Follow us

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Οι εκκαθαρίσεις της Greek mafia και το παρα-αστυνομικό κύκλωμα

Η… 2η γενιά της GREEK MAFIA μετά τις δολοφονικές εκκαθαρίσεις των "παλιών" επεδίωκε την δημιουργία μιας "διεφθαρμένης παραστυνομίας"

δολοφονια

Η… 2η γενιά της GREEK MAFIA μετά τις δολοφονικές εκκαθαρίσεις των "παλιών" επεδίωκε την δημιουργία του δικού της ένστολου "κατεστημένου", μιας "διεφθαρμένης παραστυνομίας" που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της, στο προσοδοφόρο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ένας κύριος εκφραστής της νέας γενιάς της ελληνικής μαφίας, όπως υποστηρίζουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήταν ο 38χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίων υγρών καυσίμων, Γιώργος Μήτσου, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022. Το θύμα ενός ακόμη συμβολαίου θανάτου, συνομιλούσε -τουλάχιστον- με έναν διοικητή Τμήματος Ασφαλείας της Αττικής, φερόμενο "υπεύθυνο ασφαλείας" του, και έναν πρώην αστυνομικό που και αυτός προστάτευε τον "Θείο Τζο"-Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος είχε δολοφονηθεί σχεδόν έναν μήνα πριν τον Γιώργο Μήτσου. Στις συνομιλίες τους, φαίνεται να επιχειρούν την τοποθέτηση "δικών" τους αξιωματικών σε υπηρεσίες κλειδιά, που χειρίζονται υποθέσεις λαθρεμπορίου καυσίμων.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας Μήτσου, δεν αποκλείουν, η δολοφονία του να ήταν αντίποινα αυτής του "Θείου Τζο", καθώς φαίνεται να βρίσκονταν σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Διαβάστε Επίσης

Έκαναν "τοποθετήσεις";

Σε διαλόγους του διοικητή Τμήματος Ασφαλείας με τον 38χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων, φαίνεται πως είχαν "πετύχει" τις τοποθετήσεις "δικών" τους αστυνομικών στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, και επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο και σε άλλες όπως στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και στην ΕΥΠ!

Το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Μήτσου, ανέδειξε αυτές τις πτυχές της ένστολης διαφθοράς, ενώ αναμένεται να αποτελέσει και κομβικό στοιχείο στην συνέχιση της έρευνας από τον νέο διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Παναγιώτη Πούπουζα, υπό τις οδηγίες των Εισαγγελέων που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης. Το συγκεκριμένο υλικό, με τις σαφείς ενδείξεις συναλλαγών αστυνομικών με κακοποιούς, είχε φθάσει στον προηγούμενο διοικητή των "αδιάφθορων", περίπου 10 μέρες πριν την αποστρατεία του. Δεν είχε ενημερώσει σχετικά τον πολιτικό του προϊστάμενο, και μάλιστα το συγκεκριμένο υλικό δεν είχε καν… πρωτοκολληθεί!

Αναφορικά με τις "τοποθετήσεις" αρεστών αστυνομικών σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες, διαπιστώνεται ότι ο "συγκάτοικος" του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας που συνομιλούσε με τον Γιώργο Μήτσου, πήρε πρόσφατα μετάθεση στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων! Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις η μετάθεση κόπηκε…

Διαβάστε Επίσης

"Καμένη γη" οι αδιάφθοροι;

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις εξελίξεις που δεν τιμούν το Σώμα, απόρροια των κρίσεων αξιωματικών, ήταν το γεγονός ότι προηγούμενος διοικητής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων δεν παρέδωσε τίποτα στον νέο διοικητή Παναγιώτη Πούπουζα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχουν βρεθεί φάκελοι υποθέσεων, που ήταν υπό διερεύνηση, και αυτό γιατί η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν φαίνεται να ερευνούσε κάτι…

Διαπιστώθηκε ότι ο προηγούμενος διοικητής χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του πέντε υπηρεσιακά οχήματα και πέντε οδηγούς! Επίσης ο υποδιοικητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος είχε τοποθετηθεί σε ένα γραφείο του… υπογείου, ενώ το ακόμη πιο λυπηρό, είναι πως δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τον επί χρόνια διοικητή…

Τις τελευταίες ημέρες πριν από τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων φαίνεται πως είχε μετατραπεί σε ένα "μαγειρείο" λάσπης. Από τις 23 Ιανουαρίου 2023, έφθαναν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ανώνυμες επιστολές αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στις οποίες επισημαίνονταν οι "παράξενες" ενέργειες και φράσεις του διοικητή, που στη συνέχεια αποστρατεύτηκε.

"Σε περίπτωση που δεν γίνω επιτελάρχης θα τινάξω τον Υπουργό στον αέρα. Τον έχω στο χέρι και αυτόν και την οικογένειά του. Όχι βουλευτής δεν θα βγει στις εκλογές αλλά δεν θα συμμετάσχει ούτε στο ψηφοδέλτιο. Τζάμπα οι συγκεντρώσεις που κάνει στα πιο ακριβά μαγαζιά", φέρεται να λέει ο πρώην διοικητής, όπως αναφέρεται σε επιστολή, που έφθασε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και ελέγχεται για την αξιοπιστία και προέλευσή της. Στην ίδια επιστολή, φέρεται ο πρώην διοικητής των "αδιάφθορων" να κάνει συναντήσεις με τον διοικητή άλλη υπηρεσίας, ο οποίος αποστρατεύτηκε, αλλά την ημέρα των κρίσεων προέβη σε καταγγελίες υπουργικών παρεμβάσεων, σχετικές με υπόθεση προσαγωγής του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο "βενζινάς" του "Σαμπρέλα"

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του 38χρονου Γιώργου Μήτσου, η οποία εξελίσσεται σε κομβικής σημασίας για τα ποινικά και αστυνομικά δρώμενα, ερευνούν το παρελθόν του επιχειρώντας να εντοπίσουν λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για τις έρευνες. Ο 38χρονος το 2014 είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού με τα προσωνύμια "Σαμπρέλας", "Καράφλας" ή "Νταίζη", που δολοφονήθηκε, επίσης με παρόμοιο τρόπο, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Πριν από δύο χρόνια σε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε πρατήριο ιδιοκτησίας του είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με την χρήση τηλεκοντρόλ σε αντλίες και επιλογή κρυφών δεξαμενών νοθευμένων καυσίμων.

Ο δολοφονηθέντας Γιώργος Μήτσου, τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2022, έως και λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του συνομιλεί με τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας προβαίνοντας σε συνεννοήσεις για ελέγχους που θα γίνονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του, για μεταθέσεις αξιωματικών σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες στους οποίους θα είχαν πρόσβαση.

Αντίπαλοι "Θείος Τζο" και "Σαμπρέλας"

Το 2019, "ανταγωνιστής" του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, είχε δώσει πληροφορίες για κύκλωμα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο "ανταγωνιστής", έστω και σε πληροφοριακό επίπεδο, ήταν ο Γιώργος Μήτσου.

Η υπόθεση του 2019, ξεκίνησε μετά από πληροφορίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της ΑΑΔΕ έπειτα από κατασχέσεις βυτιοφόρων στα ελληνοβουλγαρικά, και παράλληλες αναφορές ανταγωνιστή, φερόμενου διακινητή νοθευμένων καυσίμων σε βενζινάδικα ιδιοκτησίας του.

