Follow us

Λιποθυμία 9χρονης από την πείνα: Γροθιά στο στομάχι το κλάμα της μητέρας της - Τους έκοψαν και το ρεύμα [Βίντεο]

"Δεν έχω κανένα εισόδημα από πουθενά. Το παιδί μου πείναγε και δεν είχα να του δώσω να φάει"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
παιδι

Μουδιάζει το κορμί και σφίγγει το στομάχι κάθε ανθρώπου από την υπόθεση της 9χρονης που λιποθύμησε σε αρτοποιείο στη Ρόδο από την πείνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άνεργη ξενοδοϋπάλληλος μητέρα του, αναζητεί εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο κορίτσια της, όμως τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει αν, πόσα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν και πόσους τελικά εργαζόμενους θα απορροφήσουν.

Η τραγική μητέρα μιλώντας στο Live News στο Μega κλαίγοντας την περισσότερη ώρα εξήγησε πως έφτασε στο τραγικό σημείο αφού δεν έχει πλέον εισόδημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψε δε πως σήμερα έκοψαν και το ρεύμα από το σπίτι της. Δεν έχω κανένα εισόδημα από πουθενά. Το παιδί μου πείναγε και δεν είχα να του δώσω να φάει, είπε η μητέρα.

"Δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου. Είμαι απλήρωτη, δεν μπορώ να μπω ούτε σε αναστολή εργασίας. Τι να κάνω; Τι να προσφέρω στα παιδιά μου", είπε η απεγνωσμένη μητέρα και αναρωτήθηκε πως μπορεί με 4.000 το χρόνο να ζήσει μια οικογένεια

Απευθυνόμενη στους 300 της βουλής ρώτησε αν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με το επίδομα

"Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει "μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”", είπε η κ. Μαρία.

Όπως ανέφερε, έχει λάβει μόνο τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες και τίποτα άλλο.

"Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες", συνέχισε τη συγκλονιστική της μαρτυρία.

"Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες, και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς", εξήγησε.

Σχετικά με το αν ζήτησε βοήθεια, η ίδια απάντησε ότι "δεν το έκανα. Είπα ότι είναι κάτι παροδικό. Θα περάσει. Σκέφτηκα ότι είναι και άλλες μητέρες σαν και εμένα. Αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι το παιδί μου θα πέσει ξερό κάτι. Είπα είναι κάτι παροδικό. Όλοι οι άνθρωποι περνάμε δυσκολίες και είχα ξαναπεράσει. Αυτή τη φορά ήταν πολύ δυνατό αυτό που συνέβη. Το χειμώνα ήμουν με το επίδομα ανεργίας, περίμενα να ανοίξει η σεζόν".

"Αυτή τη στιγμή βρέθηκε η κ. Μανιά, μου έδωσε κάποια τρόφιμα για τα παιδιά, να είναι καλά ο Σύλλογος. Πραγματικά αξίζει αυτή η γυναίκα. Δεν ήθελε τίποτα, ούτε χαρτιά ούτε εκκαθαριστικά. Η κατάσταση είναι τραγική. Θέλω να κάνω μια ερώτηση στους 300. Αν μπορούν να ζήσουν με 168 ευρώ κάθε δύο μήνες. Μόνο αυτό θέλω να πω. Όλοι είναι βολεμένοι, είναι μια χαρά. Τα δικά τους παιδιά δεν πεινάνε. Του λαού πεινάνε. Και δεν είμαι η μοναδική", ανέφερε με τη φωνή της να λυγίζει.

"Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε; Το κοριτσάκι να μου ζητάει να φάει και να της λέω κάνε υπομονή να πάρω τα 533 ευρώ", συνέχισε, αποκαλύπτοντας ότι σήμερα της έκοψαν το ρεύμα.

Στη συζήτηση μπήκε και η κ. Σοφία Μανιά, πρόεδρος φιλανθρωπικού συλλόγου "Αγία Σοφία" Ρόδου, που στάθηκε δίπλα στο πλευρό της κ. Μαρίας.

"Η κυρία είναι μια πολύ αξιοπρεπής γυναίκα, δεν ήθελε να ζητήσει βοήθεια από τις δομές, δεν ήθελε να αισθανθεί ότι ζητιανεύει. Όταν ήρθε στο σύλλογο με δυσκολία της έδωσα τα τρόφιμα. Εμείς θα την βοηθήσουμε όσο μπορούμε, μέχρι η κοπέλα να πάρει τα πάνω της. Από εμάς θα έχει τα τρόφιμά της κάθε μέρα", είπε η κ. Μανιά.

"Ο κόσμος περιμένει να δουλέψει. Αν δεν δουλέψει, αν δεν έρθουν τουρίστες, ο χειμώνας θα είναι πολύ χειρότερος. Όλος ο κόσμος κάθεται. Είναι όλοι σε απελπισία. Πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για όλο τον κόσμο. Τα ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν τα μισά, ούτε τα εστιατόρια. Πρέπει οι πολιτικοί να σκεφτούν και τους ανθρώπους αυτούς, ότι έχουν οικογένειες. Ο σύλλογός μας προσπαθεί να δίνει φαγητό σε πολύ κόσμο, αλλά βλέπω ότι κάθε μέρα αυξάνονται", πρόσθεσε.

"Δεν ξέρω πώς θα περάσω τον χειμώνα αν δεν βρεθεί δουλειά", τόνισε από την πλευρά της η κ. Μαρία με την κ. Μανιά να της απαντά ότι "από εμάς θα έχει το φαγητό όσο καιρό χρειαστεί".

Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του φούρνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Λιποθύμησε και μου είπε ''ε να ξεχάσαμε', δεν προλάβαμε με αυτά να φάει'' και λέω '' τι χρειάζεται τι παιδί να του δώσουμε εννοείται''. Βοηθήσαμε το παιδί να ξαπλώσει, προσφέραμε φυσικό χυμό, νεράκι και εγώ ζήτησα κιόλας να καθίσει το παιδί, να ξαπλώσει σε καναπέ", λέει ο ιδιοκτήτης του φούρνου.

"Περνούσαν έξω από ένα φούρνο, το παιδί πεινούσε, είχε κάτι ψιλά μαζί της μπήκε να πάρει ένα ψωμάκι και το παιδί, από τη μυρωδιά του ψωμιού λιποθύμησε", αναφέρει η πρόεδρος του φιλανθρωπικού συλλόγου Αγία Σοφιά, Σοφία Μάνια.

"Η κοπέλα δεν ζήταγε λεφτά, δεν ζήταγε ελεημοσύνη είναι μια εξαιρετική κοπέλα, αξιοπρεπής, ζητά δουλειά για να ζήσει τα παιδιά της. Έχει να δουλέψει από πέρυσι που απολύθηκε", συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μητέρα έχει δίδυμες κόρες και προσπαθεί να τις μεγαλώσει μόνη της, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και η ίδια παραμένει άνεργη με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς της.

Η καραντίνα άφησε πολλούς ανθρώπους στο νησί της Ρόδου άνεργους και τους ανάγκασε να ξεπουλούν τα κοσμήματά τους. Όπως καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, από το φθινόπωρο που έλειξαν οι συμβάσεις τους είναι χωρίς δουλειά.

Στα όρια της η κοινωνία της Ρόδου

Σύμφωνα με την Μαίρη Φώτη, δημοσιογράφο της εφημερίδας "Ροδιακή", δεν είναι η μόνη υπόθεση στο νησί που έχει προκαλέσει σοκ.

Λίγες ώρες μετά από αυτό το περιστατικό, έγινε γνωστό πως ένα νέο ζευγάρι που κατοικεί στο νησί στερείται τα αναγκαία, μη έχοντας ούτε γάλα να δώσει στο λίγων μηνών παιδί του.

Η πανδημία του κορωνοϊού που έφερε το κλείσιμο του τουρισμού, έχει συντελέσει σε εκτεταμένα κοινωνικά προβλήματα, αφού πολλοί εργαζόμενοι των νησιών βασίζουν τα οικονομικά τους στην τουριστική περίοδο.

Στο νησί της Ρόδου η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων παραμένει κλειστή, με τους ανθρώπους του τουρισμού να μην έχουν άλλη διέξοδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με προβλέψεις, ούτε οι μισοί από τους εργαζομένους του τουρισμού δε θα απορροφηθούν, ακόμη και αν ανοίξουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ 21 Σεπ 2022 | 06:30

H λαίδη σωριάστηκε: Η στιλάτη εμφάνιση της Γκαμπριέλα Γουίνδσορ και ο τρόπος που την "εξαφάνισαν"

Η 41χρονη Λαίδη Γκαμπριέλα Γουίνδσορ δεν άντεξε τη συγκίνηση και λιποθύμησε αλλά την εξαφάνισαν ως διά μαγείας...

