X

Λένα Σαμαρά: Ένας χρόνος από τον θάνατό της - Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο στο Α’ Νεκροταφείο [εικόνες]

Τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών το ετήσιο μνημόσυνο για τη Λένα Σαμαρά, παρουσία συγγενών, φίλων αλλά και πολιτικών προσώπων.

Γράφει: TheToc team
NDP

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026, το μνημόσυνο ενός χρόνου από τον θάνατο της Λένας Σαμαρά, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών, στις 7 Αυγούστου 2025.

Στην τελετή βρέθηκαν οι γονείς της, Αντώνης και Γεωργία Σαμαρά, ο αδελφός της Κώστας, ο θείος της Αλέξανδρος Σαμαράς, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, αλλά και αρκετός κόσμος. Παρόντες ήταν επίσης πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Λένα Σαμαρά είχε μεταφερθεί το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου 2025 στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στον Ευαγγελισμό, όπου οι γιατροί διερεύνησαν τα αίτια της κατάστασής της.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, ωστόσο, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η 34χρονη κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης

Η οικογενειακή φωτογραφία του αδελφού της Λένας Σαμαρά πριν το μνημόσυνο

Μία ημέρα πριν από το μνημόσυνο, ο αδελφός της Λένας, Κώστας Σαμαράς, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσίευσε μια οικογενειακή φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται μαζί με την αδελφή και τους γονείς τους, όλοι χαμογελαστοί. Την εικόνα συνόδευσε με κόκκινες καρδιές και το σύμβολο του απείρου, σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα φορτισμένη αναφορά στη μνήμη της αδελφής του.