Τον Απρίλιο του 2019, πρατήριο ιδιοκτησίας του "ανταγωνιστή" στα βόρεια προάστια, είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης με πολεμικό καλάσνικοφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δέκα ημέρες πριν την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο σε πρατήριο υγρών καυσίμων του "ανταγωνιστή", όπου εντοπίστηκαν δύο κρυφές δεξαμενές, περίπου 15.000 λίτρα νοθευμένο καύσιμο και ηλεκτρονικό σύστημα με τηλεχειριστήριο, το οποίο έκανε την εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου.

Ο Κύπριος "συνδετικός κρίκος"

Η διασύνδεση λαθρεμπόρων καυσίμων και ελληνικής μαφίας αναδείχθηκε σε υπόθεση που χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας το 2019. Ένας 53χρονος Κύπριος "μπράβος", ο οποίος απασχολούσε τις κυπριακές Αρχές για απόπειρες ανθρωποκτονιών, βομβιστικές επιθέσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.ά., ήταν ο "κυρίαρχος" δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων με τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα, τις οποίες διαχειρίζονταν ηγετικά μέλη της GREEK MAFIA.

Ο Κύπριος διατηρούσε δύο μεταφορικές εταιρείες με έδρα την πόλη Πάζαρτζικ, σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Σε αυτή την υπόθεση κατηγορήθηκαν 70 άτομα, μέλη των τεσσάρων ομάδων, που δραστηριοποιούνταν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Κορωπί, ενώ 25 ήταν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, που φαίνεται να ανήκαν ή να ελέγχονταν από τα μέλη της ελληνικής μαφίας.

Ο "τομέας" του Ασπροπύργου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν υπό τον έλεγχο του "Θείου ΤΖΟ", Γιάννη Σκαφτούρου. Βυτιοφόρα καταχωρισμένα σε εταιρεία στενού συγγενικού προσώπου του "θείου Τζο", βρέθηκαν να φορτώνουν διαλύτες από κρυφές αποθήκες του Ασπροπύργου προκειμένου να τους μεταφέρουν σε πρατήρια ιδιοκτησίας τους. Ο "τομέας" του Μενιδίου, φαίνεται να ήταν υπό τον έλεγχο του επίσης δολοφονημένου Βασίλη Στεφανάκου, που φαίνεται πως πέρα από την τροφοδοσία "μιλημένων" βενζινάδικων, είχε επεκταθεί στην απευθείας μεταφορά χημικών διαλυτών, με βυτιοφόρα ιδιοκτησίας του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 08 Ιουν 2023 | 21:22

Κορυδαλλός: Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε για το συμβόλαιο θανάτου στον "Ράμπο"- Τον είχε καλέσει για "φιλική συζήτηση"

Η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της βίντεο από τη στιγμή της διπλής μαφιόζικης εκτέλεσης.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ GREEK MAFIA 08 Ιουν 2023 | 11:59

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Αυτό είναι το καμένο αμάξι διαφυγής των εκτελεστών- Τουλάχιστον 45 κάλυκες στο σημείο

Οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Κορυδαλλό έκαψαν το αμάξι που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους σε ερημική τοποθεσία στον Σκαραμαγκά

25 ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ 09 Ιουν 2023 | 07:33

Κορυδαλλός: Από χούλιγκαν, εκτελεστής συμβολαίων - Ποιοι ήθελαν νεκρό τον 38χρονο "Ράμπο"

Ο "Ράμπο" ή "Ταξιτζής" και ο "Νιόνιος" είναι τα δύο τελευταία (μέχρι τα επόμενα) συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν στον Κορυδαλλό. Το βαρύ ποινικό παρεθλόν των δύο κουνιάδων.

ΤΡΟΜΟΣ 08 Ιουν 2023 | 07:25

Φρεαττύδα: Πώς έγινε η επίθεση στη 17χρονη – Με ένα στυλό απώθησε τους δράστες ο 22χρονος που την έσωσε

Πριν προλάβουν να ασκήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους στην ανήλικη, οι δράστες ήρθαν αντιμέτωποι με έναν 22χρονο εργαζόμενο σε Beach bar της περιοχής, που έσπευσε στο σημείο όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει.

ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 08 Ιουν 2023 | 07:20

Πανελλήνιες: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με τις πλαστές μοριοδοτήσεις από αθλητικούς αγώνες - Ταρίφα πάνω από 3.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εξακριβώσουν εάν υπήρξε κάποιος μαθητής που ενδεχομένως είχε καταφέρει στο παρελθόν να λάβει τη μοριοδότηση χρησιμοποιώντας παραποιημένο φύλλο αγώνος.

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ 08 Ιουν 2023 | 00:14

Συμβόλαιο θανάτου στον Κορυδαλλό: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από ανθρώπους της νύχτας- Δύο νεκροί από καλάσνικοφ

Τα δύο θύματα τραυματίστηκαν θανάσιμα. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αντεκδίκηση ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας, για λαθρεμπόριο καυσίμων.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 07 Ιουν 2023 | 15:53

Φρίκη στη Φρεαττύδα: Τέσσερις Αιγύπτιοι προσπάθησαν να βιάσουν 17χρονη μέρα μεσημέρι - Λιθοβόλησαν τον σύντροφό της

Οι 4 Αιγύπτιοι προσέγγισαν απειλητικά την 17χρονη και προσπάθησαν να την βιάσουν.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 07 Ιουν 2023 | 10:41

Τρόμος για οικογένεια στη Νέα Ιωνία: Αρπαξαν 9.000 ευρώ από 78χρονο επιχειρηματία - Κράτησαν ομήρους σύζυγο και κόρη

Αντιμέτωπη με τρία άγνωστα άτομα που εισέβαλαν στο διαμέρισμα 4ου ορόφου από παρακείμενη ταράτσα, βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, μια οικογένεια στη Νέα Ιωνία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 07 Ιουν 2023 | 07:33

Ποιος είναι ο "υπόγειος τραπεζίτης" των καρτέλ κοκαΐνης στη Γλυφάδα - Ο KLAVER διακίνησε 250 εκατ. ευρώ

Ο "υπόγειος τραπεζίτης" διακινούσε και ξέπλενε βρώμικο χρήμα για λογαριασμό μεγάλων καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΟΥΣΕ 03 Ιουν 2023 | 12:29

Ναύπλιο: Ο ιερέας που συνελήφθη για ασέλγεια σε 13χρονο ήταν πνευματικός του - Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Μια ακόμη σοκαριστική υπόθεση με θύμα ανήλικο παιδί και δράστη, έναν ιερέα, στο Ναύπλιο, είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ανατριχίλα.

ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ 02 Ιουν 2023 | 07:36

Κολωνός: Ροζ βίντεο με τη 12χρονη στο κινητό του ενός συλληφθέντα - Ο Μίχος την πίεζε να εκπορνευτεί με δύο "πλούσιους"

Πατέρας και γιος βίασαν την 12χρονη στον Κολωνό. Σχεδόν 8 μήνες μετά την αποκάλυψη της σοκαριστικής υπόθεσης, η φρίκη συνεχίζει να μην έχει τέλος.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΡΕΥΝΑ 02 Ιουν 2023 | 07:21

Ρωσόφιλους χάκερ δείχνουν οι λογαριασμοί πίσω από την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων - Εχουν "χτυπήσει" και τη Eurovision

Τριάντα "ύποπτοι" λογαριασμοί που "χτύπησαν" την τράπεζα θεμάτων, "δείχνουν"… ρωσόφιλους χάκερ.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 01 Ιουν 2023 | 07:39

Συμμορία της Πολυτεχνειούπολης: "Είναι καβατζωμένο στις πολυθρόνες" - Οι διάλογοι για τα ναρκωτικά

Η... "μωβ", ο... "Ταζ", η... "καλή κοκαΐνη από την Κολομβία", τα χάπια ecstasy και lsd, και το... βάζο με το "μαύρο" στο δωμάτιο της φοιτητικής εστίας.