Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης μαθήτριας του.
Ο φερόμενος ως δράστης θα οδηγηθεί μετά τις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Μυτιλήνης προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, καθώς χθες ζήτησε και έλαβε ακόμη μια ημέρα προθεσμία.
Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε χθες το πρωί στα δικαστήρια από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, κάτω από ισχυρή αστυνομική φρούρηση. Έξω από τα δικαστήρια δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από συγκεντρωμένους μεταξύ των οποίων και οι γονείς της 14χρονης που κατήγγειλε το βιασμό της.
Ξέσπασμα της μητέρας της 14χρονης
Η μητέρα της 14χρονης ξέσπασε έξω από τα δικαστήρια όπου το πρωί της Δευτέρας (1/8) οδηγήθηκε ο αστυνομικός και προπονητής για τον βιασμό της 14χρονης αθλήτριας.

"Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή" φώναζε.
Η έρευνα των αρχών έχει επικεντρωθεί στα προφίλ του δράστη στα κοινωνικά δίκτυα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα υποβάλλει αίτημα προς την εταιρία που διαχειρίζεται το Facebook για άρση του απορρήτου του αστυνομικού.

"Έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια"
Η μητέρα του θύματος δήλωσε βέβαιη χτες στην ΕΡΤ, ότι ο 53χρονος έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια. Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων:
"Της έλεγε ''δεν θα πεις τίποτα'', την είχε χτυπήσει μία φορά, και την ημέρα που έγινε η πράξη τη χτύπησε, να την ακινητοποιήσει, της έδεσε τα χέρια πίσω στην πλάτη. Το πιστεύω ναι (σ.σ. μπορεί να το έχει κάνει και σε άλλα παιδιά), γιατί το προφίλ αυτό είναι ανοιχτό από το 2018".
"Ένα κτήνος είναι, κτήνος και θέλω να ακουστεί αυτό, ότι είναι ένα κτήνος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Απλά θέλω να πάει εκεί που πρέπει να πάει και να πονέσει όπως πόνεσε το δικό μου το παιδί. Ψυχολογικά δεν είναι καθόλου καλά, κλαίει όλη μέρα".
Ο πατέρας του θύματος, επίσης μίλησε στην ΕΡΤ, λέγοντας:
"Τον αφήναμε να αφήνει τα παιδιά όλα μαζί, έπαιρνε 5-6 παιδιά στο αυτοκίνητο και τα πήγαινε. Τυφλή εμπιστοσύνη. Τελευταία το παιδί ήταν πάρα πολύ πεσμένο, δεν μπορούσαμε να της μιλήσουμε, ήθελε να μας μιλήσει και φοβόταν".
Φρικιαστικές λεπτομέρειες της δράσης του
Το μέγεθος της φρίκης που κρύβεται πίσω από την αρρωστημένη δράση του 53χρονου αστυνομικού αναζητούν οι αρχές, που προσπαθούν να διαπιστώσουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Η 14χρονη μαθήτρια δευτέρας γυμνασίου, η οποία αποκάλυψε τον εφιάλτη της ασέλγειας που ζούσε για 6 μήνες στα χέρια του αστυνομικού και προπονητή βόλεϊ στη Μυτιλήνη, υποστήριξε στις αρχές ότι: "…ήταν πολύ εκδηλωτικός με όλα τα κορίτσια της ομάδας και πριν από περίπου ένα μήνα, μέσα στο αυτοκίνητό του άγγιξε στους μηρούς ένα κορίτσι".
Κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και οι επικοινωνίες του 53χρονου στα social media, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των ερευνών που συνεχίζουν να πραγματοποιούν οι "Αδιάφθοροι" της ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν αν ο αστυνομικός είχε παρενοχλήσει και άλλα ανήλικα κορίτσια.

