X

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο - Ξυλοκοπούν μέλη ΜΚΟ στο λιμάνι της Θερμής [Βίντεο]

Επεισόδια στο λιμάνι της Θερμής μετά την άφιξη λέμβου στην οποία επέβαιναν περίπου 50 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και παιδιά.

Γράφει: TheToc team

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Λέσβο, μετά τις νέες αυξημένες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Ομάδα ατόμων που σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ είναι από την περιοχή, έχει αποκλείσει αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό μελών ΜΚΟ στο λιμάνι της Θέρμης. Καταγράφει ομάδα ατόμων να τους χτυπούν άγρια και να πετούν τις κάμερές τους στη θάλασσα.

Σε περίφρακτο χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέρονται οι μετανάστες

Εκατό και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες από όσους έφτασαν στο νησί σήμερα μεταφέρθηκαν και μεταφέρονται για να διαμείνουν στον περίφρακτο χώρο της επιβίβασης στα πλοία της γραμμής στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τους επιβαίνοντες σε δύο βάρκες που οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν επέτρεψαν στην Αστυνομία να προσεγγίσει στο ΚΥΤ της Μόριας και να τους αποβιβάσει εκεί. Καθώς επίσης και τους επιβαίνοντες σε μια βάρκα που κάτοικοι της Θερμής δεν επέτρεψαν να αποβιβασθούν στο λιμάνι της Θερμής και αυτή τη στιγμή ρυμουλκούνται από το Λιμενικό Σώμα σε άγνωστη κατεύθυνση προκειμένου να αποβιβασθούν.

Αυξάνονται οι ροές

Τις τελευταίες ώρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν φτάσει πάνω από 500 άτομα. Ο μεγάλος όγκος των ροών είναι στη Λέσβο ωστόσο αφίξεις γίνονται επίσης σε Χίο και Σάμο. Στην πλειονότητά τους είναι αφρικανοί μετανάστες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι ίδιοι δήλωσαν ότι ζούσαν εδώ και μήνες σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης και πριν από τρεις μέρες ειδοποιήθηκαν από τους δουλεμπόρους να ετοιμαστούν για να αναχωρήσουν προς την Ευρώπη.

Κατέθεσαν μάλιστα ότι κατά την αναχώρηση τους στις ακτές ήταν παρόντες ένστολοι.