X

Λέκκας για σεισμούς στο Αρκαλοχώρι: "Παροξυσμική φάση - Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο"

Καθησυχαστικός για τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι εμφανίστηκε ο ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

Γράφει: TheToc team

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας" για τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι το τελευταίο 24ώρο τόνισε ο Ευθύμης Λέκκας, με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών να εμφανίζεται καθησυχαστικός κάνοντας λόγο για "παροξυσμική φάση".

Διαβάστε Επίσης

"Παρακολουθούμε στενά την σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στο νησί" σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Αναφερόμενος στο μπαράζ σεισμών που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα έκανε λόγο για μία "παροξυσμική φάση", ενώ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι οι σεισμοί των τελευταίων ωρών που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι αποτέλεσμα της μετασεισμικής δραστηριότητας του σεισμού της 27ης Σεπτέμβρη 2021.

Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ - Έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουλίου νέος σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι. Ειδικότερα, σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Ιουλίου στο Αρκαλοχώρι που εξακολουθεί να πλήττεται από τον Εγκέλαδο, είναι μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Διαβάστε Επίσης

Νωρίτερα το μέγεθος που καταγράφηκε ήταν 3.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση έλαβε χώρα 6 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου.

Επιπροσθέτως, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.