X

Λήμνος: Νέα επιχείρηση του Λιμενικού- Διέσωσε 40 μετανάστες σε ιστιοφόρο, συνελήφθη ο 33χρονος διακινητής

Στη διάσωση 40 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο νοτιοανατολικά της Λήμνου προχώρησε το λιμενικό.

Γράφει: TheToc team

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Λήμνου, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κάποιος από τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 επικαλούμενος μηχανική βλάβη. Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού ενώ δεσμεύτηκαν και τρία παραπλέοντα πλοία.

Διαβάστε Επίσης

Από ξηράς επίσης επιχείρησαν δύο περιπολικά οχήματα του λιμενικού. Οι παράτυποι μετανάστες με περιπολικό σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 33χρονος που φέρεται ως διακινητής των αλλοδαπών και χειριστής του ιστιοφόρου ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Διαβάστε Επίσης