικογενειακές τραγωδίες ανθρώπων - Ανεμβολίαστοι γονείς και παιδιά πεθαίνουν μαζί στις ΜΕΘ

Μέσα σ΄ ένα 48ωρο τέσσερις οικογενειακές τραγωδίες σχετιζόμενες με τον κορονοϊό, αποδεικνύουν ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε νέους και ηλικιωμένους.

61ΧΡΟΝΟΣ 23 Νοε 2021 | 11:49

Λάρισα: Του βγήκε... ξινό το ερωτικό τρίο - Το πλήρωσε χρυσάφι στην κυριολεξία

Ο 61χρονος Λαρισαίος κατάλαβε τι έγινε, οι δυο κοπέλες έγιναν καπνός τρέχοντας, παίρνοντας μαζί τους και την πολύτιμη καδένα η οποία έχει αξία εκατοντάδων ευρώ.

ΗΛΙΚΙΑΣ 74 ΚΑΙ 43 ΕΤΩΝ 23 Νοε 2021 | 09:30

Λάρισα: Νεκρή η μητέρα από κορονοϊό, στη ΜΕΘ η κόρη...και οι δύο ανεμβολίαστες

Η μητέρα έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ η κόρη -επίσης ανεμβολίαστη- νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.

ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 20 Νοε 2021 | 17:12

Λάρισα - Αδιανόητο: 35 παιδιά χάνουν τη σχολική χρονιά γιατί οι γονείς δεν τους κάνουν self test

Εκατοντάδες γονείς, αρνητές του κορονοϊού, κρατάνε τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο και δεν τα αφήνουν να κάνουν self test.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥ 20 Νοε 2021 | 08:21

Τρίκαλα: Γιατί δεν προφυλακίστηκε ο 29χρονος αστυνομικός για ασέλγεια - Η νέα κατάθεση του παιδιού που άλλαξε τα δεδομένα

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση του 29χρονου αστυνομικού από τα Τρίκαλα - Νέα κατάθεση από την 4χρονη παρουσία παιδοψυχολόγου.

ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ 19 Νοε 2021 | 19:13

Τρίκαλα: Ελεύθερος ο 29χρονος αστυνομικός για την ασέλγεια στην 4χρονη κόρη του- Αλλα είπε το παιδί στην ψυχολόγο

Η δήλωση του 29χρονου αστυνομικού από τα Τρίκαλα που κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος της 4χρονης κόρης του.

ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ Η ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ ΣΥΖΥΓΟΣ 19 Νοε 2021 | 18:49

Τρίκαλα - Ασέλγεια αστυνομικού στην 4χρονη κόρη του: "Εμπιστεύομαι απόλυτα το παιδί μου" τα πρώτα λόγια της συζύγου του

"Στηρίζω το παιδί μου, πιστεύω στη Δικαιοσύνη", είναι τα πρώτα λόγια της συζύγου του κατηγορούμενου αστυνομικού για ασέλγεια