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Σεπ 2022 | 22:37

Θρήνος στη Ρόδο για την 35χρονη Φωτεινή: Ερευνάται ο θάνατος του γελαστού κοριτσιού

Τα ακριβή αίτια του αιφνίδιου θανάτου της Φωτεινής αναμένεται να προσδιοριστούν από την αρμόδια ιατροδικαστική υπηρεσία, που θα διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Σεπ 2022 | 20:56

Ρόδος: Θρίλερ με τον θάνατο 48χρονης τουρίστριας - Βρέθηκε νεκρή σε καμπίνα πλοίου

Η σορός παρελήφθη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΘΟΝΕΣ 16 Σεπ 2022 | 14:46

Ρόδος: Χαμός μεταξύ των Βρετανών τουριστών - Μαζικές κρατήσεις για να παρακολουθήσουν την κηδεία της Ελισάβετ

Χαμός μεταξύ των Βρετανών στη Ρόδο. Μαζικές κρατήσεις για να παρακολουθήσουν την κηδεία της Ελισάβετ.

ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ SILVER ALERT 16 Σεπ 2022 | 11:57

Ρόδος: Έρευνα για τυχόν εμπλοκή του δολοφόνου του 46χρονου εργολάβου στην εξαφάνιση και άλλου ατόμου

Έρευνα για την εμπλοκή και σε υπόθεση εξαφάνισης ενός 83χρονου ξεκίνησαν οι αρχές εναντίον του δολοφόνου του 46χρονου εργολάβου.

"ΜΠΗΚΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ" 16 Σεπ 2022 | 11:53

Ρόδος: Ανεκδιήγητος ο 73χρονος για τον βιασμό της ΑμΕΑ κόρης του - "Εκείνη το προκάλεσε"

Ο 73χρονος πατέρας στη Ρόδο υποστηρίζει ότι η κόρη του προκάλεσε τον βιασμό της και εκείνος δεν αντιστάθηκε όσο έπρεπε.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΕΝΑΣ 25ΧΡΟΝΟΣ 16 Σεπ 2022 | 10:51

Θανατηφόρο τροχαίο στη Ρόδο: Νεκρός 51χρονος έπειτα από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μάλιστα στο ένα από τα δύο οχήματα εκδηλώθηκε και μικρή πυρκαγιά η οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκε άμεσα. Ανασύρθηκε νεκρός ένας 51χρονος.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ 15 Σεπ 2022 | 23:48

Γουέστμινστερ: Λιποθύμησε ξαδέρφη της βασίλισσας Ελισάβετ την ώρα που το φέρετρο έμπαινε στην αίθουσα [εικόνες-βίντεο]

Κατέρρευσε η Λαίδη Γκαμπριέλα Ουίσδνορ τη στιγμή που το φέρετρο της Ελισάβετ τοποθετούνταν στην αίθουσα του Γουέστμινστερ.

ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 15 Σεπ 2022 | 12:03
ΤΗ ΝΥΧΤΑ 15 Σεπ 2022 | 10:07

Γουέστμινστερ: Φρουρός έπεσε λιπόθυμος δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ [βίντεο]

Ένας φρουρός λιποθύμησε και έπεσε από την εξέδρα ενώ βρισκόταν ακίνητος στη θέση του, δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, στο Παλάτι του Γουέστμινστερ.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΡΕΥΝΑ 15 Σεπ 2022 | 09:48

Ρόδος: Καθηγητής κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας δημοτικού

Ενα 15χρονο σήμερα κορίτσι εκμυστηρεύτηκε σε καθηγήτριά της ότι ο καθηγητής ασελγούσε εις βάρος της κατά τη διάρκεια ιδιαίτερων μαθημάτων που της παρέδιδε στην οικία όπου διαμένει με τους γονείς της.

ΣΤΥΓΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ 14 Σεπ 2022 | 10:36

Ρόδος: 61 ευρώ για... δύο ποτά και ένα αναψυκτικό χωρίς καν απόδειξη - Επαθε σοκ ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών

Στη Ρόδο χρέωσαν Βρετανούς τουρίστες 61 ευρώ για δύο ποτά και ένα αναψυκτικό.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ 10 Σεπ 2022 | 17:47

Δολοφονία εργολάβου στη Ρόδο: Προσωρινά κρατούμενοι πατέρας και γιος - Ήταν ατύχημα πάνω στον καβγά, είπαν στην απολογία τους

Την προσωρινή κράτηση του ξενοδόχου και του γιου του για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου αποφάσισαν ομόφωνα Ανακρίτρια και Εισαγγελέας.