Ψεύτικο προφίλ με το όνομα… "Μέγας Αλέξανδρος", είχε δημιουργήσει στο facebook ο 53χρονος αστυνομικός για να συνομιλεί με την 14χρονη χωρίς υποψίες. Οι συνομιλίες από το συγκεκριμένο προφίλ, "σαρώνονται" από τις αρχές για να διαπιστωθεί εάν ο κατηγορούμενος είχε διαδικτυακή επαφή και με άλλα ανήλικα κορίτσια.
Παράλληλα γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί ένα είχε και άλλα ψεύτικα προφίλ. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατέθεσε αίτημα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ζητώντας την ολική άρση του απορρήτου για το σύνολο των ψηφιακών πειστηρίων και δεδομένων, σε μια προσπάθεια να σχηματιστεί πιο σαφής εικόνα για την δράση του 53χρονου.
Φωτογραφίες, βίντεο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, λογισμικά ανταλλαγής μηνυμάτων και άλλες εφαρμογές επικοινωνίας θα εξεταστούν διεξοδικά από τους αστυνομικούς που αναζητούν απαντήσεις. Οι αρχές εκφράζουν φόβους και για άλλα θύματα, καθώς οι γονείς και άλλων κοριτσιών που έπαιζαν βόλεϊ στην ίδια ομάδα, είχαν εμπιστευθεί τον 53χρονο, ώστε να μεταφέρει τα παιδιά τους με το αυτοκίνητό του στα σπίτια τους, μετά το πέρας των προπονήσεων.
Οι λεπτομέρειες της σοκαριστικής υπόθεσης προκαλούν αποτροπιασμό. Ο αστυνομικός ασελγούσε στο 14χρονο κορίτσι, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η μαθήτρια στους αστυνομικούς, ο 53χρονος την θώπευε μέσα στο αυτοκίνητο του, γυρνώντας την στο σπίτι της μετά τις προπονήσεις, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να της μιλούσε με πρόστυχο λεξιλόγιο. Μάλιστα η διεστραμμένη δράση του αστυνομικού, δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς όπως κατήγγειλε το κορίτσι, πριν από περίπου 20 ημέρες την είχε απομονώσει σε ερημική τοποθεσία, όπου προχώρησε σε ασέλγεια, παρά τις εκκλήσεις της 14χρονης να σταματήσει.
Εκτός από τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις, ο 53χρονος παρενοχλούσε την μαθήτρια και μέσω social media, καθώς της έστελνε επίμονα μηνύματα από ψεύτικο προφίλ που είχε δημιουργήσει στο facebook, πιέζοντας την να στου αποστείλει βίντεο και φωτογραφίες της με σεξουαλικό περιεχόμενο. Αυτές τις συνομιλίες, είδε λίγες μέρες πριν η μητέρα του κοριτσιού, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στις αρχές και να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αποκαλύψεων.
Η 14χρονη φαίνεται ότι δεν ήταν η μόνη ανήλικη που είχε προσεγγίσει ο αστυνομικός. Την περασμένη Πέμπτη, εξετάστηκε στη Μυτιλήνη από πραγματογνώμονα – ψυχολόγο και δεύτερο κορίτσι, η οποία ανέφερε ότι το θύμα της είχε εκμυστηρευτεί την παρενόχληση από τον 53χρονο. Όπως περιέγραψε ο αστυνομικός πάντα άφηνε την 14χρονη τελευταία σπίτι της, παρόλο που αυτό δεν ήταν λογικό βάσει του δρομολογίου.
Μάλιστα η ανήλικη συμπαίκτρια της 14χρονης, κατέθεσε ότι πριν από ένα μήνα περίπου, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, ο ίδιος της έσφιξε το μηρό και της είπε "άντε καληνύχτα τώρα". Όπως είπε στην ψυχολόγο, είχε αισθανθεί άβολα από την κίνηση του 53χρονου, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερη έκταση καθώς ο αστυνομικός συνήθιζε να "χαϊδεύει" στα μπράτσα ή στους μηρούς" τα κορίτσια της ομάδας όταν ήθελε να τα παρηγορήσει.
O 53χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους. Σε βάρος του διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
"Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία", ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr